Használd a járdát!

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletdekoráció

Míg hazánkban egyre több a hirdetési felület, és valóban mindent, de mindent megragadnak a szemfüles boltvezetők és tulajdonosok, addig az egyik legkézenfekvőbb hirdetési felület kimarad a sorból.

Ez pedig a járda az úton, vagy talaj az üzlet területén belül.

Ez azért hatalmas veszteség, mert tekintélyes mennyiségű pozitív impulzust adhatunk vele. Akkor is, ha az utcafront előtti területre kérünk engedélyt, és akkor is, ha az üzlet belsejében gondolkodunk.

Számtalan esetben foglalkoztunk már azzal, milyen a marketing szempontból előnyös berendezés, és azt is számba vettük, hogyan kerüld el az elkerülhető baleseteket, arról azonban még nem ejtettünk szót, hogy a padlóval mit csinálj.

Hogyan tedd eredményessé, hogyan profitálj belőle

Lássuk be, ma a motivációs trénerek degeszre keresik magukat. Azért, mert azt sugallják, felfelé tekints, és ne lógasd az orrod. Miért ne használnád ki annak lehetőségét, amit ez az üzenet rejt?

Ha a motivációs tréner megél a csüggedő emberekből, te megélhetsz abból az üzenetből, amit feléjük közvetítesz.

Ugye emlékszel még arra, amikor azt írtuk neked, hogy a bolt első pár métere meghatározó terület, és illik nem sokkolni a vásárlót ezen a területen az árukészlet garmadájával?

De azt egy szóval sem említettük, hogy itt a padlón ne helyezhetnél el köszöntést, útmutatót, vagy egyetlen olyan mondatot, amivel segíted a leendő vásárlót a ráhangolódásra.

Első lépések a padlón

Elég csak arra ügyelned, hogy a betűtípus és a színek harmonizáljanak a bolt miliőjével, az üzenet ne legyen harsány sem színben, sem tartalmában, és már kész is az első lépés.

Az üzlet további területeiben pedig úgy használd, ahogy neked tetszik.

Használhatod a gondolák között útjelzőként, vagy a vállfatartó állványok előtt, jelezve, hogy milyen árban, vagy márkában talál ott árut.

Jelezheted számára, hol találja az egyes árucikkeket, de az akciókat is nyíltan hirdetheted.

Pénztár

És a pénztár előtt, és mellett pedig ismét kiélheted a kreativitásod. Ne feledd, ez az utolsó hely, ahol még esélyed van eladni.

Épp ezért ösztönözd őket a padlón is.

Kösd le a figyelmüket, adj el számukra, mutasd meg, vagy emlékeztesd őket arra, amit esetleg elfelejthetnek.

Érdemes ide olyan üzeneteket tenni, ami további vásárlásra sarkallja őket, vagy használd ki, hogy játszani mindenki szeret. A lényeg, hogy ne feledd azt a tényt, hogy a pénztárnál állva mindenki feszültebbé válik.

Épp ezért érdemes eleve a pénztár területét úgy berendezni, hogy egyrészt megnyugtató közeget sugározzon, másrészt láthatatlanul ösztönözze a vásárlót az apróbb, „majd elfelejtettem” árucikkek megvásárlására.

Mert mindig és mindenhol elmondjuk, hogy a vásárlás nem az első nálad tett költést jelenti, hanem azt, ha folyamatosan visszatérnek hozzád.

Épp ezért használj ki minden négyzetmétert annak érdekében, hogy utat mutass, mert lesz, aki nem szeret kérdezni.

Használd ki a területet arra, hogy megnyugtass, és felcsigázd az érdeklődést, hiszen az üzlet nem más, mint egy vadászatra alkalmas terep. Meglátni, és megszerezni. Egyszóval láttass. A padlón is.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: