A kirakati babák üzenetei

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ma, amikor már mindenki óriási versenyben van a fennmaradásért, egyre másra jelennek meg az akciók, a kedvezmények, tudnunk kell, hogy a kirakatnak, és ezen felül a kirakati babáknak mindig üzenetük van.

Nem véletlen, hogy számtalan üzlettel találkozunk ma, akik az utolsó darabot nem veszik ki a kirakatból, vagy, akiknél hivatásos kirakatrendező dolgozik, mert tudják, az utolsó darab terméket kivenni a kirakatból, megbonthatja az egységet, és szakembert fogadni a kirakatrendezéshez ma már nem ördögtől való.

Mert az első benyomás, mint az élet egyéb területein, így a kereskedelemben is elengedhetetlen.

És ugyan mivel találkozik a vásárló először? Persze, hogy a kirakattal.

Számtalan esetben látjuk, hogy egy kevésbé divatos kirakat mellett elmennek az emberek, míg a trendi, vagy épp csak figyelemfelkeltő üzenetet sugalló kirakatok előtt megállnak, lefotózzák és bizony be is térnek az üzletbe vásárolni.

Ez nem véletlen. Ma már nem a terméket, hanem a hangulatot adjuk el a kirakatban.

Így találkozhatsz azzal, hogy nagyon sok kirakatban nem jelennek már meg az árak sem. Hiszen a hangulat, melyet akkor érzel majd, amikor a terméket viseled, na ez az, ami megfizethetetlen. Épp ezért, ha eddig nem tetted, változtass a kirakatodon.

A babákon sok múlik

Ma már egyre több kirakatban látunk modern, trendi, esetleg tőlünk vásárolt babákat. De még mindig meglepődve tapasztaljuk, hogy nagyon sokan a legkevesebb figyelmet a kirakatnak szentelik. Látunk bizony kopott babákat, vagy olyat, ami eltörött. Mindezt olyan helyen, ahol az üzenet a luxus, a kivételes bánásmód érzete kellene, hogy legyen.

Ezen pedig változtatni a bevétel, és a profit erősítését jelenti.

Hiszen megannyi pozícióba állítható, ültethető babát találhatunk már, hogy vétek lenne hagyni, hogy épp ne a mi kirakatunk legyen a legfigyelemfelkeltőbb.

Kirakat és marketing

A kirakat ma már nem az egyik lehetséges marketing eszköz, hanem az első. Millió meg egy játékot kitalálhatsz általa. Ma már nyilván a te üzletednek is van Facebook oldala, és ha elég körültekintő voltál, van jelentős követőbázisod is. Épp ezért, ha megújul a kirakat, rendezhetsz címadó versenyt, szelfi bajnokságot, bármit, ami alapvetően játék, de igen hatásos marketingeszköz is a céged, üzleted reklámozására.

Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha igazán ütős, figyelemfelkeltő a kirakatod, így is, úgy is a közösségi média sztárjává válsz általa, hiszen a jutalom a vásárlók, a közönséged részéről biztosan nem marad el.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: