Új vagy régi: 5 ok az új üzletberendezések mellett

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Függetlenül attól, hogy milyen típusú kiskereskedelmi vállalkozást üzemeltetsz, a termékek megjelenítése a boltban fontosabb, mint gondolnád.

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy az árukat elég bármilyen régi, kiselejtezett, vagy használt polcra feltenni, mert az is megteszi. Nem. A környezet, amiben a termékeidet értékesíted, óriási tudatalatti hatással van a vásárlóidra.

A gyártósorról frissen legördülő, trendi üzletberendezések segíthetnek a rajtuk lévő termékek újszerű megjelenítésében, és nagyobb bizalmat sugallanak az ügyfeleknek még abban is, hogy a termékek kiváló minőségűek. A régi, silány polcoknak az ellenkező hatása lesz, még akkor is, ha a termék pontosan ugyanaz.

Egy szélsőséges példát mondok, de érteni fogod. Tegyük fel, hogy egy autót szeretnél vásárolni. Egy elegáns és tiszta szalonban való megjelenítés mennyivel megbízhatóbb, mint egy gazos kisárgult gyepen nézegetni a modelleket!?

Na ugye!

5 ok az új üzletberendezések mellett

Jobb elrendezési lehetőségek

Előfordulhat, hogy a régi (máshonnan kiselejtezett) polcok nem rendelkeznek olyan elrendezési lehetőségekkel, mint az újabb kiskereskedelmi üzletberendezések. Ha a régi rendszerek hagyományos, régi polcokból állnak, akkor minden egyformának fog tűnni, vagyis az ügyfelek számára nehezebb lesz különbséget tenni a sok termék között.

Bizonyos kiskereskedelmi üzletberendezéseket különféle horgokkal és elválasztókkal lehet felszerelni (pl. alusínes panelek), amik lehetővé teszik a termékek szétválasztását, és nagyobb figyelmet fordítanak bizonyos displayekre.

Az egyéb mobilan variálható függőleges szerkezeti rendszerek (pl. JOLLY krómcsöves rendszer) szintén rendezetten és esztétikusan jelenítik meg az árucikkeket, és kialakításuknak köszönhetően nagyobb valószínűséggel maradnak ott a termékek, ahová kiteszed őket.

Jobb megvilágítási lehetőségek

Tudtad, hogy egyes újabb polcrendszerek már eleve világítással vannak felszerelve, vagy kiegészíthetők különféle fényelemekkel? Ez kiváló módja annak, hogy ne csak bizonyos termékekre (például az akciós termékekre) hívd fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a többi termék is sokkal vonzóbbnak tűnjön a vásárlók szemében.

A polcok árnyékába rejtett termékeket viszont nem könnyű észrevenni, így sanszos, hogy sokáig ott maradnak érintetlenül, ahová kiteszed őket.

Hatványozott érték

Termékeid újabbnak és jobb minőségűnek tűnnek, ha megfelelően vannak tálalva. Ha elavult, kopott, divatjamúlt polcokon jeleníted meg őket, akkor azok pszichológiailag ugyanolyan régiesnek tűnnek a vevők szemében. Az üzletberendezések frissítésével biztosíthatod, hogy a cuccaid valóban újnak és trendinek tűnjenek.

Biztonságos tárolás és kijelző

Egy üzleten belül a biztonság legalább annyira fontos, mint a kinézet. A hosszú évek alatt elhasználódott rendszerek nagyobb eséllyel dőlnek el, vagy rogynak meg a rájuk helyezett súlyoktól. A régi polcok miatt keletkező veszteség mellett pedig az alkalmazottak és a vevők is veszélyben lehetnek.

Nagyobb figyelemfelkeltés

Abban már megegyeztünk, hogy a régi, divatjamúlt polcok unalmasak, és egyáltalán nem segítenek felhívni a figyelmet a termékekre. Az új displayek nemcsak figyelemfelkeltők, hanem fokozzák a folyosók forgalmát, így növelik a vásárlási konverziót is.

A kiskereskedelmi üzletberendezések frissítése szükségtelen kiadásnak tűnhet, de valójában sokkal jobban befolyásolhatják az ügyfelek interakcióját a termékeiddel.

Az új rendszerekbe történő befektetés magas megtérülést biztosít, hiszen az árucikkeid általuk sokkal nagyobb rivaldafénybe kerülnek. Egyszerűen nem lehet elmenni mellettük.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: