TikTok – a márkaépítés új hírnöke

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

TikTok - a márkaépítés új hírnöke

A digitális világ folyamatosan új lehetőségeket teremt az üzleti vállalkozások számára. A közösségi média platformok, mint például a TikTok, új lehetőségeket nyitnak meg a vállalkozók számára, hogy elérjék és bevonják a potenciális vásárlóikat.

Magyarországon is számos vállalkozás épített már magának sikeres csatornát a TikTok-on, akiktől számos üzleti fogást elleshetünk mi is, akik még nem merültünk el a videós márkaépítés bugyraiban.

Ebben az írásomban most olyan magyar TikTok csatornákat mutatok be, akiket mindenkinek érdemes bekövetnie, hogy fel tudjunk feküdni erre az új hullámra.

Crystal Nails – @crystalnailsofficial

Nem régiben adtuk hírül legújabb büszkeségünket, a Crystal Nails West end-ben nyitott üzletét. A szépségiparban dolgozó partnerünk azonban nemcsak a fizikai üzlet kialakítására helyez nagy hangsúlyt.

TikTok csatornájukon több, mint 173 ezer követő van, akik garantáltan megkönnyezhetik a nevetéstől a cég humorosabbnál-humorosabb tartalmait. A különféle technikák vizuális bemutatása mellett a körmösök életébe is bepillantást nyerhetünk.

Az élethelyzetek humorosak, egy kis tükröt mutatnak, de cseppet sem bántók és ami fontos, nagyon emberiek. Könnyű azonosulni a tartalmaikkal és azt sugallják, hogy ha hozzájuk megyünk, nem csak szépülünk, de jól is fogjuk magunkat érezni.

Régió Játék – @regiojatek

Amit a Régió Játék TikTok oldalán láthatunk, az egyszerűen zseniális. A videóknak általában két szereplője van, egy fiatal férfi (Marci) és egy kiskamasz.

A történetek az áruházban zajlanak, így a nézők elé folyamatosan játékrengeteget raknak. A játékokat pedig olyan humoros sztorikba építik be, amelyeket az élet más területeiből merítenek. Azonnal ráugranak az aktuális trendekre is.

Például nemrégiben Szoboszlait a Liverpoolba igazolták, ami magas labda volt a kereskedésnek, hogy viccesen mutathassák be a focizáshoz szükséges termékeiket.

Láthatunk benne szobafocit, amivel nem okozhatnak a gyerekek kárt a lakásban, focis kártyát, ami motivációt nyújt a profivá váláshoz és egy focis karkötőt, hogy sose felejtsék el a skacok, miért fociznak.

A videóik mindig egy hook-kal kezdődnek, azaz egy olyan mondattal, ami maradásra bírja a nézőket. Ez azért fontos, mert ha végig nézik a videóikat, akkor a TikTok algoritmusa nagy valószínűséggel újra feldobja az embereknek a videóikat.

Majd jön a humoros sztoriba ágyazott termékbemutatás és a megfelelő hashtag-ekről sem feledkeznek meg. Az említett példában megjelölték a #szoboszlaidominik #foci hashtag-eket is, így akik ezekre keresnek, találkozhatnak a Régió Játék videójával is. És hát kinek ne lenne egy kisgyerek ismerőse, akit meg lehetne lepni egy focis játékkal?

AV Planet – @avplanet.hu

Az AV Planet alapvetően egy online webáruház, de mint mindenki, rendelkezik fizikai raktárral is. Videóiban egy fix szereplővel találkozhatunk: egy fiatal, mosolygós, jóképű srác minden sztori főszereplője, így a tartalmaik azonnal felismerhetők és beazonosíthatók.

A legtöbb videójukban az utca emberét szólítják meg, konkrétan az utcán, de véletlenül sem sablonos módon. Ők is a humort vetik be a követőtábor növeléséhez, ami a mostani marketing trendeknek tökéletesen megfelel. Az emberek ugyanis igénylik, hogy könnyesre nevethessék magukat.

https://uzletberendezes.hu/referencia/

Az egyik kedvenc videónk tőlük az „abszurd videó”, amiben egy óvatlan járókelő belelép „valamibe” az utcán. A csatorna arca kedvesen a segítségére siet, és beinvitálja a raktárukba, hogy lemossák a cipőjét. És a lényeg itt következik.

Mindent is bemutat a srác, csak közben elfelejtik, miért is mentek be. Előkerül a felmosó, a gőzölő vasaló és egy GBL is. Ez a videó azt mutatja be, hogy egy kiváló értékesítő hogyan motiválja a vásárlót az impulzus vásárlásra.

Ezek a magyar kereskedők (bolt tulajdonosok is) a TikTok platformon keresztül is növelik az ismertségüket és a sikerüket.

Az általuk használt virális online marketing stratégiák és kreatív tartalmak meggyőzően vonzzák a felhasználókat, akik érdeklődést mutatnak a termékeik iránt. A TikTok segítségével széles körben elérhetik a közönségüket (INGYENS is), és közvetlenül kommunikálnak velük.

Az ő TikTok-on elért sikereikből mi is bőven meríthetünk inspirációkat.

Az üzleti videóknak stílusosnak és vonzónak kell lenniük, megmutatva a bolt belső tereit, a termékek minőségét és a felhasználási lehetőségeiket. Az inspiráló tartalmak és a kreatív bemutatók lehetővé teszik a potenciális vásárlók számára, hogy közelebbről megismerjék a vállalkozást és érdeklődést ébresszenek a termékek iránt.

A TikTokon való jelenlétnek vannak további előnyei is. Ez a platform rendkívül népszerű nemcsak a fiatal, hanem az idősebb generáció körében is. Tehát bárki meg tudja szólítani a célközönségét. Emellett a TikTok algoritmusai aktívan ajánlják az új tartalmakat a felhasználóknak, így egy-egy virális videóval hatalmas elérést és népszerűséget lehet elérni.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: