A magas konverziójú kirakatok nem a véletlen művei

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Volt idő, amikor a nagyszerű kirakat és üzletberendezés a legértékesebb eszköz volt a fizikai kereskedések arzenáljában. Az online értékesítés drámai megugrásával ez időszakosan visszaesett, de a Pandemiában megfáradt emberek újra az utcára akarnak menni.

A látványos termékmegjelenítés a kiskereskedelem egyik leghatékonyabb stratégiája, de a magas konverziójú kirakatok nem a véletlen művei.

Az online vásárlás nem képes olyan vásárlói élmény teremtésére, mint egy üzlet

Bármilyen jól felépített egy webshop, bármilyen szépek a képek és átfogó a tájékoztatás, online állapotban az ügyfelek nem tudnak érzelmileg kapcsolódni egy termékhez. Ebben a térben a legolcsóbbat keresik csupán.

Amikor felkeresnek egy fizikai üzletet, eljön a te időd.

A saját boltodban megmutathatod, mitől vagy más, és úgy irányíthatod a vevő figyelmét, ahogyan csak szeretnéd. Figyeld meg! Ha kitüntetett figyelmet kapnak és le tudod venni őket a lábukról, már nem a legolcsóbb fogja érdekelni őket, hanem azok a termékek, amik „megérintik”.

Amikor egy vevő kilép a digitális térből, és belép az üzletedbe, fel kell ráznod!

„Rendben Ákos! De mégis mit tehetek, hogy felpörgessem a boltom forgalmát?”

Örülök, hogy megkérdezted…

Kezdjük a kirakattal. A túlterhelt és agyonpakolt kirakatok megölik a kirakatot, és egyben megfosztanak az értékesítés lehetőségétől. Egy letisztult, egyértelmű és design-os kirakat, ahol kevés, de ütős terméket lát a járókelő, megállítja őket.

A magas konverziójú kirakatok nem a véletlen művei

Mindegy, mit helyezel ki a kirakatba, a legfontosabb dolog az, hogy egyértelmű legyen az üzeneted.

Gondold át, mit szeretnél elérni a vevő fejben.

Próbálja ki? Vegye fel?

Akkor mondd neki!

Rengeteg kirakatot látok fókusz nélkül. Ez azért lehetséges, mert a kirakatrendező vélhetően nem tudja, mit akar a vevő, és legfőképp azt nem, hogy te mit akarsz. Hogy ezt a jövőben elkerüld, foglald szavakba és írd kijelzőkre, hogy mitől más a terméked, mi történik vele, ha azt választja.

Ha nem tudod, mit írj ki, kérdezd meg a törzsvásárlóidat, hogy miért vásároltak nálad (bármit is). És szépen jegyzetelj. Minél több választ kapsz, annál jobban körvonalazódik, hogy milyen értékeket részesítenek előnyben a vevők. A kirakatba véletlenszerűen kihelyezett áruk önmagukban kevesek. Alakíts ki olyan beszédes kirakatot, ami egy történetet mesél el, és írd le kijelzőkre is, amit be szeretnél ültetni az emberek fejébe.

Gondolkodj az ügyfél fejével

Az üzeneted tűpontos megfogalmazása érdekében gondolkodj úgy, mint egy vevő.

  • Mire lesz szükségem ahhoz, hogy ez működjön?
  • Mire használhatom még (azon kívül, hogy…)?
  • Milyen további kiegészítő elemekre lesz szükségem, hogy többféle célra használhassam?

Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kapott válaszok adják majd a kirakati megjelenítésed alapját.

Íme egy példa egy esküvői szalonhoz:

Téma: esküvői ruhaszalon örömanya viselet.

Öltöztess fel egy kirakati babát egy elegáns ruhával és párosíts mellé egy csinos cipőt. A baba elé vagy a kezébe helyezz egy kijelzőt az alábbi felirattal: Alkalmi alap szett.

A baba fejére helyezz egy kalapot, és egy kijelző mutasson rá azzal a szöveggel, hogy: A tökéletes összhatás.

A kirakati baba kezébe tehetsz egy a szetthez illő retikült, amire szintén egy felirat mutat: Minden belefér, ami a nagy napon kellhet: papír zsebkendő…

Szóval. Neked is eszedbe jutott egy jó ötlet?

Ez szinte bármilyen termékkel megteheted.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: