Példák kiskereskedelmi POP kijelzőkre

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Bármilyen kiskereskedelmi üzletben, vagy értékesítési helyzetben kulcsfontosságúak azok az utak, amelyeken keresztül egy potenciális vevő kapcsolatba léphet a vállalkozás termékeivel és szolgáltatásaival.

Kisegítő lehetőségek nélkül az ügyfeleknek alig van lehetőségük a böngészésre, emiatt pedig a boltok jelentős plusz bevételtől eshetnek el.

A POP (Point of Purchase) a vásárlás helye. A POP azokra a fizikai helyekre utal, ahol az ügyfelek böngésznek és meghozzák a vásárlási döntéseiket. Egyes kereskedéseknél a POP lehet egy bemutatóterem, egy webhely vagy egy telefonos alkalmazás is.

De mit jelent a POP a kiskereskedelemben?

Általánosságban elmondható, hogy a kiskereskedelemben a POP-kijelzők közé tartoznak az üzletek polcainak borítása, az álló kijelzők, a promóciós anyagok, a turkálókosarak és egyebek. A vásárlási pontok kijelzői olyan önálló kijelzők, amelyek segítségével a vállalatok növelhetik egy márka ismertségét és jelenlétét az adott üzletekben, illetve amiken az üzlet a kiemelt, szezonális vagy kifutó termékeit helyezheti ki.

Számos példa van a vásárlási pontok megjelenítésére, íme néhány a sok közül!

Szabadon álló kijelzők

A szabadon álló POP-kijelzők segíthetnek a vásárlók figyelmét egy adott termékre irányítani. Általában egy üzlet nagy forgalmú területein találhatók, jellemzően álló, karton szerkezetűek, látványosak és olcsók. Rengeteg lehetőséget kínálnak a kreatív üzenetküldés terén. Például a márkák egy termék óriás változatává is alakíthatják.

Ezek a szabadon álló kijelzők ahogy már említettük, nem csak egy márkát népszerűsíthetnek, hanem egy bolt kiemelt termékeit is. Ha igazán exkluzív hatást szeretnél elérni, az egyedi design alapján kialakított tárolós hasábgondola kiváló választás lehet számodra. Ezen nem csak a termékeket teheted feltűnővé, ugyanis az alsó része tárolásra is alkalmas.

Beszélő polcok

A beszélő vagy beszédes polcok azokra a plexitáblákra vagy címkékre vonatkoznak, amiket a polcokon a termékek mellett vagy előtt helyeznek ki. Megmutatják az árat, tájékoztatnak a termékek előnyeiről, illetve az áruk tulajdonságairól adhatnak információt.

Ezek a POP-kijelzők tökéletesek az ügyfelek figyelmének felkeltésére, a folyamatban lévő promóciók bemutatására, a vásárlók oktatására és egy márka vagy adott termék kiemelésére. Egy beszédes címke például felsorolhatja egy termék különböző ízeit vagy kiszereléseit is.

Turkálókosarak

Talán különös lehet, hogy egy turkálókosár is lehet kiemelt POP, de ha jobban belegondolunk, egy ilyen üzletberendezés rengeteg apróság tárolására alkalmas. Az élelmiszerboltokban ebbe kerülhetnek a cukorkák, a csokik, a rágók és egyebek, vagy egy ruhaüzletben a kifutó fehérneműk és a zoknik.

Ráadásul az emberek előszeretettel szeretnek kincsekre bukkanni ezekben a kosarakban, így nagyobb az esélye annak, hogy többet vásároljanak, mint amennyit eredetileg terveztek.

Padlógrafika

A padlógrafika POP-okat a márkák helyezik el a gondolák közötti folyosókon a kihelyezett termékeik előtt. Amellett, hogy tetszetősek vagy humorosak, megkönnyítik a termékek megtalálását és felkeltik az emberek figyelmét a folyosókon haladva.

Végzáró sapkák

Ezeket a POP-kijelzőket a folyosók végén helyezik el, ahol két egymás mellett elhelyezkedő polc található. A zárókupakok helyet spórolnak meg a polcon, rugalmasságot biztosítanak a termékelhelyezésben és jobb láthatóságot biztosítanak a vevőknek.

Üzlet az üzleten belül

Az üzlet az üzleten belül nem újdonság, hiszen a nagy lakberendezési áruházak (pl. IKEA) már hosszú évek óta használják a vásárlói élményteremtés ezen formáját. Ezt a megoldást azonban bármilyen méretű és szakosodású üzletben is lehet alkalmazni.

Van egy márkád sok termékkel és szeretnéd hatványozottan felhívni rá a figyelmet? Alakíts ki egy jól elkülönített mini boltot az üzleteden belül és figyeld a forgalmat!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: