Online vagy offline boltod van?

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Eddig kétféle üzletet ismertünk. Az egyik, amit nagyapáink is ismertek, bementek, megfogdosták, megvették, aztán az internet adta lehetőségeket kiaknázva elérkezett az online üzletek ideje.

Itt csak fellépünk a világhálóra, és azt veszünk, amit csak szeretnénk. Majd beköszöntött a még kevésbé ismert, de hiszem, hogy annál sikeresebb üzletvilág, az offline üzletek világa.

Ez nem jelent mást, mint egy olyan lerakatot, üzletet, ahol a webshopban árusított termékeket meg is tudod tekinteni. Bemehetsz, megérintheted, láthatod mi az, amit meg kívánsz vásárolni.

Az offline üzlet valójában nem más, mint egy két helyen működő bolt. Egyrészt megtalálod a neten, másrészt ha felkeltette az érdeklődésed, de nem vagy biztos a dolgodban, ellátogathatsz az üzletbe, és saját szemeddel láthatod mi az, amit megveszel. Ott helyben is lehetőség van arra, hogy megvásárold, vagy később az online felületen.

Így válik a raktár bolttá

Bizony, hiszen számtalan cég kihasználva a lehetőséget, a webshop raktárhelységét alakítja ki bolttá, és a bevétel így csaknem megduplázódik. De sok webshop fog össze ebben a pillanatban, hogy az interneten elérhető termékeiket, együttesen, közös erővel kezdjék el, közös boltban árusítani.

Bolt, de milyen

Nyilván ügyelni kell arra, mit és milyen közegben árusítunk. Így jött létre számtalan kis kézműves online áruházból egy nagyobb, látogatható, kézzel fogható kis ékszerdoboz, a vásárlók nagy örömére. Hiszen rájöttek ennek a kezdeményezésnek az erejére. Mert van.

De az egészség tudattal rendelkező személyek sem maradnak hoppon, hiszen számukra is elérhetővé váltak már offline üzletek. Hiszen kérdezni, megbeszélni, tanácsot kérni sok esetben egyszerűbb személyesen, mint emailben.

A berendezések stílusa itt is sokrétű, hiszen ahány bolt, annyi stílus. Vannak a modern boltok, melyek a modern üzletberendezést hirdetik. Üvegpolcok, krómvázas termékeinket tarkítják ezeket a boltokat. Az elegánsabb, hagyományos stílust kedvelők pedig egyedi, fa termékeinket részesítik előnyben.

Megfigyeléseink szerint…

egyetlen fontos dolgot biztosan állíthatunk.

A hagyományos, elegáns üzletberendezés is lehet például sportbolt berendezése, abban az esetben, ha egységesen kitartunk a stílus mellett. Számtalan boltot találunk már, ahol a bőr ülőgarnitúra is megtalálható, mely a vevő kényelmét és komfort érzetét szolgálja.

De megfigyelhető tavasszal a virággal díszítés is. Hiszen a nagy méretű berendezések mellet érdemes figyelni a részletekre is, függetlenül attól, milyen típusú üzletről beszélünk.

Hiszen a stílus maga az ember.

És aki belép egy üzletbe, függetlenül attól, mit és miként óhajt vásárolni, fontos, hogy komfortosan, kellemesen érezze magát. Erről kell szólnia az üzlet minden négyzetméterének. A vásárlóról, és az érzésről, mely bent fogadja. Hiszen ne feledjük, hogy visszatérő vásárlókra van szükség, nem átutazókra.

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: