Ha te nem változtatsz, a vásárlók miért tegyék?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Számtalan helyen látjuk még, hogy vannak üzletek, akik egész egyszerűen nem mernek változtatni. Megvan a csekély forgalmuk, az ennél sokkal nagyobb kiadásuk és a keserűség, miszerint nehéz a vállalkozói lét.

És persze jön majd az ok, az okozat, hogy miért nem térnek be a vásárlók, az újak hozzájuk, hiszen ennél alacsonyabb áron már árusítani nem lehet, kedvesek az eladók az üzlet azonban mégsem megy.

Mi lehet ennek az oka?

Mint minden szolgáltatás és kereskedelmi résztvevő, mindenki versenyben van. Versenyben az árakkal, a kirakattal, a fényekkel, a berendezéssel.

Mert nem változtatni nem lehet

És bizony, ha nem vagyunk hajlandók a változtatásra, az eddig máshol vásárlók sem változtatnak majd. Hiszen annyi üzlet, annyi bolt, annyi nadrág és cipő létezik ebben a világban, kitűnni a tömegből pedig egyre nehezebb.

Persze azt is megértem, ha félsz

Hiszen, ha kevés a bevétel, akkor a változtatásra, fejlesztésre marad a legkevesebb pénz. Ez pedig a 22-es csapdája. Ha nem változtatsz, nem lesz profit, ha nincs profit, nem lesz miből fejleszteni.

Ezért érdemes apró lépésekben elkezdeni

Ajánljuk, hogy ha apró változtatásokkal is, akkor is vágj bele. Kezdj el vásárlóként tekinteni az üzletedre.

Nézd meg, mennyire férnek el a vásárlók kosarakkal, nagyobb méretű táskákkal, netán babakocsival vagy kerekesszékkel egymás mellett. Ha nem férnek el, ha zsúfoltnak érzik a helyet, nagyobb eséllyel keresnek majd tágasabb üzleteket.

Ahhoz, hogy elférj, nem kell nagy üzlet, elég kreatívnak lenned

Válassz olyan üzletberendezéseket, melyek szabadon mozgathatók, és ha kell, arrébb tolod őket, vagy épp elteszed őket az útból.

Ezek a gondolák különböző méretben, színben kaphatók, így biztosan találsz olyat, amelyik illeszkedik a boltod stílusához, vagy az árukészletedhez.

Egyes darabokat mutass be a szabó vagy kirakati babákon

Szinte bármit is kínálsz az üzletedben, a legjobban akkor tudod megmutatni, ha használsz babákat. Ezeket nem csak a kirakatban, de az üzlet elé, vagy a boltban is elhelyezhetsz.

Érdemes szétnézned az utolsó darabos kirakati babák között, hiszen ott is megtalálod azt, ami neked és a vásárlóidnak tetszik majd, a lényeg, hogy lássák, felfigyeljenek rá, és felébreszd a babák által a vásárlási kedvet.

Csupán pár fúrás a falba, és máris lehetnek újabb polcaid, melyekre a kiemelt termékeidet teheted.

Ezek nem csak figyelemfelkeltők, de egyrészt tágítják a teret, másrészt pedig növelik a profitot, hiszen előtérbe helyezik a terméket.

Mindegy mit és min változtatsz, a lényeg, hogy ezt bátorsággal tedd.

Hiszen, ha azt látják a vásárlók, hogy újítasz az üzleteden, folyamatosan kisebb-nagyobb változtatásokat hajtasz végre, ők is bátrabban vásárolnak majd.

A folyamatokat, a haladást pedig posztold a Facebook-on, az Instán, vagy a blogodban, keltsd fel az érdeklődést, és akard, hogy megcsodálják azokat.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: