3 tipp, hogyan növeld az ünnepek előtti forgalmat kiskereskedésben

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Aki kiskereskedésben dolgozik, pontosan tudja, hogy a karácsonyi ajánlatok és előkészületek már október végén, november elején kezdődnek.

Amíg a gyerekek levelet írnak a Mikulásnak és a Jézuskának, addig a kiskereskedők csak egy dologra tudnak koncentrálni: az eladási statisztikákra.

Bár a kereskedők időben felkészülnek az eladásokra, az igazi nagy roham rendszerint az ünnepek előtti pár napban realizálódik. Éppen ezért óriási kihívás minden üzlettulajdonosnak az, hogy az eladási görbét minél meredekebben emelhesse meg.

Kis erőfeszítéssel és némi találékonysággal ez nem is olyan nehéz, mint gondolnád! Az alábbi ötletek közül egy vagy több felhasználásával készítsd el időben saját karácsonyi akcióterved!

3 tipp hogyan növeld az ünnepek előtti forgalmat kiskereskedésben

Sale, sale, sale!

Igen, gyakran mondjuk mi is, hogy ne vigyük túlzásba az akciózást, de lássuk be, az ünnepek előtt ez a taktika mindig mindenkinek beválik!

De a jó akció olyan, amit mindenki akar. Hogy ezt hogyan érd el? Például így:

  • Legyen minden napra egy nagy akciód egy-egy meghatározott termékre! Ne aprózd el, adj nagy kedvezményt, hogy tolongjanak üzleted bejárata előtt! A nagy akció a márkás vagy nagyon keresett termékek esetében képesek rengeteg vevőt vonzani.
  • Ajándék helyett adj kedvezményt egy bizonyos összegű vásárlás felett!
  • Bizonyosodj meg arról, hogy a kedvezményed elég vonzó! Miért? Mert a vásárlók bizony össze fogják hasonlítani a konkurenciával.

Ha AKCIÓZOL, akkor azt erősen reklámozd azokon a csatornákon, amelyeken könnyen eléred potenciális vevőidet!

Szervezz eseményt!

A bevásárlóközpontokba látogató emberek ünnepek előtt éjfélig nyitvatartó üzletekkel és izgalmas programokkal találkozhatnak.

Nálad nincs ilyen? Mi kellene ahhoz, hogy idén az ünnepeket megelőzően a te üzleted legyen a környék legizgalmasabb üzlete?

Valójában semmi nem akadályoz meg abban, hogy saját rendezvényt tarts. A trükk az, hogy tervezz valamit, ami valamilyen módon kapcsolódik a termékeidhez vagy a szolgáltatásaidhoz!

Például egy konyhafelszerelési üzlet tarthat karácsonyi süteménysütő tanfolyamokat, amelyekhez a boltban kapható eszközöket mutatja be és adja el.

Vedd fel a gondolkodó sapkádat és kérdezd meg magadtól: „Miért mennék el erre az eseményre?” Más szóval, milyen előnnyel járna az esemény az ügyfélnek? Ha nincs előny, nincs érdeklődő! Ilyen egyszerű.

Készíts egy káprázatos kirakatot!

Ha már teleraktad az üzleted különleges kínálattal, használd ki az ünnepek előtti extra nagy gyalogosforgalmat is a boltod előtt!

A kirakatod számtalan lehetőséget kínál az ünnepi témájú megjelenésre.

Az ünnepek előtt azonban nem lesz elég egy szép kirakat: attrakcióra lesz szükséged – amihez nem feltétlen kell azért egy stand up comedy-t beállítanod!

Létezik egy egyszerűbb módja is a járókelők megállításának: használd a mozgást, hogy felkeltsd a figyelmet!

A villogó színes fények nagyon jól működnek, de lehetsz ennél kreatívabb is! Tedd az értékes, figyelemfelkeltő termékeidet megvilágított és forgó displayekre, amelyek vonzzák a tekintetet!

Játékboltban például helyezz a kirakat közepére egy mozgásban lévő vonatpályát: sípoljon, zakatoljon, senki ne tudjon elsétálni mellette!

Ne feledd tehát, a mozgás vonzza a tömeget! A tömeg a legjobb figyelemfelhívó fegyvered.

Ahol emberek sokasága van, azt jó helynek gondolják mások is: szóval a kirakatod előtt álló emberek látszólag semmit nem tesznek, valójában ők a te két lábon járó reklámhordozóid!

Még izgalmasabbá teheted üzleted, ha a bejárat előtt felajánlasz egy ingyenes és szezonális csemegét: forralt borral vagy sült gesztenyével garantált lesz a siker!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: