Növelnéd a forgalmad? Használj vitrint!

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletdekoráció

vitrin

Függetlenül attól, hogy egy élelmiszerboltban, egy ékszerboltban vagy ruházati üzletben találhatók, minden kiskereskedelmi vitrin hasonló célokat szolgál.

Vannak, akik tökéletesen ki tudják használni a vitrinek előnyeit, mások kevésbé, ezért ebben az írásomban a vitrinek funkcionális átalakításához szeretnék segítséget nyújtani.

A funkció azonban csak egy tényező, amit figyelembe kell venni.

A tökéletes vitrin:

 • izgalmasabbá teszi a bolti környezetet
 • maximalizálja a rendelkezésre álló teret
 • esztétikusan mutatja meg a termékeket
 • rendszerezi és tárolja az árucikkeket
 • megkönnyíti az üzleten belüli gyalogos forgalmat
 • javítja az üzlet imázsát
 • minőséget sugall
 • támogatja az impulzusvásárlásokat

A sikeres vitrin kialakítás legfontosabb szempontjai

Aki hosszú ideje dolgozik a kereskedelemben, és/vagy figyelemmel kíséri a vásárlói élményteremtés trendjeit, tudja, hogy nem rossz dolog néhány évente átalakítani egy üzletet.

Főleg akkor, ha sok visszajáró vendéggel büszkélkedhet.

A falazat átfestése, a padlóburkolatok, a világítás és a jelzések nyilvánvaló cseréi mellett – amelyek új megjelenést kölcsönöznek a dolgoknak – a kiskereskedelmi vitrinek arculatának felfrissítése vagy átalakítása is nagyban hozzájárulhat néhány elképesztő változáshoz.

Íme néhány megfontolandó tipp:

 1. Használj egyedi anyagkombinációkat a polcokhoz, a szekrényekhez és az egyéb vitrinekhez. Hozz létre érdekes kombinációkat fém, fa, műfa, üveg és más színes, nagy sűrűségű műanyagok felhasználásával.
 2. Az egyedi malompolcok és vitrinek valódi eleganciát kölcsönöznek a kijelzőnek, és azt sugallják, hogy mindenben értékeled a kiváló minőséget. Ezek a nagyobb méretű vitrinek különösen hatékonyak lehetnek magasabb kategóriás elemek megjelenítésekor.
 3. A lehető legtöbbet hozhatod ki a rendelkezésre álló helyből, ha olyan vitrin elemeket is használsz, amelyek alatt beépített szekrények találhatók, és amelyek felhasználhatók többletkészletek vagy a szezonon kívüli áruk tárolására. A lécfal háttámláihoz illeszthető különböző magasságú polcokkal, horgokkal, vízesés tartókkal és egyéb kiegészítőkkel a lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésedre.
 4. A függőleges vitrinek hosszú sorát fel lehet osztani polcokkal, hogy változatosabbá tegyék azt is, ami egyébként nem tűnik túl érdekesnek.
 5. A lécfal háttámlái ideálisak ahhoz, hogy a vitrinen belül egy mini kirakatot alakíts ki. Egy színes és mintás vitrin hátfal vizuálisan sokkal érdekesebb és feltűnőbb, mint egy egyszínű.
 6. Az esztétikusan berendezett üzlet minden kiskereskedő érdeke, hiszen senki sem akar vásárolni egy rendezetlennek tűnő helyen.

Az áruk maximális potenciáljának bemutatása elősegíti az áruk gyorsabb mozgását, különösen akkor, ha minden szépen, teljes láthatósággal és szemet gyönyörködtető módon van kiállítva.

Ennek az egyik legjobb módja a négyoldalas, megvilágított álló vitrin, amit – a biztonsági szempontok figyelembevétele mellett – bárhol kihelyezhetsz. Ez egy vizuálisan olyan tetszetős módja termékeid bemutatásához, ami garantáltan felkelti a vevők figyelmét.

Igazából napestig lehetne sorolni, mit lehet elérni néhány új ötlettel, amik érdekesebbé, egyedibbé, látványosabbá és barátságosabbá tehetik az üzleted a vásárlói élmény javítására. Használd fel te is ezeket az ötleteket, és alakítsd olyanná a boltod, ahol te is szívesen vásárolnál.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: