A szakértők 3 legjobb tanácsa az üzletvilágításhoz

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Nem emlékszem olyan esetre, mikor más tollával ékeskedtünk volna. Most mégis valami hasonlót fogok tenni.

Hogy miért?

Mert egy fantasztikusan jó szakember gárdával azon dolgozunk, hogy a partnereink üzletében még a nyári szezonban is hatalmas forgalom legyen. Nagyon jól kiegészítjük egymást, hisz mi építjük meg az üzlet berendezését, persze csak miután ők már végeztek a boltban.

Azért szeretünk velük dolgozni, mert ők az üzletvilágítás specialistái. Ők a Ledmaster.

Megmutatom, milyen dolgokra képesek egy lapos üzlethelyiséggel.

Akkor jöhet Nóri a kozmetikus, és az ő ékszerdoboz kozmetikájának története?

Nóri alkalmazottként dolgozott a belvárosi, jól menő kozmetikában, ahol még tanulóként kezdett. Az évek alatt megszerezte a gyakorlatot mesterétől miközben kialakult saját vendégköre és elképzelése az ő üzletéről. Hónapokig keresgélte a megfelelő üzletnek való helyet.

Egyik nap úgy döntött belevág és családi segítséggel megvalósítja álmai szalonját.

A tervek csak fejben szerepeltek, mivel Nóri munka mellett nem ért rá összetett költségvetési tervet készíteni. Meg különben is, úgy volt vele, majd csak összejön valahogy, nem lehet ez olyan bonyolult.

Közben az üzlet új burkolatot kapott, áthelyezték a falakat, a szakmunkásokat kerülgette egész nap, de ezzel együtt a rendelkezésre álló összeg a kozmetika megvalósításához napról-napra fogyatkozott.

Nóri kezdett bepánikolni, szépülő új vállalkozása felemésztette a teljes költségkeret 80%-át. Ám ami még ennél is jobban aggasztotta, hogy úgy érezte, semmi egyedi nincs az ő kozmetikájában és ő ennél különlegesebbet szeretne létrehozni.

Ekkor Nóri költségvetésének még megmaradt részével tudatos leendő üzlettulajdonos gondolkodásmódra váltott. Megkeresett egy szakértőt, hogy segítsen az ő elképzelését a gyakorlatban is megvalósítani a lehető leggyorsabban.

A neten keresgélve bukkant rá Ildire, akinek tervezési munkái Nóriban megcsillantották a reményt. Pont ez az, amit ő szeretett volna: egy kifinomult, világos, modern üzletet némi klasszikus jegyekkel ötvözve.

A hangsúly pedig a világításon és a dekorációs elemeken volt.

Ildi nem tétovázott, napokon belül megszülettek az új tervek. Alig várta, hogy megmutathassa Nórinak.

Nóri egyből beleszeretett a látványba, és annyit mondott: neki ez kell!

Miközben Ildivel beszélgetett, Nóri belátta, hogy jobb lett volna már a legelején mindent megtervezni. Mielőtt még akár egy fillért is elköltött volna, felkeresni Ildit és közösen megtervezni minden négyzetcentimétert.

Ildi elmagyarázta Nórinak, hogy ha a vendége gyakorlatilag a teljes kozmetikai kezelés alatt a kezelőágyon fekszik, akkor inkább a mennyezeten lévő berendezésekre, világításokra, dekorációra érdemes a kiadásokat célozni, mintsem első osztályú padlólapra és méregdrága szaniterekre a mellékhelyiségben.

A fennmaradó büdzsét racionalizálták, megtervezte Ildi a szépségszalon világítását, amely a költségek mindösszesen 10%-át tették ki. A feladat kihívás volt Ildi számára is, mivel a világításnak több funkciót is el kell látnia a kozmetikában.

Ildi segített a lehető legjobb kivitelezőket, villanyszerelőt, gipszkartonost, festőt és asztalost szerezni, akik megvalósították Nóri kis ékszerdoboz kozmetikájáról szőtt álmát.

Megmutatom a képeket, aztán pedig elmondom azt a 3 tanácsot is, amit ígértem.

Nóri történetének 3 tanulsága pedig

  1. érdemes előre tervezni az üzlet belsejének kialakításakor
  2. forduljon szakemberhez, akinek költségracionalizálási tanácsait követve akár az ő díját is fedezi az ésszerűen elköltött összeg
  3. valamint ne sajnálja azokra a dolgokra kiadni a pénzt, amitől az Ön boltja nem csak az n-edik üzlet lesz a városban.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: