Hogyan éli túl a motor és kerékpárüzlet a rossz időt

Szerző: Váróczi Ákos | Kerékpár és motoros üzlet

Minden ilyen üzlet, ahol motorokkal vagy kerékpárokkal foglalkoznak, tudja, hogy a tél megölheti a fantáziátlan üzlettulajdonosokat.

Éppen ezért nem árt idejében gondolkodni, és felkészülni a téli sport szerelmeseire. Mert bizony a sport, és az üzlet időjárástól független.

De mégis hogyan?

Ki gondolná, hogy egy kellemes fali sínes rendszerrel egyetlen mozdulattal cserélhető le a falról a kerékpár sílécekre. Hiszen aki nyáron sportol, esélyes, hogy télen is fog. Ezt pedig nem árt idejében beharangozni. Hiszen minél több vásárló értesül a téli kollekcióról, annál nagyobb az esélye, hogy az idény közeledtével visszalátogat az üzletbe.

Ezt a lehetőséget pedig, mint marketing eszköz vétek kihagyni.

Információs táblákon kell a 40 fokos hőségben a télről (is) kommunikálni, lehűtve a csüggedést, és felkeltve a figyelmet és a vágyat a téli sportokra.

Mi sem egyszerűbb, hiszen a Facebook és Instagram kiváló táptalaja ennek, arról nem is beszélve, hogy egy frappáns szöveggel a közösségi média sztárja lehetsz.

Ugyanez érvényes a motoros üzletekre is.

Ott is él, létezik a szezonváltás, hiszen a téli hónapok a motorozásnak kevésbé kedveznek. Nem véletlen, hogy ők is a síelés és egyéb téli sportok felé nyitnak, épp ezért, már a kezdet kezdetén úgy tervezik, terveztetik meg az üzletberendezéseiket, hogy a szezon váltás minél zökkenőmentesebben történjen.

Hiszen nincs szükség a falak átfúrására, átrendezésére, ha idejében gondolkodnak és megértik, hogy a zökkenőmentes fennmaradást a több évszakos üzletberendezés biztosítja számukra. Olyan, ami megfelel a nyári időszak termékeinek és tökéletes télen is.

Éppen ezért érdemes még az üzlet berendezése előtt gondolkodni, tervezni, és hosszabb távlatokban látni a jövőt, hiszen egy-egy átalakítás, bezárás, felújítás a későbbiekben nem csak anyagilag megterhelőbb, de hatalmas bevétel kiesést is eredményez, mely minden vállalkozás számára megterhelővé válhat.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: