Multi brand store, avagy minden ember más

Szerző: Váróczi Ákos | Multibrand store

Nem véletlen, hogy eszembe jutott, mennyi ember, gyermek tér be egy multi brand store üzletbe.

És bizony mennyi nehézséggel kell megküzdeniük sokaknak, hogy eljussanak A-ból B-be, arról nem is beszélve, hogy a megérkezés pillanatai sem minden esetben rózsásak.

Akadálymentesítés az üzlet belső terében

Lássuk be, nem csak a kerekesszékesek vannak hátrányban egy-egy bevásárlás esetén, hanem a babakocsival, kisgyermekkel érkezők szintúgy. Miért nem lehet ezt megkönnyíteni? Pedig annyira egyszerű lenne. Ma már a csapból is akadálymentesítés folyik, talán tenni is kellene érte, mindig, mindenhol.

Mert a kirekesztés sosem generál bevételt

És egy olyan üzletben, ahol rengetegen megfordulnak, keresnek, kutatnak, az a cél, hogy mindenki kényelmesen, otthonosan érezze magát.

Tegyél érte. Vásárolj több, könnyen mozdítható árukínáló gondolát , vagy olyan rendszereket, melyeket bármikor el lehet tolni, ha a helyzet úgy kívánja. Ha teheted, hozz létre egy akadálymentes próbafülkét, ami méretében nagyobb, így akár kerekesszékkel, akár babakocsival is kényelmesen el lehet férni.

Pénztár, pult és magasság

Mi kell ahhoz, hogy valaki jól érezze magát bevásárlás közben?

Odafigyelés.

Érdemes egy pénztárt létrehozni a kisgyermekes, és vagy fogyatékkal élők számára, hiszen a rugalmas vásárlás az egyik alappillére lesz annak, amiért majd visszatér hozzád.

Amikor nem kell kivárnia a hosszú, kígyózó sorokat, hanem megkülönböztetett figyelmet érez, ezáltal pedig kötődik majd hozzád.

Mert a másság tisztelete ma már nem ciki.

Emlékszel a Decathlon fantasztikus kezdeményezésére?

Minden hónap első hétfőjén 10-12 óráig, megkülönböztetett figyelmet és csendet kapnak az autista gyermekek és felnőttek.

Naná, hogy akkor, és ott vásárolnak majd. Mert figyelmet, megértést kaptak egy olyan ismeretlen világban, amit nem érthetnek meg.

Téged mi tart vissza?

Ugyanez vonatkozik a kirakati babák sokaságára is.

Egyre inkább fennen hirdeti mindenki az önelfogadás lehetőségét, míg a babák egyre kevésbé ezt tükrözik.

A kirakatvilágot bizony ideje lesz közelebb hozni a valósággal, legyen az túlsúly, vagy bármi más. Egyre keresettebbek azok a kirakati kellékek, amelyek hadat üzennek a Ken és Barbi harmonikus párosának, helyette az igazat, a valósat ábrázolják.

Ez eleinte vicces, figyelemfelkeltő, sokak szerint megosztó lesz, majd elfogadják, és imádják.

Kifejezetten fontosnak tartom, hogy minden eszközt lassan kezdjünk megragadni annak érdekében, hogy ne csak eladjunk, hanem kereskedjünk, mindezt odafigyeléssel, szeretettel. Hiszen a spanyolviaszt kitalálni már nem lehet.

Nem lesz olyan árukészleted, ami nincs meg máshol. Nem tudod olyan olcsón, akciózva adni, hogy abba ne menj csődbe, épp ezért add el másként, máshogyan. Mindenkinek.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: