Fa vagy fém polcok? – Melyik jobb választás egy kiskereskedésben?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Szinte minden fizikai üzlet a kiskereskedelmi polcrendszereket használja az értékesítési rendszere fő részeként. A polckialakítás során számtalan opció fel szokott merülni a költségvetés szintjén, mint a polcok anyaga, a színe, a mérete és a kialakítása.

A legtöbb kiskereskedésben valamilyen fémszerkezetű rendszer van használatban, mivel ezek megfizethetők, erősek, könnyen felszerelhetők és tisztíthatók, és nem utolsó sorban jobban illeszkednek a különféle típusú és méretű áruk kihelyezéséhez. A fém polcok különféle fémekből is kialakíthatók, hogy megfeleljenek az adott bolt megjelenésének.

A nehéz acél polcok alkalmasak lehetnek egy autóalkatrész-kiskereskedelmi boltban, vagy egy hardver- és számítógép üzletben, míg a könnyebb, krómozott displayek jobban mutatnak egy csúcskategóriás ruházati üzletben is.

A másik nagyon kedvelt árukihelyezési forma a fából készülő installációk vagy az MDF lapokból összeállított gondolák. Ezek többnyire önálló szigeteket alkotnak egy üzleten belül, de egyedi elképzelések alapján fal mellé is rögzíthetők.

A gondolákat úgy alakítják ki, hogy elláthassák a hagyományos polcok szerepét, de lehetővé teszik az egyedi és kreatív megjelenítési formákat is. Az üzemünkben készülő alusínes panelekből álló gondolákhoz közel százféle kiegészítő tartozik, amiket az üzlet és az árucikkek típusának megfelelően mindenki maga válogathat össze. A tartozékok között megtalálhatók a különféle kampók, akasztók, tálcák, kosarak és még sok egyéb helytakarékos, de látványos elem.

Fa polcok kiskereskedésekben

A fából készült kiskereskedelmi árukihelyezők egyedi és stílusos megjelenést kölcsönöznek egy boltnak, akár a fő kijelzők és a pultok készülnek belőle, akár hagyományos polcok formájában jelennek meg. A fa természetességet és eleganciát sugároz, így az értékesítési terület bizonyos részein használva kiemeli a tömegből a húzótermékeket, vagy azokat, amiket szezonálisan ki szeretnénk emelni.

Üzemünkben raktárról azonnal beszerezhetők a sztenderd 1200×2400 mm-es táblaméretű alusínes panelek, amik teherbíró képessége magasan meghaladja az átlagos fa polcrendszerekét.

Természetesen egyre több olyan ügyfelünk van, akik egyedi megoldásokban gondolkodnak, olyanokban, amik tökéletesen passzolnak az üzlethelyiségük ergonómiájához és színvilágához. Üzemünkben előzetes egyeztetést és tervezést követően bármilyen méretben, formában és színben megvalósítjuk az ügyfeleink elképzeléseit.

Az alusínes polcrendszerek és gondolák megfelelő választások ruházati boltoknak, gyógyszertáraknak, vagy olyan üzleteknek, ahol kulcsfontosságú a jól átlátható és ízléses termékmegjelenítés. Ahol fontos, hogy az üzlet hangulata melegséget és otthonosságot árasszon és vonzza a tekinteteket.

Nagyon népszerűek a juhar és a tölgy mintázatú polcrendszerek, amik észrevehetően kellemes környezetet teremtenek és érzelmi reakciót váltanak ki az üzletben tartózkodókból. Ezek a természetes meleg megoldások tudat alatt arra buzdítják a vevőket, hogy vissza akarjanak térni az üzletbe.

Most akkor melyik a jobb választás: a fa vagy a fém polcrendszer?

A kiskereskedelmi polcok tekintetében nincs kőbe vésett szabály és olyan, hogy a „legjobb”. A legtöbb kiskereskedelmi környezetben egyszerre megtalálható a fa és a fém, a fa és az üveg, vagy a fém és az üveg keveréke. Vagy akár ezek stílusos triója is.

Nem kérdés, hogy egy autóalkatrész üzletben nem lenne se biztonságos, se termékazonos egy gyönyörű fa- és üvegpolcrendszer. Másfelől az erősebb acél polcok, amik egy ilyen helyen ideálisak, nem ajánlottak egy csúcskategóriás vagy általános termékeket értékesítő butikban.

A legideálisabb eredmény érdekében érdemes időt és energiát szánni arra, hogy egy üzletberendezésekre specializálódott céggel konzultálj a polcok tökéletes kialakításáról.

Használd ki a polcrendszerek sokoldalúságát és hozz létre egy csodálatos és ellenállhatatlan vásárlási környezetet.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: