A kerékpár- és motoros boltokban is mindig van tennivaló

Szerző: Váróczi Ákos | Kerékpár és motoros üzlet

Itt a tavasz, végre eljött a kerékpár- és motoros boltok idénye.

Növekszik a forgalom, az érdeklődés és a látogatottság. Hiszen mindenki újít, vagy újat akar.

Ilyenkor számtalan üzletvezető találkozik azzal a problémával, hogy kicsi az üzlet, nehezen fér el az árukészlet és a vásárló egyszerre.

Még mindig nem késő átgondolni a falsínes rendszereket, ha eddig nem tetted, hogy az üzlet falaira is gondolj. Számtalan terméket tudsz felhelyezni rájuk, dekoratív és mindenekelőtt hasznos helytakarékos megoldás.

Természetesen gondolnunk kell a ruházati termékekre is, ahol sok minden azon múlik, hogyan teszed ki azokat.

Szintén nem egyedi megoldás, hogy a legexkluzívabb termékeket a falra, szembetűnő helyre akaszd, és természetesen számtalan esetben ajánljuk a krómozott árutartókat, gondolákat is, hiszen számtalan ruhadarab elfér a fogasokon és nem kelt zsúfolt érzést.

Ha pici a bolt, tágítsd tükrökkel

Számtalan kivitelben, méretben találhatsz tükröket a bolthoz, hogy elérd azt az optikai eredményt, ami a vásárlók számára is jó érzést jelent.

Tágabbá teszed vele az üzleted, nem lesz szorongó a vásárló, és természetesen mindent egybevéve többet költ majd nálad.

Nincs bolt napszemüveg, és fejpánt nélkül

Ezeket érdemes, a kisebb portékákkal együtt a pénztár közelébe kitenni, hiszen, mint már foglalkoztunk vele számtalanszor, a pénztár egy nagyon fontos terület.

Tévedés azt gondolni, hogy itt fejezi be a vevő a vásárlást, sőt, ellenkezőleg. Ez az a terület, ahol várakoznia kell, ahol számtalanszor lesz ideje átgondolni, hogy az adott termékre szüksége van-e.

Épp ezért azt tanácsoljuk, fordítsd meg a lehetőséget, és tedd a pénztár közeli területet eladhatóvá. Tedd oda a fejpántokat, napszemüvegeket, apróbb kiegészítőket, hogy felkeltsd a figyelmet és vásárlást generálj, visszalépés helyett.

Ne hagyd, hogy a vásárló üres kézzel távozzon

Hívd fel a figyelmét az akciókra, az utolsó darabokra, a legfontosabb, legmárkásabb termékekre. Számtalan forgalmazó ad a terméke mellé plakátot is, azt ajánljuk, használd őket.

Hívd fel a figyelmet saját megállító és útbaigazító táblákon, legyél eredeti, vicces, laza, a legfontosabb, hogy szerethetővé válj általuk.

A legfontosabb pedig, ha rendelkezel vele, a kirakat

Hiszen minden szempár ezt látja meg először, olyan, mint egy üveggel ellátott marketing eszköz, amit azonnal észrevesznek és szeretnek, ha jól csinálod.

Épp ezért ne feledd, hogy nem a luxust, sokkal inkább az eredetiséget kell, hogy tükrözze.

Külföldön már egyre inkább megfigyelhető, hogy nem az árukészletet reklámozzák a kirakatban, hanem egy történetet kovácsolnak, melynek szereplői a kirakati babák, és egy-két, az üzletben található termék.

Így a kirakat lehet vicces, elgondolkodtató és újszerű. Ehhez pedig utolsó darabos akciós babáinkat is megtalálod, hogy könnyebben menjen a kirakat átrendezés.

Ültesd őket kerékpárra, motorra, álmodj meg egy történetet, és hidd el, imádni fogják a vásárlók.

A kerékpár- és motoros boltok szezonja tehát elkezdődött. Az, hogy mennyi forgalmat generálsz majd, csak rajtad, a kreativitásodon és a leleményességed múlik.

Az üzletberendezéshez nálunk minden terméket megtalálsz.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: