A top 9 értékesítés növelő tipp kereskedőknek karácsonyra

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A kereskedők minden év novembere és januárja között lenyűgöző fellendülésben reménykednek, hogy a legjobb bevételt érjék el.

Nézzük meg tehát azt a TOP 9 értékesítés növelő tippet, amit az ünnepi időszakban érdemes neked is bevetned.

Alkalmazz feltűnő ünnepi dekorációkat

A tipikus zöld és piros szín használata a karácsonyi hangulathoz nem feltétlen a legjobb megoldás, mivel túl klasszikus. Miért nem próbálsz ki valami újat, hogy kitűnj a tömegből?

Ha az üzletednek van már saját színvilága, azt hangsúlyozd! Növeld a világítás mennyiségét, tedd őrületessé a kirakatod, helyezz el az üzleten kívül is vonzó standokat! Ne félj szabadjára engedni a képzeleted!

Kínálj jobb szállítási kondíciókat

A folyamatos COVID-19 helyzet és az ünnepek alatti megnövekedett kereslet miatt a szállítási és kézbesítési rendszerek ilyenkor túlterheltek. Annak érdekében, hogy elkerüld az elégedetlenkedéseket, kínálj egyedi és rugalmas átadási és/vagy kiszállítási feltételeket is.

Használd ki a közösségi média erejét

Az erős ügyfélkapcsolatok, a márkaismertség és a márkahűség kialakítása érdekében a közösségi média használata kikerülhetetlen még egy kis üzlet számára is. Szervezz akciókat, játékokat, versenyeket, ossz meg videós tartalmakat. A lényeg, hogy folyamatos legyen a kommunikáció és az interakció.

Legyen készleted, és B-terved a beszerzésre

Semmi sem frusztrálóbb, mint a készlethiány a mozgalmas karácsonyi szezonban. A legnehezebb az, hogy nem tudod készlethiánykor lezárni a vásárlást. Másrészt, ha olyasmit hirdetsz, ami nincs is raktáron, azzal veszélyezteted az üzlet hitelességét.

Összpontosíts az ügyfélszolgálatra

A mozgalmas karácsonyi szezonban a dolgok könnyen kellemetlenné válhatnak a vállalkozás és a vásárló számára egyaránt. Éppen ezért gondoskodni kell arról, hogy te és munkatársaid készek legyetek a lehető legjobb ügyfélszolgálatra és panaszkezelésre. Az ünnepek alatti kiváló ügyfélszolgálatra tett erőfeszítések kétségtelenül megtérülnek az új évben és azután is.

Ajánlj fel ingyenes ajándékcsomagolást

Ha van elég embered ahhoz, hogy ezt megvalósítsd, ez egy újabb fantasztikus előny, amit a karácsonyi rohamban nyújthatsz. Az ünnepi szezonban a kényelem fontos előny, és az ügyfelek általában nagyra értékelik, ha megoldod helyettük a csomagolással járó feladatokat.

Tedd jól láthatóvá a legnépszerűbb árucikkeket

Ha ismered a vállalkozásod és a vevőid, valószínűleg már sejted, hogy mik lesznek a legnépszerűbb termékek az ünnepek körül. Ezért ügyelj arra, hogy ezek a termékek könnyen hozzáférhetőek legyenek! Tedd ki őket több helyre, jelezd őket feliratokkal és egyéb displayekkel.

Hass az érzelmekre

Az ünnepi készülődés alatt az emberek sokkal nosztalgikusabbak, mint bármikor máskor. Kutatásokkal igazolták, hogy nosztalgikus hangulatban az emberek kevésbé aggódnak a kiadások miatt, és nagy valószínűséggel többet költenek a karácsonyi ajándékokra.

Ha van lehetőséged, szóljanak egész nap az üzletedben karácsonyi dallamok, vagy ha van kivetítőd, programozz bele egy fotómontázst, amiken családok, barátok boldogan ünnepelnek és bontogatják a csomagokat.

Erősíts rá a hűségprogramodra

A vásárlói hűségprogramok segíthetnek nagyobb forgalmat generálni, és hosszú távú kapcsolatokat kialakítani az ügyfelekkel. A vevők örömmel veszik a kiváltságos lehetőségeket, és nagyobb eséllyel vásárolnak tőled később is, ha VIP státuszba helyezed őket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: