Dexion salgó polc – kinek, hova és mire való?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Dexion Salgó polc. Mindenki hallott róla, mindenki látta, de van pár dolog, amit csak kevesen tudnak róla. A tároló eszközök közül talán a polcokat használjuk leggyakrabban.

A hatalmas választékból mindig a célnak megfelelően alakítják ki. Lakásokban is megszokottak, nem csak üzletekben, raktárakban, műhelyekben. Az anyaguk a funkciójuktól függően változik, variálhatóságuk pedig szinte alapkövetelmény.

Szemrevaló megjelenésük mellett fontos a teherbírásuk is, főleg üzleti felhasználáskor.

Ám a Dexion Salgó polcrendszernek van egy nagyon nagy hátránya…

Dexion Salgó polc – ki találta ki?

1937-ben az ausztrál születésű mérnök, Demetrius Comino Londonban megalapította a Dexion Ltd. nevű cégét. Eredetileg a nyomdai tevékenységekhez biztosítottak hatékonyságot növelő megoldásokat.

Azonban elégedetlen volt a hagyományos, fából készült, papírok és más anyagok tárolására használt polcokkal, így kísérletezni kezdett az acéllal, hogy egy újra felhasználható polcrendszert dolgozzon ki. 1939-ben megbízást adott, és a birminghami Accles & Pollock gyártani kezdte az első tételeket.

A második világháború késleltette a továbbfejlesztést egészen 1947-ig, amikor Comino végül képes volt megfinanszírozni és megnyitni egy kis gyárat északkelet Londonban, Chingfordban.

Dexion Salgó polc – miért ez a neve?

Comino a görög “helyes” szó alapján nevezte el a cégét Dexion-nak, Salgó pedig azért lett, mert Magyarországon Salgótarjánban kezdték meg a gyártását.

Dexion Salgó polc – mik az előnyei?

  • tartós: nem ázik el, nem szuvasodik, nem korhad, nem vetemedik
  • nem igényel karbantartást
  • jól bírja a terhelést tartósan is
  • könnyen tisztítható: csak szimplán át kell törölni
  • a polcmagassága változtatható is, így ezeknek a variabilitása könnyebben alkalmazkodik az Ön tárolási céljaihoz

Dexion salgó polc – milyen típusai vannak?

Salgó polc kétféle verzióban kapható. A történet elején 1947-ben a csavaros dexion salgó polc látott napvilágot és taszította kicsit háttérbe a fapolcokat a vezető szerepükből. Ez olyan népszerű lett, hogy hamarosan a továbbfejlesztett változata is megszületett, ami már csavarmentes, akasztós.

A salgó polc elemei itt már nem csavarokkal fixálhatók, hanem csak egyszerűen a helyükre kell akasztani. Ez a megoldás egyszerűbb, hiszen nem igényel szerszámokat és műszaki tudást sem, mégis tartósabb, és lényegesen nagyobb teherbírást biztosít.

Igen ám, de a Dexion Salgó polcrendszernek van egy nagyon nagy hátránya.

Lehet a Dexion Salgó polc bármennyire erős, bármennyire tartós, bármennyire variálható és bármennyire könnyen tisztítható, ha egyszer sajnos ennyire puritán a megjelenése…

Dexion Salgó polc – kinek, hova és mire való?

Épp ezért kamrában, garázsban, pincében, vagy üzletek, üzemek raktáraiban jó választás lehet. Vagy akár egy raktáráruházban, mint ahogy ezt sok helyen talán észre sem vesszük. Na de egy üzletben?

Dexion Salgó polc – mit tehetek, ha szebb polcrendszert szeretnék?

A múltkor beszélgettem egy régi vevőnkkel. Mikor bejött hozzánk, megkérdeztem Tőle, anno hogy ismert meg minket, mi változott amióta együtt dolgozunk, és hogy megy mostanában neki a bolt. A válaszán meglepődtem, de egyáltalán nem csodálkoztam.

Nagyon jól esett, amit mondott, és örültem a sikerének. És persze annak is, hogy ennek mi is részesei vagyunk.

“Az utolsó pillanatban bukkantam rá egy számomra új megoldásra, amikor a negyedik boltom nyitásához kerestem berendezéseket. Eredetileg fixre szerelt falakat, akasztókat, rudakat és polcokat szerettem volna, de a tervezett bevásárlás előtti napon megtaláltam a VÁRÓCZI Üzletberendezést.

A honlapon láttam a King fali sínes rendszert, és kíváncsi lettem. Úgy döntöttem kicsit jobban utána járok, hogy mi mindenre képes ez a rendszer, főleg ennyiért… Így hát bejöttem a bemutatóterembe.

Itt döbbentem rá, hogy eddig mennyi pénzt dobtam ki az ablakon az első három boltom berendezésekor. A King annyira sokoldalú, annyiféleképpen felhasználható, hogy kár lett volna nem kipróbálni. A negyedik üzletemet ezzel rendeztük be.

Azt tapasztaltam, hogy a vevőinknek sokkal jobban tetszett, mint a másik három boltunk. Próbaképpen az első üzlet öreg berendezését cseréltük le. Teljesen újra építették a Váróczis szakemberek, és az eredménytől tátva maradt a szám. Nagyon megnőtt a forgalmunk!

A vevők elkezdtek gyakrabban visszajárni, egy-egy alkalommal több időt töltöttek az üzletben, és vásárlásonként magasabb összeget hagytak nálunk. Persze hogy a másik két boltot is átépíttettem. Most pedig azért jöttem, mert nyitjuk az ötödiket.”

És akkor még nem is beszéltünk az alusínes panelről…

Melyiket válasszam, a fali sínes rendszert vagy az alusínes panelt?

Krisztinával is erről beszélgettünk a bemutatótermünkben. Kicsit elbizonytalanodott, nem tudta eldönteni, hogy az ő boltjába melyik lenne a jobb választás.

fali sínes rendszer előnye, hogy picit kedvezőbb árfekvésű termékcsalád. Hátránya viszont, hogy kevés kiegészítő kapható hozzá, így kevésbé variálható. Tökéletes választás, ha csak króm színt szeretnénk használni a ruhák vagy a polcokra állítható termékek bemutatásához.

Az alusínes panel ezzel szemben kicsivel többe kerül, nehezebb beépíteni, és nem lehet akármilyen falra felszerelni. (Bár azt is meg tudjuk oldani, hogy önállóan, a saját lábán megálljon.)

A vevőink egyöntetű véleménye, hogy nagyon megéri az árát mert sokkal szebb, sokkal jobban néz ki, és az ő vevőiknek is sokkal jobban tetszik a bolt. Elképesztő szín- és kiegészítő választék van hozzá, így rengeteg felhasználási módja van.

Használható bizsuhoz, ruhához, apró bliszterezett termékekhez, telefonokhoz, tehetünk ilyen falra cipőt, labdát, korcsolyát, de még biciklit is.

Hogy akkor melyik a jobb?

Kis kerettel rendelkező ruhaüzletbe fali sínes rendszert szoktunk javasolni. Ahol viszont fontos a dizájn, az esztétika és a variálhatóság, az alusínes panel jobb választás.

Az Ön üzletébe melyik lenne jobb?

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: