Nem készülni nem lehet, avagy kihagyhatatlan ötletek a hatalmas bevételre

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Akár akarod, akár nem, hamarosan tömegével lepik el a lehetőségek a céged. Igen, tudom, hogy azonnal beugranak az adventi hétvégék, és a karácsonyi lázzal egybekötött vásárlás ösztönző fények, de ne feledd, hogy addig is van lehetőséged. Számtalan.

Egyrészt ne feledkezz meg a Fekete Péntek elnevezésű őrületről, amikor mindenki akciózik. Lehet szeretni, lehet utálni, az azonban biztos, hogy aki feketére festi a november 23-át, és a november 30-át, nem csalódik.

Erre azonban időben fel kell készülnöd. Időben, tehát most.

Gondolj arra, hogy tömeg lesz. A Black Friday idején, és a karácsonyi bevásárláskor is. Ha eddig csak stabil üzletberendezésekkel tetted tele a boltod, ideje lesz ezen változtatni.

Hiszen ne feledd, hogy egymás mellett két embernek el kell tudnia férni, plusz két kosár. Arról nem is beszélve, hogy egyre nagyobb divat a hatalmas táska is. Így légy előrelátó, és szerezz be gurulós árukínáló gondolákat, amelyeket szabadon helyezhetsz oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A fényforrás nem más, mint a bevételed egyik mozgató rugója

Egyre hamarabb sötétedik, az emberek pedig egyre inkább keresik a fényt, és a meleget. Ez pedig, ha okosan használod, vásárlás ösztönző is lehet.

Ne spórolj a fényekkel.

Vásárolj led fényforrásokat, és világítsd meg vele pluszban azokat a termékeket, amire mindenképp szeretnél több figyelmet irányítani.

Sosem számít a bolt mérete

Egyre inkább megfigyelhető, hogy a bolt mérete egyáltalán nem számít, ha bevételről beszélünk. Ennek egyik oka nem más, mint az optikai csalás. Ha kisebb a boltod, tedd tele tükrökkel, akár a falakra is. Optikailag nagyítja a teret, segít a megvilágításban, és nem utolsó sorban elősegíti a vásárlást is.

Ez pedig akkor, amikor az ünnepek közeledtével fényárban úszik minden, kiváltképp nagy segítség lehet. Ha különleges darabot szeretnél, válaszd a HYDRO DESIGN álló tükröt, ami nem csak különleges, de hihetetlenül fix és stabil.

Mond el mindenkinek

Az egyik legnagyobb baklövés egy üzlet életében, ha nincs kommunikáció. Pedig ezen áll, vagy bukik minden. Közölnöd kell a vásárlókkal mindent.

Az üzlet előtt azt, hogy mire számítsanak, ha belépnek a boltba. Egyetlen tábla elegendő ahhoz, hogy felhívd magadra a figyelmet.

Lehetsz vicces, tényközlő, vagy csak árut bemutató, újdonságot közlő, a lényeg, hogy kommunikálj! Állítsd meg a tábláddal az arra haladókat.

És beszéljen helyetted a kirakat is

Hiszen a kirakatnak ez a legfontosabb funkciója. Elmondja, megmutassa mindazt, amit az üzleted, vagy szolgáltatásod kínál.

Nincs is ennél fontosabb funkciója. Épp ezért, ha sablonokban gondolkodsz, könnyen alul maradsz.

Légy divatos, merész, fényes, vagy épp elgondolkodtató, a lényeg, hogy hívd fel magadra a figyelmet.

De ha úgy gondolod, hogy csupán a kirakati babák kinézetével játszanál, azt is megteheted.

És a végére jöjjön, amiről nem szeretünk beszélni

Ez pedig nem más, mint a folyamatos áruházi tolvajlás. Éves szintem milliárdok csúsznak ki a zsebünkből a bolti szarkák miatt. Ezer meg egy lehetőséget kutatunk, leltározunk, idegeskedünk, és számolunk.

Tehetsz ellene! Tedd az értékesebb darabokat vitrinbe. Ezzel egyszerre felkelted az érdeklődést, hiszen aki betér a boltodba szerezni akar. Vásárolni.

Egy megfelelő világítás, és máris nyert ügyed van. A másik pedig, hogy elzárva tartod az árut attól, akinek nem vásárlással kapcsolatosak a szándékai.

A lényeg, hogy bármit is teszel az elkövetkezendő hetekben annak érdekében, hogy megdöntsd a tavalyi bevételed, tedd ésszerűen. Hidd el, elég egy apró változtatás, vagy mind egyszerre, a hatás nem marad el.

Mert valóban most jön el a pillanat, amikor nem tenni nem lehet.

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: