Ezért kulcsfontosságú a megfelelő üzletberendezés kiválasztása

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

A bolti berendezések kiválasztása nem csupán praktikusság és hasznosság kérdése. Az általad választott kiskereskedelmi megjelenítési megoldások sokat elárulnak rólad az ajtódon belépő vevők számára. Magyarán, az üzletberendezések nemcsak tárolják az értékesítésre szánt termékeket, hanem lenyűgözőek is. Jó esetben.

Így az első kérdés, amit a kiskereskedelmi megjelenítési megoldások kapcsán figyelembe kell venned, az az, hogy milyen benyomást szeretnél kelteni az üzletedről.

Ha például kifinomult és exkluzív légkört szeretnél létrehozni, akkor az üzletberendezéseid kialakításánál nem az otthonosság és a kötetlen elrendezés lesz a fő szempont. Sőt, remélhetőleg, nem is sztenderd, hanem egyedi tervezésű megoldásokban gondolkodsz.

Az üzlet stílusának megválasztása már szűkíti a megfelelő üzletberendezések körét, de ezen kívül érdemes még néhány fontos szempontot figyelembe venned.

Olvass tovább a tippjeimért!

1# Márkaépítés és színösszeállítás

Bár már a csapból is az folyik, hogy a kiskereskedelmi üzletberendezéseknek igazodniuk kell a vállalkozás céljaihoz, üzenetéhez, színvilágához, a gyakorlatban úgy tűnik, hogy ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Talán azt gondolod, hogy ez egy felesleges pénzkidobás, de fogadni mernék rá, hogy jelen vagy a közösségi médiában, van egy stílusod, amiről felismernek.

Miért pont az üzleted kialakítása és megjelenése lógna ki a sorból? Főleg, mert a lényeg, azaz a vásárlás a boltban realizálódik.

Gondolj csak bele, mit vársz el egy gyógyszertártól, ha belépsz az ajtaján? Legyen fehér, tiszta, szervezett, olyan, ami egy egészségügyi ágazathoz kötődő üzlettől elvárható.

Vásárlói elvárások minden üzletágban léteznek, és az igények figyelmen kívül hagyása fájdalmasan sokba kerülhet. Ne hagyd!

2# Különféle stílusok kombinálása

Elcsépelt frázisnak hangzik a „lépj ki a komfortzónádból” motivációs üzenet, de igaz.

Egy üzlet berendezésekor nem célszerű egy rendszernél vagy megoldásnál leragadni. Sokkal több időt töltenek a vevők a boltban és rendszerint többet is költenek, ha a rendelkezésre álló alapterületen jól megmozgatjuk őket. Azaz, változatos és egyedi megjelenítési modulokat használsz a termékeid bemutatására.

3# A termékmegjelenítés maximalizálása

Elsősorban a termékek elérhetősége és láthatósága a két legfontosabb szempont, amiket figyelembe kell venni, de ne feledkezz meg arról sem, hogy a termékek tökéletes kihelyezése maximalizálhatja az eladások összességét.

Ilyen lehet az eladótérben felöltöztetett kirakati baba, amin teljes szetteket mutathatsz be a nadrágtól a mandzsettagombig, vagy a vitrinek, amikben egymást kiegészítő ékszereket (nyaklánc, karkötő, fülbevaló, bokalánc) vagy ajándéktárgyakat mutathatsz be komplexitásukban.

4# Lopáscsökkentés

Az eszközvédelem egy másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni a kiskereskedelmi megjelenítési megoldásoknál. A drága és a bolti tolvajok figyelmét felkeltő tárgyakat vitrinekben célszerű elhelyezni, amiket további biztonsági funkciókkal is ki lehet egészíteni.

5# Sokoldalúság és praktikum

Ha nagy forgalmú és/vagy szezonálisan változó árukészletű vállalkozást üzemeltetsz, érdemes figyelembe venned azt is, hogy az üzletberendezéseid praktikusan variálhatók legyenek. Ha például ruhakereskedésed van ,elengedhetetlen, hogy a moduljaid alkalmasak legyenek a nyári és a téli kollekciók bemutatására is.

A fenti alapstratégiák használatával könnyen elérheted, hogy az üzletberendezésed egységes arcot mutasson az összes egyéb kommunikációs eszközöddel, és így pozitív képet fessen rólad a vevők szemében.

A bolti berendezések óriási hatással vannak egy üzlet értékelésére, ezért szánj időt arra, hogy felmérd és kihasználd a lehetőségeid.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: