Kiskereskedelmi megjelenítési megoldások az ünnepekre

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletdekoráció

Lassan nyakunkon az ünnepek, és az emberek már lázasan keresik a megfelelő ajándékokat karácsonyra.

Kiskereskedőként a te feladatod az áru optimális kihelyezése (is), hogy a vásárlóid könnyen megtalálják, amit keresnek, és hogy olyan új termékeket is felfedezhessenek, amikre nem is gondoltak, amikről talán nem is tudják, hogy akarják, amíg meg nem látják.

A leggyakoribb polcproblémák meghiúsíthatják az árucikkek rendszerezésével kapcsolatos próbálkozásaidat, de kiskereskedelmi megjelenítési megoldásokkal könnyen kiiktathatod ezt a malőrt.

Kiskereskedelmi megjelenítési megoldások az ünnepekre

Kiemelő displayek

Tapasztalatból tudom, hogy még a legjobban kigondolt árukihelyezési tervek is könnyen széteshetnek, amikor a boltok polcait szépen fel kell tölteni a legzaklatottabb vásárlási rohamban.

Az ünnepi tömeg ilyenkor a böngészéssel és a válogatással van elfoglalva rendetlenséget és zűrzavart hagyva maga után. A gondosan átgondolt kiskereskedelmi megjelenítési megoldások segíthetnek ennek a problémának a megoldásában.

Jó ötlet például, ha olyan egyedi kijelzőket állítasz be, ami egyes szetteket (alap és kiegészítő áru) mutatnak be, miközben a kijelző közelében található egyéb szerelvények esztétikusan tárolják az adott terméket.

Ha a kijelzőket rendben tartod, az ügyfelek funkcionálisan láthatják a kérdéses terméket. Ez az eladóidnak is könnyebbséget jelent, hiszen a közeli szerelvények feltöltésével kell többnyire foglalatoskodniuk.

Tipikus példa erre egy ruházati üzlet, ahol egy kirakati babát felöltöztetve, azaz „használat közben” mutatod be az adott árucikkeket. Az üzlettérben elhelyezett kirakati babák növelik a vásárlási kedvet, segítenek rendezetten tartani a termékeket, így többszörös előnyt nyújthatnak számodra.

Ügyfeleid gördülékeny és élvezetes vásárlási élményre vágynak még az ünnepi rohanás idején is.

Ugyanakkor semmi sem rombolja le jobban a vásárlási kedvet, mint amikor a vásárlók úton útfélen egymásba botlanak. Rajtad múlik, hogy átveszed-e az irányítást és olyan kiskereskedelmi megoldásokat alakítasz ki, melyek megkönnyítik a haladást az üzleteden belül.

Mit tehetsz ilyenkor? Nézzük!

Útvonalterv kialakítás

A legtöbb ember egy üzletbe lépve először többnyire balra néz, majd jobbra halad. Ezért a fő forgalmi útvonalnak az óramutató járásával ellentétes irányban érdemes haladnia a bolton belül.

Ennek az útnak elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy az emberek könnyen elhaladhassanak anélkül, hogy összeütköznének.

Állíts fel kijelzőket, hogy felhívják a figyelmet az adott áruosztályokra és az ott elérhető termékekre. Ezzel a beállítással az ügyfelek könnyen letérhetnek a fő útvonalról és tetszésük szerint böngészhetnek az egyes osztályokon.

Majd, amikor végeznek a dolgukkal, visszatérhetnek a fő csapásvonalra, hogy folytassák a vásárlást.

Esztétikus és figyelemfelkeltő üzletberendezések

A kiskereskedelmi megjelenítési megoldások nagy utat jártak be az elmúlt években. A termékek megjelenítése szerencsére már nem csak az ipari minőségű polcokra szorítkozik, amik csak az áruk tárolására szolgáltak és semmi többre.

Napjainkban már olyan igényes, vonzó és látványos elemeken tudod bemutatni a termékeidet, amiket egészen egyszerűen nem lehet nem észrevenni. Kísérletezz különböző színekkel, anyagokkal és stílusokkal a megvásárolt üzletberendezéseknél!

Használj például üveg, krómozott, fa vagy MDF polcrendszereket az egyszerű acélpolcok helyett az elegánsabb megjelenés érdekében.

Ha így teszel, akkor vonzóbbá teszed az üzleted belső kialakítását, és könnyebben felhívhatod a vevők figyelmét a megjelenített árukra, akik így nagyobb valószínűséggel vásárolnak.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: