Kiállítás és ami általában lemarad

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletdekoráció

Számtalanszor látjuk, hogy mennyit készülnek a kiállítók egy-egy esemény előtt.

Terveznek, készülnek, aprólékosan választják ki a standot, egyeztetnek, dekort és kiadványt készíttetnek, és természetesen hatalmas gonddal a kiállítandó termékeket is ellenőrzik.

Az utolsó pillanatban azonban általában rájövünk, hogy valamiből nincs elég, vagy épp egyetlen egy sincs. Épp ezért most segítségként összeszedjük azokat a termékeket, melyekre mindenképp szükséged lehet.

Szabóbaba, a kiállítás sztárja

Nem rég írtunk arról, mennyire fontos a jól megválasztott baba, függetlenül attól, mire szeretnéd majd használni őket. Jó előre érdemes méretben és színben is kiválasztani őket, annak függvényében, milyen kiegészítőt szeretnél bemutatni a segítségükkel. Bővebben itt olvashatsz róluk:

A pultok és vitrinek a tömegben is hatalmas segítséget jelentenek

Mindenki azt szeretné, hogy az ő standja előtt legyen a legtöbb érdeklődő és megrendelő.

A tömeg azonban nagyon sok esetben együtt jár azzal, hogy a kíváncsi szemeket a kezek is követik, és a termékeink megsérülnek, vagy eltűnnek.

Épp ezért érdemes vitrinbe zárni ezeket, így védjük őket, és egyúttal a figyelmet is felhívjuk ezekre a kiegészítőinkre.

Választhatsz keskenyebb vagy szélesebb kivitelben is, attól függően, hogy mekkora a standod, és hogyan tudod ízlésesen elhelyezni ezt a darabot.

Ha ékszer, akkor ékszertartó

Mindannyian tudjuk, mennyivel figyelemfelkeltőbb egy ékszer, a hozzá tartozó ékszertartón, mint elzárva a pult alá.

Épp ezért légy kivételes, és add meg az ékszereknek azt, ami jár. Helyezd el őket az ékszertartón és keltsd fel a látogatók figyelmét.

Érdemes az ékszertartó színének megválasztásakor figyelni arra, hogy mindenképp a rajta elhelyezett nyaklánc vagy karkötő domináns, figyelemfelkeltő legyen.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, érdemes fehér és fekete színben is megvásárolnunk.

Ha a ruhatartó állvány megvan, ne feledkezzünk el a vállfákról sem

A vállfa is egy olyan termék, amiből soha nem lehet elegendő. Épp ezért érdemes előre többet vásárolni, hiszen az üzletben is, és a kiállítás alkalmával is számtalan darabra szükségünk lehet.

A színekre itt is érdemes nagy hangsúlyt fektetni, nem elfeledve, hogy mennyi minden múlik a részleteken.

Érdemes előre megtervezni a ruhaállványon elhelyezett ruhák színét, és ezekhez vásárolni a fogasokat. Így valóban harmonikus, exkluzív látvány fogadja majd a látogatókat és a vásárlókat egyaránt.

„Egyedül önök árulnak olyan vállfát, amelyre egy bőrkabátot vagy bármit fel lehet tenni anélkül, hogy a ruha úgy nézzen ki, mint amit egy falba vert szögön tároltak!” /Pribeli Mihály/

Nyomot hagyni nem csak az emlékekben lehet

Minden kiállítás alkalmával törekednünk kell arra, hogy a látogatók vihessenek tőlünk valamit, amin rajta van az elérhetőségünk.

Sokan erre prospektusokat használnak, melyeket bárki magával vihet. Így bármikor elérhetőek leszünk, felvehetik velünk a kapcsolatot, és máris eladást generálhatunk.

Ezeket a kiadványokat érdemes állványra helyezni, hogy az is hazavihessen belőlük, aki nem áll meg közvetlenül nálunk.

Nem csak az üzletberendezés, de a kiállítások alkalmával is fontos, hogy olyan képet mutassunk magunkról és a vállalkozásunkról, ami összhangban van a termékeinkkel.

Ez minden esetben megtérülő befektetés, hiszen nemcsak az elismerés, hanem a profit is segít növelni a bevételt, ezáltal pedig biztos alapot jelent a jövő számára.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: