5 tipp, hogy a maximumot hozd ki a kiskereskedésben Valentin napon

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Holott nem tipikus magyar ünnep, a Valentin napi kiadások hazánkban is évről-évre folyamatosan nőnek, és úgy tűnik, ez a tendencia nem fog változni.

A pandémia során kialakult távolságtartás miatt az embereknek minden eddiginél nagyobb szükségük van az érzelmek kimutatására és az érzelmi biztonságra.

A szeretetet és a szerelmet természetesen nem lehet egy ünnepre redukálni, de ki ne szeretné, ha lenne egy nap, amikor minden csak a rózsaszín ködről szólna?

Szeretnéd a maximumot kihozni a Valentin napból, de nem tudod, hol kezdd? Összegyűjtöttem öt kiskereskedelmi ötletet, amiket te is kipróbálhatsz az üzletedben!

Hozd ki a maximumot Valentin napon

1# Kezeld jól a készleteket!

A szezonális készlet kezelése nem könnyű. A Valentin nap előtti hetekben és napokban magasabb lehet a kereslet, ami azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű készlettel kell rendelkezned.

De ne túl sokkal, hiszen az ünnep gyorsan véget ér. Ezt a kényes egyensúlyt egy jó készletkezelő szoftverrel könnyen kezelheted.

Sokat segíthet készleteid meghatározásakor, ha az ünnep előtt figyeled a vásárlási trendeket, és a megszerzett információkat felhasználod a marketinghez és az értékesítésben egyaránt.

Ha például egy szezonális termék a vártnál lassabban fogy, kapcsold össze egy gyorsan fogyó termékkel, hogy ki tudd pörgetni a készleteidből!

2# Meglévő termékeidet pozicionáld Valentin napi ajánlattá!

A szezonális készletből felmerülő termékbeszorulásokat csökkentheted azzal, ha meglévő árucikkeidet vagy azok egy részét pozicionálod újra.

Nem baj, ha ezek nem tipikusan romantikus termékek. Vizsgáld meg, hogyan tudod ezeket Valentin napi ajándékként eladni! Ezen a téren sokat tanulhatsz a drogériáktól.

Ők például díszdobozokban helyezik a parfümök mellé a hétköznapi tusfürdőket, kézkrémeket stb. Te hogyan tudnád „vonzóbbá” tenni termékeidet?

3# Alakíts ki az üzleten belül egy Valentin napi sarkot!

Állíts fel az üzleten belül egy Valentin napi vitrint vagy egy alusínes panelfalat, dekoráld romantikus elemekkel, és helyezz ki display-ket érzelgős hívószavakkal! Szó szerint izzon a levegő!

Ezzel megkönnyíted vevőidnek, hogy könnyen rátaláljanak szezonális ajánlataidra. Hidd el, hálásak lesznek, hogy nem nekik kell órákat keresgélni és ötletelni valami kedvesség után!

Bölcs dolog már a kirakatban elhelyezni az ünnepi hangulatú termékeket.

4# Mutasd ki a törődésed!

Bár a február 14-ét megelőző napok a szerelemről szólnak, ne feledd el, hogy ez egy remek időszak arra, hogy vevőid felé te is kiemelt figyelmet és egy kis szeretet mutass!

Ha kimutatod, mennyire értékeled őket, hosszú távon elnyerheted a bizalmukat, ami jóval több eladással kecsegtet. Ha például van hűségprogramod, az ünnep előtti időszakban adj extra pontokat!

Érdemes ebben az időszakban ügyfél-elégedettségi kutatásokat is végezni, hiszen a felfokozott érzelmi állapotban lévő vevők nyitottabbak a válaszadásra.

A kérdőívezés és a piacfelmérés lehetőséget adnak arra, hogy kifejezd hálád a vásárlásokért, és értékes információkat gyűjts termékeid és szolgáltatásaid tökéletesítése céljából.

5# Lepd meg alkalmazottaidat is Valentin napi kedvességgel!

A Valentin nap nemcsak a szerelemeseké, hanem a szereteté is. Adj kollégáidnak különleges (jobb, ha személye szóló) ajándékokat, hogy kimutasd elismerésed!

Figyeld meg, hogy a váratlan meglepetés öröme hogyan ragad át a vevőkre is! Csalj mosolyt a kollégák arcára és szerezz boldog ügyfeleket!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: