5 vizuális értékesítési tipp a bolt felpörgetéséhez

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A kiskereskedelmi megjelenítés fontos téma. Az okos bolttulajdonosok vizuális értékesítésnek nevezik és folyamatosan arra törekednek, hogy megtalálják termékeik bemutatásához a legjobb gyakorlatokat.

Mi a vizuális értékesítés?

A vizuális értékesítés magába foglalja a termékek bemutatását, elrendezését és megjelenítését olyan módon, hogy megragadják a vásárló szemét és arra ösztönözze őket, hogy vegyék fel, próbálják ki és végül vásárolják meg az árut.

Ha nagyobb forgalommal szeretnél tervezni és már a kirakatoddal fel akarod hívni az üzletedre a figyelmet, jó, ha elgondolkozol azon, milyen történetbe helyezd a termékeidet.

Könnyű dolog telepakolni a kirakatot és kitűzni egy vörös táblát AKCIÓ felirattal, de hogyan lehet lenyűgöző és tervezett módon mozgatni egy teljes árukészletet?

Rengeteg cikk szól arról, hogyan veszíthetsz el vásárlókat, de ez az írás most abban segít, hogyan formáld vásárlókká az érdeklődőket vizuális eszközökkel.

És nem. Nem elég egy szép kirakat, sőt az sem, hogy az üzlet elé kihelyezel egy eladóállványt. Ne pazarold az időd olyan dolgokkal, amik nem vonzzák igazán a tekinteteket.

Félelmetesen hangzik? Nem kell aggódni. Elég, ha tudod, hogyan lehet a termékeket hatékonyan és látványosan megjeleníteni.

Íme 5 vizuális értékesítési tipp a bolt felpörgetéséhez.

Havonta változtasd meg a kirakatod

Az ünnepek és a szezonális akciók csak ideig-óráig tartanak. A termékek csökkenésével hígul a termékkínálat, unalmassá válik a kirakat. Alakítsd át minimum havonta – de akár gyakrabban is – a kirakatod, és ne hagyj ki egyetlen lehetőséget sem a potenciális kiegészítők megjelenítésére sem.

Azt tedd a kirakatba, amire vágynak az emberek, ne azt, amit akarnak

A kirakatba olyan terméket helyezz, amiről álmodozik a vevő, ne olyat, amiért amúgy is bemegy. Ha női cipőboltod van, tedd ki a legszexisebb párokat, amikben őrjítően csábítónak érezhetik magukat a hölgyek.

Megveszik a tornacipőt is, de nagy eséllyel a kosárba kerül egy pár tűsarkú is.

Keress az ártól eltérő csoportosítást

A jól kialakított vizuális értékesítési stratégia nem az árra fókuszál, hanem egy csoportba tesz egymást kiegészítő termékeket (pl. kávéfőző, kávé, csésze, édesítők stb.), vagy egy kontrasztos, esetleg domináns színkombinációt használ. Ez utóbbi többnyire a vörös, a fehér és a fekete.

Koncentrálj a bolt bejáratához közeli részre

A bejárati ajtóhoz legközelebb eső árukihelyezőkre tedd a legújabb és természetesen a legdrágább termékeidet. Legyenek reflektorfényben! Hogy elérd a célod, ügyelj a berendezések tisztaságára és a termékek elérhetőségére. Helyezd ki úgy a termékeket, hogy a látvány megbontása nélkül fel- és letehesse a vevő.

Emeld ki az árukat világítással

Tekerd kakaóra a világítást! Világítsd meg a termékeidet úgy, mintha igazi sztárok lennének. Ha sötétebb az árukihelyeződ vagy a kirakatod, és felülről sem tudod rendesen megvilágítani, gondolkodj el az alulról jövő világításon. Akárhogy is van, a fény a legjobb barátod, mert felkapják rá az emberek a szemüket és reflektorfénybe helyezik a termékeket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: