Motoros és kerékpárüzletek, avagy üzletberendezés másképp

Szerző: Váróczi Ákos | Kerékpár és motoros üzlet

Ma, amikor minden a tudatos életmódról és a szabadság szeretetéről szól, nem meglepő, hogy amint elérkezik a tavasz, vele együtt érkeznek, rajzanak a kerékpárosok és motorosok is.

Nem meglepő, hogy az ezzel foglalkozó üzletek tavasztól őszig képesek hatalmas forgalmat bonyolítani, és persze utána is.

Mindenki biztonsága egyenlő a bevétellel

Az első, amit semmiképp nem hagyhatunk ki, az az üzlet előtti terület.

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a kerékpárt a bolt elől lopják el, míg a tulajdonos vásárol. Kivéve, ha van kerékpár megőrző, hogy a tulajdonos nyugodtan vásárolhasson.

Ugyanez érvényes a motorra is. Ha teheted. alakíts ki parkolásra alkalmas területet. Hidd el, szívesebben vásárolnak majd nálad, ha nem kell a parkolással időt vesztegetni.

A parkoló, vagy a bolt előtti terület pedig nem más, mint a Te marketing eszközöd első lépcsőfoka.

Ugyanis ide kitehetsz reklámtáblát, útbaigazító táblát, közölheted az akcióidat, újdonságaidat, vagy bármit, ami arra inspirálja a vásárlókat, hogy betérjenek hozzád.

A bolt belső része sok esetben döntő fontosságú lehet. Ne feledd, az üzlet nem raktár. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor a vásárló bemegy az üzletbe, és dobozokkal találja szembe magát. Ezekre használd a raktárhelyiséget, az üzlet pedig maradjon minden esetben üzlet. Tehát vásárlásra alkalmas terület.

Amennyiben kerékpárokkal foglalkozol, használd bátran a falat, hogy ezeket kitedd és megmutasd.

Számtalan fali sínes megoldás létezik a kerékpárok rögzítésére, így nem csak dekoratív, de könnyen leemelhető és kipróbálható is, a vásárló igénye szerint.

Ugyanúgy érdemes a polcokra tenni az egyéb sporttal kapcsolatos kiegészítőket is, hiszen ma már kevés üzlet van, amelyik nem forgalmaz ruházatot, legyen az motoros, vagy kerékpáros.

A cipőket, ruhaneműket bátran mutasd meg a vásárlóknak, tedd őket fogasra, polcra, vagy a kisebbeket gondolákba, hogy a vevő kedvére kereshessen, válogathasson.

Amennyiben van kirakatod, legyen minden esetben egységes, és emberközeli.

Ma, amikor nem csak a nagyvilágban, de hazánkban is egyre inkább fontos a kirakatok üzenete, Te sem maradhatsz ki ebből.

Épp ezért légy figyelemfelkeltő, határozott, és mindenekelőtt emberközeli. Ültess a motorra, vagy kerékpárra kirakati babát, és az érzést add el, majd utána a terméked már maguktól is megvásárolják.

Fontos, hogy az üzletberendezés minden egyes darabja egységes, vagy egymáshoz passzoló legyen.

Ami nem kis feladat, ellenben nagyon hatékony. Hiszen az egységes dizájn bizalmat szül, exkluzív érzést kelt, és szívesebben vásárol majd az is, aki csak nézelődni tért be hozzád.

Nézz körül a boltod belső terében, és keresd meg azt, ami esetleg nem odavaló. Hidd el, minimális változtatás is hatalmas bevételt jelenthet, ami eddig esetleg kimaradt.

Holt szezon? Ugyan már!

Többen azt gondolják, hogy ősszel ezek az üzletek lehúzzák a rolót, azonban szerencsére nem ez történik.

Csupán átalakulnak. Lesz, aki a téli sportok szerelmeseinek kedvez majd, és lesz, aki túrázó felszereléseket kezd majd árusítani, ha véget ér a kerékpár és motorszezon.

Épp ezért az üzlet belső kialakításakor ezt is érdemes figyelembe venni minden esetben.

Hiszen nem mindegy, hogy az árukészletet cseréli le a tulajdonos, vagy a bolt struktúráját is át kell szervezni, ami fúrással, faragással, és megannyi munkával jár.

Így érdemes erre előtte gondolni.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: