Alkalmazott barát munkahely 5 lépésben

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Hogy miért fontos az alkalmazott barát légkör kialakítása?

Egyszerű.

Az üzleted sikerét nagy mértékben nem te építed, hanem a frontvonalban lévő eladóid.

Ha Te is olyan kiskereskedő vagy, aki módszeresen javítani akarja az alkalmazottjai elégedettségét, akkor ez a cikk neked szól.

Igen. Hiszen pontosan tisztában vagy azzal, hogy az eladóid motiváltsági szintje közelebb visz a nagyobb profithoz.

Amennyiben már ráléptél erre az útra, vagy most jött el az ideje, hogy változtass a humánerőforrás fejlesztésére, ez az 5 tipp hasznos lesz számodra.

Alkalmazott barát munkahely kialakítása 5 lépésben

1. Hozz létre pozitív és vidám üzletkörnyezetet

A megfelelő környezet megteremtésének egyik módja az, ha pozitív és vidám.

Senki sem akar egy Al Capone stílusú főnökkel dolgozni, aki bármikor kirúghat bárkit. Mutasd meg munkatársaidnak, hogy örülsz, hogy ott lehetsz és velük dolgozhatsz.

Mosolyogj, köszönj, fogadd a köszönésüket és légy pozitív egész nap. Ahhoz, hogy megértsd az eladóid, ne róluk, hanem velük beszélj, akár napi szinten.

Igyekezz a problémákat a helyükön kezelni és összpontosíts a pozitív hangulat megőrzésére.

A remek munkahely szórakoztató. A szórakoztatás az üzleted stílusától függően változhat, de lehet ez egy olyan zenei lejátszás, amit az eladók állítanak össze, vagy a rendszeres csapatépítő programok.

A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Végül is ezt érzik a vásárlóid is, amikor megfelelő hozzáállású emberrel találkoznak.

2. Ösztönözd a kreativitást

Tudom, hogy néha nehéz új és kreatív ötletekkel előállni a képzéssel, az árusítással vagy bármi mással kapcsolatban, de van egy kis trükköm, ami mindig segít az inspirációban.

Mindig bátorítom az alkalmazottjaimat arra, hogy bátran álljanak elő a saját ötleteikkel. Amikor a munkatársak úgy érzik, hogy részei valaminek, nagyobb valószínűséggel szeretnének segíteni a siker elérésben.

3. Ismerd el a kemény munkát

A bolti munkatársak jutalmazása nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

A gyakorlatban a legtöbben bónuszokkal, vásárlási kedvezményekkel vagy egyéb jutalmakkal fejezik ki a hálájukat a kemény munkáért cserébe. Ennek viszont lehet egy árnyoldala: vannak, akik ezt úgy fogják fel, mintha megvásárolnák a motivációjukat.

Tehát hogyan találd meg a megfelelő egyensúlyt? Íme néhány tipp:

Győződjön meg arról, hogy a jutalmak értelmesek!

Ha bónuszt akarsz adni az alkalmazottjaidnak, először győződj meg arról, hogy az olyan-e, ami valóban boldoggá teszi őket. Lengethetsz egy „csokor répát” valaki orra előtt, de ha utálja a sárgarépát, semmit sem tesz azért, hogy megszerezze.

Légy következetes!

Ha csak néha osztasz jutalmat, az az eladóid azt érezhetik, hogy nem becsülik meg őket. Próbálj meg a lehető legkövetkezetesebb lenni azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan jutalmazod őket.

És ami lényeges, ne legyen indig ugyan az a ’jutalom’.

4. Gondoskodj a kényelmükről

A legtöbb kiskereskedelmi alkalmazott egész nap talpon van és ez nagyon fárasztó, ha nincs hol megpihentetni a lábukat.

Ezért fontos, hogy a boltban legyen kényelmes pihenő, vagy akár elkülönített étkező, ahol az ételeiket nyugodtan és ülve elfogyaszthatják. Ha az eladók – akár csak egy kis időre is megpihenhetnek -, lendületesebben és boldogabban térnek vissza az eladótérbe.

5. Adj lehetőséget a fejlődésre

Amikor az eladókról van szó, fontos, hogy veled egy oldalon legyenek.

Éppen ezért a kiskereskedelmi menedzsment stratégiájának tartalmaznia kell a kiskereskedelmi alkalmazottak folyamatos képzését és fejlesztését; nem csak a bevezető időszakban.

A folyamatos képzések segítségével az alkalmazottak naprakészek maradhatnak a legújabb termékekkel, szolgáltatásokkal és értékesítési technikákkal kapcsolatban. Ezen kívül fényévekkel jobban ki tudják szolgálni a vevőket.

És végül is ez a cél.

Sokféleképpen lehet változatosabbá és érdekesebbé tenni a bolti munkát.

A kiskereskedőknek azt kell éreztetniük, hogy ’szurkolnak’ azoknak, akik minden nap kemény munkát végeznek a sokszor problémás vevőkkel.

Az alkalmazott barát munkahely olyan bolti környezetet hozhat létre, ahol az értékesítés a legmagasabb szinten zajlik, mert mindenki – a munkatársaktól a vásárlókig – úgy érzi, hogy megbecsülik.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: