7 polchiba, ami sok pénzbe kerül egy kiskereskedőnek

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A polcok olyan alapvető részét képezik egy kiskereskedés arculatának, hogy könnyű megfeledkezni róluk, miközben más dolgokra koncentrálunk.

A vevők fejében ilyenkor valószínűleg nem az fogalmazódik meg, hogy alapvető polchibával állnak szemben, de tudat alatt érzik, hogy valami nem stimmel.

A polchiba költséget jelenthet az értékestésben és a vevők lojalitásában is.

Mivel tudom, hogy a lehető legjobb vásárlói élményt szeretnéd nyújtani, összegyűjtöttem 7 tipikus és költséges polchibát, amiket könnyen kiküszöbölhetsz vagy javíthatsz.

7 polchiba, ami sok pénzbe kerül egy kiskereskedőnek

Koszos, poros, elhanyagolt polcok

Hiába szerzel be minőségi polcrendszereket, ha a beépítés után és az üzlet üzemeltetése során nem fordítasz kellő figyelmet a tisztántartásukra. A tiszta és ragyogó polcok azt sugallják, hogy büszke vagy a termékeidre, ezért előbb emelik le őket és teszik a bevásárlókosárba. Egy koszos és poros polcnál ez az ösztönös mozdulat kikapcsol, függetlenül attól, mi van a polcokon.

Tehát a takarítás legyen veled és az erő!

Túlságosan eklektikus berendezések

Egy fából készült pult vagy kijelző csodásan kiemelkedhet egy olyan üzletben, ahol a többi berendezés fém vagy műanyag. Azonban, ha túlságosan sokféle anyagot és stílust kombinálsz az üzletberendezéseidben, akkor ez azt sugallja, hogy nem törődsz az üzleted megjelenésével. Ha azzal nem törődsz, vajon mit várhatnak el a termékeidtől?

Márkaidegen polcok és árukihelyezők

Hidd el, oka van annak, hogy nem látsz butik hangulatú fa polcrendszereket az autó alkatrészeket árusító boltokban. Amikor egy vevő belép egy üzletbe, azonnal vizuális elvárásai vannak. A kiskereskedelmi vitrineknek és polcoknak illeszkedniük kell az árucikkekhez és a márkához, különben csak zavarba ejti az ügyfeleket.

Elérhetetlen termékek

Tévhit, hogy a túl magas fali polcok maximalizálják az üzlethelyiséget. Bár jobban mutat az áru a polcon, mint a földön, a magas polcokra helyezett termékek sokak számára elérhetetlenek.

A legtöbb vevő inkább tovább sétál, mint hogy szóljon egy eladónak, aki segíthet neki. Amennyiben az üzlet alapterülete megengedi, kombináld a fali polcokat alusínes gondolákkal, fém vagy krómozott árukínálókkal.

Rossz jelzések

A be-becsúszó árképzési hibák és az időnkénti véletlenszerű árukihelyezés elkerülhetetlen. Aki dolgozik, az hibázik is, mint tudjuk.

A túlzsúfolt, vagy a termékek stílusához nem passzoló polcok és egyéb üzletberendezések viszont sokkal gyakoribbá teszik ezeket az árazási és jelzési hibákat. A megtévesztő, hibás, vagy hiányos jelzések miatt szintén sokan inkább a polcokon hagyják a kiszemelt árukat.

Káosz

Öreg hiba azt gondolni, hogy elég kitenni a terméket a polcra. A kiskereskedelmi értékesítés művészete tervezést igényel, mert fontos, hogy a termékmegjelenítés az értékesítésre legyen optimalizálva.

A kaotikus termékmegjelenítés megnehezíti a boltban való vásárlást és ezáltal a pénzköltést is. Biztos vagyok abban, hogy megéri neked rendet és átláthatóságot teremteni az üzletedben, hogy növekedjen a bevételed.

Rosszul beépített üzletberendezések

A részletekre való odafigyelés hiánya a telepítés során nem csak több pénzbe, de még a jó hírnevedbe is kerülhet. A rosszul felszerelt polcok nagyobb valószínűséggel rongálódnak a nem megfelelő használat miatt, ráadásul komoly biztonsági kockázatot jelentenek a vevők és a dolgozók számára.

Szánj időt és energiát arra, hogy minden berendezés biztonságosan és megfelelően legyen beépítve.

Minőségi polcrendszerekkel sohasem nyúlhatsz mellé!

A fenti 7 polchiba elkerülésének első lépése, ha szakszerűen tervezteted meg és alakítod ki az üzleted. Az ötletedből mi 3D-s tervet, majd a megálmodott árubemutatókat is elkészítjük, sőt igény szerint telepítjük is az árukihelyezőidet.

Lépj velünk kapcsolatba, hogy olyan értékesítési megoldásokat mutassunk neked, ami segít kialakítanod a megérdemelt hírneved és a jövedelmezőséged.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: