A sikeres használt cikk üzlet 3 titka

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Ahogy a fenntarthatóság és a minimalizmus iránti igény folyamatosan növekszik, a használt termékek újra divatba jöttek. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig meglehet, hogy még többen keresik fel a jövőben a használt cikk üzleteket.

A használt cikk üzletek remek lehetőséget kínálnak a megélhetésre, miközben a vásárlók jó ajánlatokat kapnak.

Ebben a cikkben áttekintünk néhány jól bevált stratégiát egy sikeres használt bolt működtetéséhez.

A sikeres használt cikk üzlet 3 titka

1 Adj ’jó’ árakat

Az árképzés a vásárlási döntések egyik fő tényezője. Használt cikk üzlet tulajdonosaként gondoskodnod kell arról, hogy termékeid árai ne legyenek túl magasak, de ne legyenek túl alacsonyak sem.

A magas árak elriasztják azokat a vásárlókat, akik különösen gyakran keresik fel a használt cikk üzleteket abban a reményben, hogy nagyszerű üzletet csinálhatnak.

Másrészt a termékek túl alacsony ára ronthatja az üzlet imázsát és termékeid színvonaltalannak vagy hibásnak tűnhetnek.

A használt ruha üzletekben gyakran látott színalapú árazás jó stratégia lehet. Használj különböző színű árcédulákat a termékkategóriákhoz, gondoskodj arról, hogy a vevőid tudják, melyik szín mit jelent, majd szervezz akciókat az egyes színekre!

Például promóciózd be, hogy adott napon mely színű termékekre adsz például 50 % kedvezményt. Aki bemegy az akció miatt, garantáltan talál más jó ’üzleteket’ is.

2 Rendszerezd az árucsoportokat

Az utolsó dolog, amire a vásárlók vágynak egy használt boltban, hogy át kell bogarászniuk a termékrengeteget, hogy találjanak valami hasznosat. Valójában egy ápolatlan és rendezetlen üzlet látványa kizökkentheti a legtöbb vevőt a vásárlási folyamatból, akik emiatt soha nem térnek vissza egy ilyen üzletbe.

A külső és a belső megjelenés egyébként is nagymértékben meghatározza a sikert a kiskereskedelemben, de még jobban a használt kiskereskedelemben.

Ha használt cikk üzleted van, valószínűleg sokféle és véletlenszerű termékválasztékkal rendelkezel. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy ügyeljen a jól rendszerezett termékekre.

Csoportosítsd a hasonló típusú termékeket a könnyebb navigáció, a jobb vásárlási élmény és a vásárlások nagyobb valószínűsége érdekében.

Egyértelműen és jól láthatóan válaszd el az olyan termékkategóriákat, mint például a ruházat, a műszaki cikkek, a cipők, a könyvek vagy a lakberendezési árucikkek.

A ruhákon és a cipőkön belül különítsd el és jelöld a különböző méreteket, színeket vagy stílusokat. A könyveket ABC sorrendbe helyezheted. A lényeg, hogy az ügyfelek gyorsan és egyszerűen megtalálják, amit keresnek vagy amire szükségük van.

3 helyezz hangsúlyt a megjelenítésre

A kiskereskedelmi vásárlási élmény a rendezésről és a bemutatásról szól. Az egyes termékek bemutatása helyett mesélj el egy történetet, amelyben el tudják képzelni magukat a boltodban nézelődő emberek.

Például mutass meg egy ruhaszettet egy próbababán, amely bemutatja, hogyan illenek egymáshoz bizonyos ruhadarabok, cipők és kiegészítők.

Ragadd meg a vevők figyelmét vonzó, az üzleted kínálatához kapcsolódó és változatos termékkiállításokkal. Ezenkívül, ha termékeidet a legjobb megvilágításban mutatod be (szó szerint), csodákat tehet a konverziókkal.

Ügyelj azonban arra, hogy a világítás ne legyen túl sötét vagy túl erős, és használj minél több természetes fényt. A világos és semleges hátterek abban segítenek, hogy termékeid jobban kitűnjenek.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: