Hogyan válaszd ki a legjobb vitrint a termékeid bemutatására?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Az értékes és/vagy apró tárgyak kereskedelmi megjelenítésének egyik legesztétikusabb és legbiztonságosabb módja a vitrin.

Ahhoz, hogy megtudd, hogyan válaszd ki a legjobb vitrint termékeid bemutatására, először válaszolj magadnak az alábbi kérdésekre.

  • Egyszerű vagy csúcskategóriás kiskereskedelmi vitrineket szeretnél, vagy a kettő keverékére van szükséged?
  • Megteszik-e a szabványos modellek, vagy biztonságosabb vitrinekre van szükséged, amikben értékes tárgyakat mutatsz be?
  • Hogyan illeszkednek a vitrinek az üzleted jelenlegi elrendezéséhez?
  • Új vitrineket szeretnél vásárolni, vagy csak bővítenéd a meglévőket?

Vesézzük ki ezeket a kérdéseket egy kicsit mélyebben.

Egyszerű vagy csúcskategóriás vitrinek

A vitrinek célja az emberek vásárlásra csábítása. Ezért a fókuszos megvilágosítású és tetszetős hátterű, zárt üvegvitrin jól használható olyan csúcskategóriás tárgyaknál, mint például az ékszerek.

A folyosón a gondolapolcok végében elhelyezett nyitott vitrinek pedig jól használhatók az egyszerűbb árucikkek, a gyorsan fogyó termékek vagy az újdonságok esetében, amik nem igényelnek komolyabb megvilágosítást vagy megerősítést, de sokkal jobban felkeltik a figyelmet, mint bármi más.

A nyitott kiskereskedelmi vitrinek a biztonságos és zárható kiskereskedelmi vitrinekkel szemben

Ahol nagyértékű termékek kerülnek a polcokra, ott nagy a kísértés a lopásra is.

Éppen ezért, ha ékszer üzleted van vagy egyéb más drága termékeket kínálsz, nem kérdés, hogy zárható vitrinre lesz szükséged. Ha kicsi a hely, és fennáll a vitrinek eldőlésének a veszélye, akkor előnyös edzett üvegből készíttetned a vitrineket.

Az egyszerűbb, nyitott kivitelű kiskereskedelmi vitrinek figyelemfelkeltő módon mutatják be az árukat, így a vásárlókat ösztönösen vonzák, de ezeknek nem feltétlen van szükségük megerősítésre. Ezeken a vitrineken a vevők tetszés szerint böngészhetnek és vásárolhatnak szigorú felügyelet nélkül.

Ha az üzletedben értékes és gyorsan fogyó termékeket is árulsz, mindkét típusú vitrinre szükséged lesz.

Kiskereskedelmi vitrinek, amik illeszkednek az üzleted elrendezéséhez

A legtöbb kiskereskedelmi polc és vitrin egyszerűen felállítható és szétszedhető, így tetszés szerint alakíthatod az üzleted elrendezését.

Ha azonban meg szeretnéd tartani az üzleted jelenlegi elrendezését, és egyszerűen csak néhány új vitrinnel szeretnéd kiegészíteni a meglévőket, győződj meg arról, hogy a kiszemelt vitrinek mérete megfelelő lesz-e a jelenlegi elrendezéshez.

Az üzleten áthaladó vásárlók gyalogos forgalmát nem szabad akadályozni, és kerülni kell a zsúfoltságot.

Ha nem találsz sztenderd méretű vitrineket, amik illenek az aktuális elrendezésedhez, akkor gyártass egyedi méretűeket!

Egyszerű vitrin bővítés vagy teljes átalakítás

Ha a nulláról kezded az üzleted kialakítását, akkor könnyű dolgod van, hiszen nem kérdés, hogy mindenből újra lesz szükséged.

Nagy könnyebbség ez, hiszen így olyan stílusú elrendezéseket valósíthatsz meg, amit elképzeltél, és nem hézagokat kell kreatívan kitöltened.

Döntsd el, hogy azonos árnyalatú színeket, anyagokat és stílusokat szeretnél-e összeválogatni az üzletberendezésedhez, vagy egy eklektikusabb keveréket képzeltél el hangsúlyos darabokkal.

Az eklektikus keverék avantgárd, művészi megjelenést kölcsönöz egy boltnak, a gondosan összeválogatott pedig biztonságos és ésszerű. A maga módján mindkettő kialakítás tökéletes választás lehet.

Válassz olyan vitrineket, amik tökéletesen illeszkednek a jelenlegi polcrendszereidhez, vagy válassz olyan kiemelkedő darabokat, amik vizuálisan tetszetős ellenpontot jelentenek a meglévő polcaidhoz képest.

A legjobb kiskereskedelmi vitrinek kiválasztása nem feltétlenül nehéz feladat. Biztonságos kiskereskedelmi vitrinekre lesz szükséged az apró értékek, például az ékszerek védelméhez, de választhatsz olcsóbb modelleket is például a sportfelszerelések bemutatásához, amik nem igényelnek nagyobb biztonságot.

Akármelyik megoldás mellett is döntesz, a megfelelő vitrinek vonzóbbá teszik termékeidet a vevők számára, akik így nagy eséllyel többet és nagyobb értékben vásárolnak majd.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: