Többet akarsz eladni? Gondolkodj a vevő fejével!

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Nem minden megtervezett kirakat eredményez azonnal konverziót, de egy jól célzott üzenettel le lehet lassítani az üzleted előtt elhaladó potenciális vásárlókat. Mindig tartsd szem előtt, hogy a vevő először felfedez, majd összehasonlít végül megszerez. Minél jobban sikerül lelassítanod a kirakatod előtt az embereket, annál több mindent észrevesznek, amihez kedvet kaphatnak. Többet akarsz eladni? Gondolkodj a vevő fejével!

Közönyből érdeklődés

Egy jó kirakat humorral, megdöbbenéssel vagy a tisztelet kiváltásával állítja meg az emberek jelentős részét. Ha egy kirakat nincs hatással rájuk, tovább mennek.

Alapértelmezésben a ’nem érdekel’ üzemmódba kerülnek és a figyelmük visszaszorítkozik az árra, a kényelemre vagy legrosszabb esetben a vásárlás iránti ellenszenvre. Egy nagyszerű kirakat képes megváltoztatni ezt az attitűdöt, de csak abban az esetben, ha elég kreatív és feltűnő.

A kreativitás a képzelet segítségével megoldja a problémát vagy ötleteket kommunikál

Alapvetően öt olyan kulcsfontosságú viselkedést határozhatunk meg, amik optimalizálják az agyat a felfedezéshez.

Társítás:

Összefüggések ábrázolása egymással látszólag nem kapcsolódó kérdések, problémák vagy ötletek között.

Kérdés:

Olyan kérdések felvetése, amik megerősítik a vásárlás létjogosultságát.

Megfigyelés:

A boltban lévő vevők, az eladók, a versenytársak viselkedésének a megfigyelése, ami cselekvésre ösztönözhet vagy sem.

Kapcsolódás:

Különböző ötletekkel és perspektívákkal rendelkező emberekkel való találkozás, beszélgetés a megoldandó feladatról és az optimális kivitelezés lehetőségeiről.

Kísérletezés:

Interaktív tapasztalatok gyűjtése, amik meghatározzák a vásárlás végkimenetelét.

Szárnyaljon a fantázia

Ha igazán ütős kirakatokat szeretnél a vállalkozásodnak, hagyd, hogy az alkalmazottjaid szabadjára engedjék a fantáziájukat, ezáltal egy kicsit magukénak is érezhetik az üzletet. Ha felszabadultabbak, magabiztosabbak és beleszólást kapnak, az a forgalmon is látszani fog. Pozitív értelemben.

Ne nyomd el magadban azt a kis hangot, hogy ’Mi lenne, ha?’! Ha nem hallgatsz a megérzéseidre, a kirakatod meghal és eltűnik az emberek látóteréből. A kreativitást lehet gyakorolni és tanulni. Ha felismered az emberek problémáit és korlátozó hitrendszereit, akkor megérkeznek a kreatív válaszok is, amit látványosan szemléltethetsz a kirakatodban.

A kreatív kirakatok úgy értékesítenek, mint semmi más

A kirakat célja mindig az áru eladása; hogy arra szólítsa fel a járókelőt, hogy lépjen be az üzletbe. Éppen ezért a remek árú és üzenet megjelenítés összpontosítja a vásárlók figyelmét és arra készteti őket, hogy fontolják meg a vásárlást.

A megjelenítés és a kereskedelem kéz a kézben jár a fizikai kereskedésekben. És bár a kiskereskedelemben jelenleg számos olyan technológiai fejlődés tapasztalható, amelyek lehetővé teszik, hogy a gépek elvégezzék az emberek által elvégzett feladatok egy részét, a kreativitás és a képzelet még mindig az emberiség területe.

Használd a saját fantáziád és ösztönözd az alkalmazottjaidat az ötleteik megosztására, hogy miként is lehetne még jobb kirakati megoldásokkal megállítani a kiskereskedések mellett elhaladó embereket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: