Boltberendezés – hogyan aktiválja újra a régi vevőket és szerezzen újakat?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ma Magyarországon egy profitot termelő üzletet működtetni nehezebb mint valaha. Számos nemzetközi szereplővel, webshopokkal és különféle szolgáltatókkal kell megküzdeni a vevőért, mert ugyanazt terméket versenyképesebb áron kínálják.

Bár sok helyi kiskereskedő úgy érzi, hogy árakciókkal kéne felpörgetni a forgalmat, ez nem fenntartható megoldás. Boltberendezés. Ez a kulcs. Higgye el, sokkal hatékonyabb, mint esténként kifordított zsebekkel hazaindulni.

Mivel több mint 23 éve ezzel foglalkozunk, pontosan tudom, hogy egy ilyen helyzet leküzdésének legjobb módja az, ha Ön is valós értéket ad az ügyfeleinek. Ezzel nem csak megkülönbözteti magát a versenytársaitól, de megtartja, sőt visszanyeri az elveszett ügyfeleit.

Mutatok pár tippet a hatékony kereskedelmi megjelenéshez:

Hatékony kirakat témák

Ha azt szeretné, hogy észre vegyék a kirakatát, ne legyen hétköznapi. Tegyen a kirakatba váratlan, furcsa tárgyakat.

Ajándékboltban például nagy papírmasé makkot, habból vágott erdei állatokat, óriás muszlin és vastag lánc díszeket. Ezek elcsípik a nézelődők figyelmét.

Lehet, hogy csak nézelődni fognak a kirakat előtt, páran selfieket fognak készíteni, de lesz betérő vásárló is, higgye el!
Bátran használjon merész formákat és színeket.

Például egy ékszereket bemutató asztal körül lógasson lila és szürke krepp papírt. Bár maga a termék apró, az ügyfelek ezt a kirakatot már messziről látni fogják. Olcsó megoldás, de tízből két vevője ennek köszönhetően megy majd be.

Kérdezze csak meg őket!

Belső elrendezés

Miután az ügyfelünk már a bolton belül van, nagyon fontos, hogy megtalálja, amit keres. Többek között ennek köszönhető, hogy gyakrabban jár majd vissza, és nem csak azt veszi meg, amire szüksége van.

A bolt berendezését pontosan meg kell tervezni, hogy a vevőt az egész bolton végig tudjuk majd vezetni. A legjobb tanácsunk az, hogy egy jó hírű üzletberendezési céggel terveztesse meg a boltját.

E cégek szakemberei az alaprajz ismeretében tanácsot adnak az ügyfél hívókkal kapcsolatban. Mi például az áru bolton belüli legoptimálisabb elhelyezését 3D–ben is megtervezzük.

Tegye a vásárlást gyorsabbá és sokkal kényelmesebbé

A modern fogyasztókat mindig szorítja az idő, ezért a kényelmet és a gyorsaságot nagyon jó néven veszik. Sőt, meg is hálálják.

Adjon vásárlóknak elég helyet, hogy kényelmesen be tudják fejezni a vásárlást. Ez azt jelenti, hogy a vevőknek például ne a kasszánál kelljen a pultra tenni a táskájukat a pakoláshoz. Érdemes a hely adottságainak megfelelő, egyedi pultot készíttetni. Akár velünk is.

Legyen szellős az üzlet, ne zsúfolja túl

Bár biztosan Önnek is nagyon sok áruja van, gondoskodnia kell arról, hogy elég hely maradjon a boltban. Mindenki utál szűkös helyen vásárolni, így ez az első dolog, amit Önnek el kell kerülnie.

Hagyjon elegendő helyet a folyosók között, és ne feledje: a polcokon is kerülje a fojtó érzést kiváltó zsúfoltságot.

Használja ügyesen a grafikákat és feliratokat

Ellenőrizze, hogy a használt betűtípusok könnyen olvashatóak-e! Ha az ügyfél nem tudja gyorsan elolvasni, akkor bizony nem foglalkozik vele.

Adjon okot a termék vagy a szolgáltatás megvásárlására! Miért ezt a sampont vegyem meg? Hogy olyan jól nézzek ki, mint egy szupermodell? Hogy hamar elkészüljek? Hogy könnyen kezelhető legyen a hajam?

Akkor mondja ezt:

„Légy ma este szupermodell!”

„Legyen több időd a randira!”

„A göndör hajat ez teszi igazán könnyen fésülhetővé.”

Üzletberendezőként tudom, hogy ez sok munka, de higgye el, megéri a fáradságot.

Ha pedig segítségre van szüksége, keressen minket bátran a +36-1-283-10-45 telefonszámon vagy a varoczi@varoczi.eu emailcímen.

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: