Piszkos 12+1 a próbafülkékben

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ha épp fellendítjük a magyar gazdaságot, és pénzt költünk ruhára – mert ugye mi is hordunk – jogosan várjuk el, hogy minden tökéletes legyen.

Egy beszélgetés megihletett.

Arra gondoltam, filmcímekkel mutatom meg, milyen próbafülke az, amelyik a nemszeretem kategóriába sorolható

Itt vannak:

Sikoly (1996)

Bent vagyok egy próbafülkében. Épp lehámoztam magamról a téli kabátom, a pulcsim, már lent van a pólóm is. És abban a pillanatban valamelyik anyuka huncut gyermeke feltépi a függönyt és bámul befelé… Az érzés megfizethetetlen, felér a legjobb horror filmmel.

Hajszál híján (1990)

Valahogy nem a kedvenceim azok a próbafülkék, amelyekben bokáig ér a kosz, hajszálkupacok, pormacskák vannak. Egy pénteki porcica talán még nyávogni is tud.

Egy asszony illata (1992)

Az ember jellemét nagyon tudja fejleszteni egy lábszagú próbafülke. Ki kell bírni, hogy az ember száját bármi is elhagyja. Legyen az akár szó, akár más.

Elfújta a szél (1939)

A lifegős, alig takaró függönyök is oly kedvesek nekünk. Ugye?

A rend őrzője (2001)

Vannak boltok, ahol az eladók elvárják, hogy én vigyem vissza a helyére a ruhákat, amik mégsem kellenek. Ki ne vasaljam?

Sötét titkok (2012)

Léteznek roppant gonosz, vagy épp idióta világítással rendelkező próbafülkék. Belsőépítészek és dizájnerek! Utáljuk, amikor lámpáktól a nemlétező narancsbőrmezőink is reflektorfényt kapnak. És az is béna, amikor a fekete dizájn próbafülkében elhelyezett pink neoncső miatt lehetetlen eldönteni, hogy is áll, amit felpróbáltunk.

A vörös cipő (2005)

Vannak olyan cipők, amiket fáj felpróbálni. Tényleg az oldalukba kell beütni a műanyag csipogót?

Szakadt függöny (1966)

Akadnak olyan ruhák, amiket azért nem fogunk soha megvenni, mert nyomot hagy rajtuk a csipogó. Na ezekből lesz aztán a függöny.

Szégyenfolt (2003)

Miért kell a mellrészüknél már alapozós ruhákat visszatenni? Egyáltalán, miért kell összekenni?

Extralarge (1991)

Hosszú lábú, napbarnított tinik kapják fel azt a pink tapadós sortot, ami után még gondolatban is csak lopva ácsingóztam. De még gondolatban sem fértem bele, pláne hogy a 38-as méretem egyes üzletekben már XXL-nek számít.

Egyedül nem megy (2007)

Kiválasztottam. Begyűjtöttem. Kivártam a sorom a próbafülkénél. Nekivetkőztem. És nem jó. És nincs a közelben se egy barátnő, se egy segítőkész eladó, aki odahozna nekem egy másik méretet. Kezdhetem elölről.

Tizenkét szék (1970)

Halálom az olyan próbafülke, amiben egy árva hokedli sincs. Hogy próbáljak így fel kulturáltan egy nadrágot?

+1 Columbo – Fogas kérdés (1990)

Télen, amikor az emberen 50 réteg van és még a kabátját is szorongathatja, mert nincs ruhaakasztó a fülkében, különösen kényelmetlen. Értem én, hogy egy próbafülke nem egyenlő egy kétágyas Hilton szobával, de nem hinném, hogy ez akkora luxusigény lenne.

Ön mit tenne még hozzá?

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: