9+1 dolog, amitől jó egy bolt

Szerző: Váróczi Ákos | Üzletberendezés

Két hete már megmutattuk rémálmaink próbafülkéjét – filmcímekkel.

Most már itt az ideje megtudni, mitől lesz jó egy bolt.

Például ezek teszik az üzletet igazán kellemessé:

Hívogató teszterek

Mennyire imádjuk, ha jól megvilágított polcokon a sorok elején egy jól látható TESZTER feliratú termék vár bennünket.

Szerencsére egyre több üzlet belátja már, hogy nem szeretünk drága dolgokat kipróbálás nélkül megvenni, így aztán örömmel próbálgatjuk például az exkluzív, prémium termékeket is.

És figyeljetek boltok, szívesen vennénk olcsó minitermékeket is kipróbálásra. Van?

Mosolygó eladók, akik köszönnek

Azt gondolná az ember, hogy ez alapfelszereltség, pedig dehogy. Épp ezért nagyon kedvelünk minden boltot, ahol MINDIG udvarias eladók várnak.

Eladók, akik méretet hoznak

Ha próbált már egyedül ruhát, akkor tudja, hogy a méretet hozó eladó egy kincs!

Nincs macerásabb, mint visszaöltözni négy réteget, kimenni méretért és újrajátszani. Szeretjük a szuperhatékony eladókat, akik pikk-pakk előkerítik a megfelelő darabot.

Plusz pontért, ha nincs méret, akkor kiderítik, hogy a lánc melyik másik üzletében kapható, és félre is tetetik nekünk. De lehet ezt még a személyre szabott tanácsadással is fokozni.

Legyen rend

Nincs elszomorítóbb, mint a leárazásokkor szétdobált, földön heverő cuccok látványa. Oké, tudjuk, hogy a vásárlók szórták szét, de akkor sincs kedvünk bemenni egy ilyen üzletbe. Van olyan hely, ahol szerencsére még nem láttunk ilyet.

Klassz zene, ami nem szakítja be a dobhártyákat

Sok üzlet tartós halláskárosodással is megajándékozza a betérőt. Na őket nem látogatjuk. Van egy-két kedvenc helyünk, ahol valahogy mindig oké zenék szólnak, nem túl hangosan. (Ön is dudorászott már próbálás helyett?)

A ruhák többféle méretben léteznek

Ez sem tűnik nagy kihívásnak, de bizonyos üzletekben egyszerűen csak 36-os nőkkel számolnak. Szeretnénk kisebb-nagyobb ruhákat, és az sem árt, ha a többi méretben is jól mutatnak. A jó boltokban például 34-44 méretig jó eséllyel találunk jó fazonú cuccokat.

Jó kirakat

Legyenek azok a próbababák ötletesen felöltöztetve, legyen koncepció, legyen kívánatos! Valami furcsa oknál fogva egy csomó kirakat olyan, mintha a Vörös Október Ruhagyár kirakatrendezői szabadultak volna rá.

Vannak szinte mindig nagyon klassz kirakatok, és a legtöbb gyakran mutat jópofa dolgokat. A többit hagyjuk!

Tágas, tiszta, jól bevilágított próbafülke

Nos ezt talán nem kell magyarázni. Szeretjük minél jobb fényben, minél több szögből megnézni, hogy mit is veszünk, miközben saját ruháink egy kényelmes széken, fogason lógnak. Még jobb, ha nem kell a hideg kövön mezítláb állnunk. Persze értjük, hogy a szőnyeg könnyen koszolódik. Ha jól rémlik, a szőnyeg csak keveseknek van még, úgyhogy hajrá!

Logikus elrendezés

Minden teljesen átlátható, kiszámítható, megtalálható. Szín, stílus vagy funkció szerint elrendezett termékek, amik szellősen vannak felaggatva a sztenderekre, hogy ne úgy kelljen kitépni száz összezsúfolt társa közül, ha megtetszik.

És a ráadás, az ajándékkártyák

Egy jól irányzott dizájnos plasztikkártyától elpattan bennünk valami. A jó bolt gyakran él azzal a trükkel, hogy bizonyos vásárlás felett meghatározott összeggel feltöltött kártyát adnak, máshol pedig kis csokikkal, parfümökkel lepnek meg időnként!

Ön szerint mi kell még egy jó bolthoz?

 

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: