Multibrand store, avagy az üzletberendezés magasiskolája

Szerző: Váróczi Ákos | Multibrand store

Az elmúlt években egyre másra nyitnak a Multibrand store áruházak, és a számuk folyamatosan növekvő tendenciát mutat.

Egy ilyen üzlet nem kis kihívás sem az üzemeltetőnek, sem annak, akit az üzletberendezés kialakításával bíznak meg.

Nem véletlenül. Számtalan márka, amit mind egytől – egyig be kell mutatni az üzletben, úgy, hogy egyik se maradjon ki a sorból.

Az ilyen típusú üzleteket sokan látogatják, hiszen számtalan márka, rengeteg méret felfedezhető, ezért elsődlegesen arra kell figyelni, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

Számtalan esetben tapasztaltuk már, hogy két vásárló két kosárral már helyszűkében vannak, ez pedig növeli a feszültséget.

Ne féljünk a helyváltoztatástól

Merjük arrébb tolni az állványt, ezt azonban csak akkor tudjuk megtenni, ha jó előre gondolkodunk, és beszerzünk gurulós árutartó állványokat.

Ezzel az apró trükkel folyamatosan játszhatunk, annak függvényében, hogy hányan vannak az üzletben.

Kisbabával a sportboltban

És itt bizony nem csak a vásárlók száma, de az életkora is rettenetesen fontos.

Ugyanis márkás cipők, melegítők, kis sapkák már egy éves kor alatt is kaphatóak.

Így nem lesz egyedi eset a babakocsis bevásárló körutas sem, ami ugyancsak nehezített pálya, mind a szülőnek, mind a gyermeknek, és az eladónak szintúgy.

Mi azt javasoljuk, gondolj a legkisebbekre is. Tedd lehetővé, hogy a kisebb méreteket könnyűszerrel megtalálják a szülők. Ez azért fontos, mert így a gyermek hangulatától függően nem fognak üres kézzel távozni a boltból, hiszen hamar, könnyedén megtalálják a nekik tetsző kisebb darabokat.

Ezzel időt, energiát spórolva lépnek majd ki az üzletből, ha a gyermek nem bírja a bevásárlást.

Külföldön bevett szokás számtalan üzletben, hogy a gyermekes vásárlók számára külön kasszát nyitnak, így oda csak az áll majd, aki gyermekkel van, lerövidítve a fizetésre várakozás idejét.

Megelőzve az idegtépő hosszú sort, ez mindenkinek tetsző elgondolás, és egy hatalmas lehetőség arra, hogy ismét hozzád menjenek.

Sport, ember, felszerelés

Mindenki keres, mindenki kutat, és egy multibrand store esetében mindenkinek van minimális elképzelése arról, mit szeretne venni.

Ha ügyesen helyezed ki az árucikkeket, sokkal több mindent tesz a kosarába a vásárló, mint azt előtte szerette volna.

A titok az árucikkek egymásra építése

A cipőrészleg után hiba lenne kihagyni a cipőápolók, zoknik, cipőfűzők sokaságát, míg a nadrág esetében szintén ajánlatos az egyéb kiegészítőket is megjelentetni mellé.

Hiszen így meg van, ami szükséges, és azonnal felkelted a vágyat arra, amit még óhajtana anélkül, hogy ez megfogalmazódott volna a gondolataiban.

Ezekhez a termékekhez ajánlunk alusínes panel kiegészítőket, pultokat, hogy a termék szem előtt legyen.

Sportbolt átjárhatósága

Ha kisebb területtel rendelkezik az üzlet, nem kérdés a berendezés átjárhatósága, ellenben ha nagy, megvan annak az esélye, hogy könnyen labirintust alkotsz az üzletedből.

Számodra, és az eladók, munkatársak számára természetesen átlátható, a vásárló azonban eltéved bennük.

Nem egyszer tapasztaltuk már, hogy mérgesen, morogva keresték a vevők a kasszát, a kijáratot, így erre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni.

Ha nagy a boltod, folyamatosan jelezd, merre mit talál a vásárló, ne sajnáld a lehetőségeket, az útbaigazító táblákat és használd ki a padlót is, ami csak a tiéd.

Reklámfelület

Elég csak megtalálni azt a fóliát, ami mosható, de nem kopik, és máris tiéd az üzlet padlója is. Rengetegen kihagyják, pedig eszméletlenül nagy reklámfelület.

Használd ki. Legyen rajta kedves, vásárlásra ösztönző gondolat, vagy használd hirdetési felületnek a legújabb, vagy exkluzívabb termékeid reklámozására.

Akár útjelzőnek is használhatod, a lényeg, hogy tudd, a te üzleted része, így ne hagyd üresen.

A multibrand store esetében is, mint minden másnál, lehet, hogy a termék ugyanaz, és így valahol a marketing üzenetértéke sem különbözik, mint a versenytársaktól.

Az üzletberendezés sokszínűsége azonban milliónyi lehetőséget takar, hogy ne egy légy a sok közül, hanem az egyetlen.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: