A tükör 5 bevételnövelő előnye

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Az emberek tükrökbe néznek, mert szeretik látni magukat. A tükör egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy minden apró részletet megfigyelhessünk magunkon. A szemlélődés közben korrigálni lehet a hibákat, így a végeredmény a lehető legoptimálisabb lehet.

Hogyan javítja a tükör a vásárlói élményt?

A tükrök kihelyezése a vásárlói élmény javítása céljából elsősorban azokban a kiskereskedelmi üzletekben javasolt, ahol a vásárlók fizikai termékeket nézegetnek, próbálnak vagy vásárolnak.

Ilyen üzletek lehetnek ruhaboltok, cipőboltok, ékszerboltok, sportboltok, kozmetikai boltok, dekorációs boltok és egyéb hasonló üzletek.

Talán meglepődsz, de egy váratlan helyen és környezetben kihelyezett tükör is csodákra képes. Az emberek óhatatlanul belenéznek, megszemlélik és összehasonlítják magukat a miliővel.

Lehet, hogy amit a tükörben lát, elégedettséggel tölti el, és ezt az élményt a te üzletedhez köti. De az is megeshet, hogy disszonáns képet kap magáról és előtör belőle a vágy, hogy azonosuljon a körülötte lévő tárgyakkal. Elkezdhet égő vágyat érezni arra, hogy magának tudjon olyan tárgyakat, amelyek körülveszik az üzletben.

5 előny, amit egy tükör nyújt a kiskereskedésekben

A kiskereskedelmi üzletekben elhelyezett tükrök számos előnnyel járhatnak egy vállalkozás számára. A legfontosabb előny, hogy a tükrök segítenek növelni a boltban levő tér láthatóságát, így a vásárlók számára könnyebb megtalálni azt, amit keresnek.

Sőt mi több, észrevesznek olyan árucikkeket is, amik nem szerepelnek a bevásárló listájukon, de a tükörnek köszönhetően a látóterükbe kerül.

Ettől a pillanattól pedig elindul a vágyakozás, ami sok esetben impulzus vásárlásokhoz vezethet.

Na de nézzük meg részletesebben, mi az 5 legnagyobb előnye a tükrök kiskereskedelmi kihelyezésének!

1. Térbeli megnövekedés

Tükrök segítségével optikailag növelhető a tér, mert visszaverik a fényt. Így egy kisebb bolt is nagyobbnak tűnhet.

2. Vizualizáció

Kétségtelenül ez a legkiemelkedőbb előnye egy tükörnek. Az emberek szereit megnézni magukat a tükörben a kiválasztott darabot viselve. Addig-addig nézik magukat, amíg beleszeretnek. Ha ez megtörténik, a méret- vagy a színcsere már csak a játék része.

3 Egyedi stílus

A tükrök segítségével egyedi stílust lehet kialakítani a boltban. A klasszikus falra szerelhető tükrök mellett az álló és billenő tükrök nem csak fokozzák az ügyfélélményt, de komplett berendezésként az üzlet megjelenését is megkülönböztethetik a többi bolttól.

4. A tükör fényforrás is egyben

A tükrök – mivel visszaverik a fényt – optimalizálják a bolt fényforrásait, ami lehetővé teszi a termékek jobb láthatóságát.

5. Értékesítés növelése

Minél több tükör ’ingerli’ a boltban tartózkodó embereket, annál több időt töltenek az áruk nézegetésével. Ez pedig egyértelműen hozzájárulhat az eladások növeléséhez.

Hol érdemes a tükröket elhelyezni?

A tükröket előnyös a bolt bejáratánál, a kassza környékén, a próbafülke mellett, valamint a bolt különböző részein elhelyezni.

Az ideális méret a bolt méretétől és funkciójától függ.

Például egy ruhaboltban az ideális tükör nagysága lehet akár 2 méter is, míg egy ékszerboltban inkább csak 1 méter, vagy annál kisebb. Gondolj például a pultra helyezett billenő kisméretű tükörre!

Fontos, hogy a tükrök stílusban és színben illeszkedjenek a bolt berendezéséhez. A tükrök minőségét is figyelembe kell venni, hogy a vásárlók ne torzított vagy karcos képet lássanak magukról.

Összességében, a kiskereskedelmi üzletekben elhelyezett tükrök segíthetnek a boltban levő tér hatékonyabb kihasználásában, valamint javíthatják a vásárlók vásárlási élményét.

Az ideális méret és a tükör minősége a bolt funkciójától és berendezésétől függ, ezért fontos figyelemmel kísérni ezeket a részleteket a tükrök beszerzésekor.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: