5 tipp az ügyfelek megnyeréséhez a TikTok-on

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Magas szintű elkötelezettségével és játékos kreatív formátumával a TikTok remek hely a kisvállalkozások számára, hogy népszerűsítsék márkájukat és elérjék az ügyfeleiket.

A TikTok-ot használhatod az üzleted vagy a termékeid ismertségének növelésére, a webhelyed forgalmának növelésére és mindenekelőtt: növelheted az eladásokat.

De ahhoz, hogy eredményeket hozzon ez a platform, először kreativitásra lesz szükséged. A TikTok a kreativitásról, a hitelességről és a szórakozásról szól. A TikTok közösség arra ösztönzi az embereket, hogy kifejezzék magukat és megosszák másokkal azokat a dolgokat, amelyeket szeretnek.

A TikTok közösséghez való kapcsolódáshoz tehát a vállalkozásod kreatív oldalát is fel kell szabadítani. Légy merész! Szerezz vidám pillanatokat és örömet! Kezdeményezz beszélgetéseket és talán még egy új trendet is elindíthatsz.

Készen állsz egy teljesen új közönség elérésére? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan növelik a vállalkozások online értékesítéseiket a TikTok jelenlétükkel!

1. Mondj el egy igaz történetet

A történetmesélés nem csak modern marketingkampányok része: azt is megmutatja, mi az embernek lenni. A történetek arról szólnak, hogyan értelmezzük a világot. Ha résztvevőként bevonod a közönséged a bolt történetébe, erős érzelmeket fejezhetsz ki. Ezek motiválják a nézők viselkedését és befolyásolják az eladásokat is.

Mi kell ehhez?

Legyél őszinte!

Keresd meg és vedd fel a kapcsolatot a boltodhoz köthető influencerekkel!

Ösztönözd a megosztásokat, a duetteket ajándékokkal, kedvezményekkel, különleges lehetőségekkel!

2. A termék helyett a célodra fókuszálj

A modern közönség nem csak a terméket akarja; azonosulni akarnak a mögötte lévő jövőképpel.

Ezt a kapcsolatot úgy hozhatod létre, ha először a boltod vagy a kiemelt termékeid céljára összpontosítasz.

Erre remek példák az egyénre szabható ajándékokat kínáló cégek. Olyan emlékeket adnak el, amit a vevők maguk állítanak össze egy képből, grafikus elemekből vagy bármely más elemből.

A céljuk az örömszerzés. És hát ki ne szeretne egyedi ajándékkal örömet szerezni?

3. Lepd meg az embereket

Napjaink fogyasztóit – különösen a millenárisokat és a Z generációt – a meglepetések és az ’aha’ érzések hozzák lázba.

A nemzetközi piacokon nagyon különleges példákat láthatunk erre. A Royal Essence egy kampánya például arra épült, hogy egyes illatgyertyáiba és fürdőfolyóiba ezüst ékszereket rejtettek el.

Ugye érted, miért vették tízezrével a termékeiket és miért mutatták be a ’felavatásokat’ online?

Egy kiskereskedés nem feltétlen tud drága ajándékokat csempészni a csomagjaiba, de nem is az értéken van a hangsúly, hanem a meglepetésen. Miért ne tehetnél vagy adhatnál egy termék mellé egy ajándék vásárlási utalványt vagy egy trendi ajándékot?

4. Ajánlj fel kedvezményeket

Mindenki szeret vásárolni és mindenki szereti VIP-nek érezni magát. A vásárlási kuponok azért olyan hatékonyak, mert mindkét igényt kielégítik.

A vevők spórolnak és közben élvezik a megkülönböztetett figyelmet. A kupon kódok beváltása ráadásul mérhetővé teszi a kampányok eredményességét is, ha az a célod, hogy a webáruházadba irányítsd az embereket.

5. Biztosíts ingyenes kiszállítást

Az ingyenes kiszállítás óriási motiváció a vásárlásra. A fogyasztók egyre inkább elvárják az ingyenes kiszállítást, még kis megrendelés esetén is (és természetesen a lehető leggyorsabban).

Mindez különösen igaz a TikTok-on, ahol a felhasználók 56%-a szerint az ingyenes szállítás motiválná őket az online vásárlásra.

Légy kreatív és lépj kapcsolatba az ügyfelekkel!

Akár dizájner ruhákat, akár egyedi telefonkiegészítőket (bármit) árulsz, a TikTok segíthet a hiteles kapcsolatok kialakításában egy globális közösséggel.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: