Valóban létezik a konkurencia?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Számtalan esetben látjuk, vannak vállalkozások, akik olyannyira tartanak a konkurenciától, hogy képesek számtalan terméket beszerzési ár alatt értékesíteni.

Hiszen a forgalom, a vásárlókért folytatott küzdelem hatalmas, nem csak Budapesten, nem csak az országban, de szerte a világban.

Hiszen a Spanyolviaszt már kitalálni nem lehet.

Sok esetben a termékek beszerzési árát, az áfát, a szállítás költségeinek magas voltát, vagy az alkalmazotti bérek járulékait okolják azért, mert nehezen megy az üzlet.

Lehet mindez igaz, de mi a titka azoknak a boltoknak, azoknak az üzletvezetőknek, akik mindezek ellenére haladnak, minden nehézség ellenére minden reggel reménnyel telve nyitnak ki minden reggel?

Erre kerestük most a választ.

Újíts, adj többet

Az első és legfontosabb minden esetben, hogy nem félnek újítani, mást vagy többet adni. Vagy kibővítik a szolgáltatást, és nem csak cipőt, de stílus tanácsadást is adnak mellé ajándékba, vagy csak egy érzést, hogy a vásárló különleges.

Van, aki nem adja fel, és nap mint nap arrébb tol egy gondolát, vagy egy hétvége alatt felmatricázza a padlót, netán gondol egy hatalmasat, és ráébred, a pénztár nem a vásárlás vége, hanem a sorsdöntő terület, és ezen a területen újít.

Lesz, aki az áruházi tolvajok ellen védekezik, hiszen éves szinten milliárdok csúsznak ki a kereskedők kezei közül, hála az áruházi lopásoknak.

És lesz, aki egészen más szemmel tekint majd az üzletére: a vásárlók szemével.

Hiszen pénzt kiadni mindig stresszforrás. Hiába a számtalan mém, a rengeteg vicc, ami arról szól, mennyire szeretnek vásárolni a nők, az igazság az, hogy mindenkiben van félelem, ha pénzt ad ki a kezéből.

Akik ezt felismerik, biztosítanak kártyás fizetési lehetőséget, mert számtalan kutatás foglalkozik azzal, hogy sokkal kisebb a feszültség, ha a bankkártyát adjuk oda, mint akkor, amikor készpénzzel fizetünk. (Jut eszembe! Mindig olvass, tanulj, nézd meg, hogy csinálják a nagyok).

Ne a konkurenciát figyeld, hanem a multit

Ha a kiskereskedelemből veszed az ötleteid, könnyen megeshet, hogy belekeveredsz egy konkurencia harcba, aminek soha nem lesz vége. Épp ezért a multit figyeld.

Ők súlyos milliókat fizetnek ki kutatásért, ötletekért, neked csak figyelned kell őket, és elgondolkodni azon, hogyan tudod ezt leutánozni piciben.

De addig kezd az alapoknál.

Nézd meg a kirakatod, vagy kérd ki a vásárlóid véleményét róla. Hiszen egy divatos, trendi kirakat mindig figyelemfelkeltő, és bizalmat áraszt, arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt lehetsz általa a közösségi média sztárja.

Nincs más dolgod, mint másként, máshogy tenni, mint a szomszéd üzlet. Ehhez, ha babákat keresel, nálunk a legjobb helyen jársz.

Kérj véleményt

Ez sem kevésbé fontos, mint az itt felsorolt ötletek bármelyik. Hiszen a mai felgyorsult világban bármiről is legyen szó, mindenki, szinte mindenki megtekinti a véleményeket.

Ha a vélemény pozitív, máris nagyobb örömmel és bátorsággal vásárolnak majd nálad.

Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a kereskedelem ma nem egy egyszerű játszma.

Nagyon sok az akadály, de ami a jó hír, mindig egyel több a lehetőség, amit bátorsággal, akarattal és folyamatos megfigyeléssel könnyűszerrel alkalmazhat bárki.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: