A vélemény pénzt jelent

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Számtalanszor látom, hogy igényesen berendezett üzletek, gyönyörű árukészlettel sem mernek véleményeket kérni a vásárlóktól.

Sokan feleslegesnek tartják, és vannak, akik a trolloktól tartva (megalapozatlan negatív kritika) nem kérnek véleményeket.

Egy dolog azonban bizonyos, ma, az internet világában sokan már előre utánanéznek az üzletednek, és számtalanszor a vélemények menüpont az, ami eldönti, hogy bemegy-e az üzletedbe, vagy sem.

Mert az idő pénz, és a Google idegenvezető funkcióitól kezdve a hírlevél tartalomig minden arról szól, hogy mondj véleményt, értékelj, és légy naprakész.

És ez nem csak az online vásárlásokra érvényes. Sőt. Ma már számtalan cukrászda, étterem, ruházati bolt is kéri a véleményeket, mert számít.

Számít az építő jellegű kritika és az elismerés egyaránt.

Mert az idő pénz, és a vélemény szintén az.


Ma már nem csak a fiatalabb, tinédzser generáció az, aki számára teljesen természetes, hogy végigpörgetik a véleményeket a vásárlás előtt, hanem az anyák, a vállalkozók, a munkanélküliek, egyszóval mindenki.

Van, aki arra lesz kíváncsi, milyen fogadtatásban részesül majd, és lesz, aki az árukészlet minőségére kíváncsi. Rengetegen lesznek kíváncsiak a garanciára, illetve a kommunikációra.

Így aztán nincs más dolgod, mint kérj véleményt.

Ez egyrészt egy ingyenes piackutatás is, amely elengedhetetlen annak érdekében, hogy mindig, minden téren a maximumot nyújtsd, másrészt lássuk be, nagyon jó reklám.

Mert bizony régen elmúlt már az az időszak, amikor a kiválóságot maguk is megtalálták a vásárlók, hiszen mindenki, aki üzletben gondolkodik, vagy annak aktív résztvevője, folyamatos versenyben van.

Versenyben vagyunk a kiszolgálásban, a termék kiválóságában, a kommunikációban, gyorsaságban, garanciában és konfliktuskezelésben egyaránt.

És a játékban maradásért bizony küzdeni kell, az eredmény pedig a bevétel mellett a vásárlóink véleménye. Sok sikert hozzá.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: