Multibrand Store, avagy hogyan helyezz el mindent

Szerző: Váróczi Ákos | Multibrand store

Számtalan esetben látjuk a Multibrand store üzletek esetében, hogy mindent meg szeretnének mutatni, melynek eredménye a káosz hangulat.

Ez hatalmas hiba, hiszen a vásárló könnyen megunja a keresgélést, megijed a tengernyi kínálatot látva, és esélyes, hogy a nagy vásárlási láz hamvában hal, és üres kosárral távoznak majd.

Érthető a vágy, hogy minél nagyobb kínálatot szeretnék bemutatni, ezt azonban ügyesen, és leleményesen kell tenni.

Ne hagyd szabadon a falakat

Számtalan esetben látjuk, hogy a hatalmas árukészlet ellenére a falakat szabadon hagyják, ez pedig hatalmas hiba.

Rengeteg árucikk elfér ott is, arról nem is beszélve, hogy a vásárlók szeme mindig felfelé tekint, így könnyebben veszik észre a magasabban elhelyezett darabokat. Így érdemes ezeket a felületeket is kihasználni.

Időjárás, kosarak és tolongás

Az üzlet méretétől függetlenül elsődleges feladatunk helyet biztosítani nem csak az árukészlet, de a vásárlók számára is. Gondoljunk bele a már táskákkal, szatyrokkal érkezők helyzetébe, akik a kosaraikkal közlekednek.

El kell férniük.

Akkor is, ha mindezek mellett még babakocsit tolnak, vagy a változó időjárásnak köszönhetően nedves esernyővel érkeznek az üzletbe.

Ezek mindegyike eleve feszengést okoz a vásárlókban, így kötelességünk számukra biztosítani a kényelmes vásárlás lehetőségét.

Épp ezért fontos, hogy legyenek mozdítható darabok is az üzletben, melyeket a mindenkori igénynek megfelelően tudunk mozgatni.

Márkák tengerében

Számtalan esetben fejtörést okoz, melyik márka, újdonság vagy exkluzív termék kerüljön a frekventált helyekre. Ezeket folyamatosan váltogathatod, legyen szó akár ruhaneműről, akár cipőről.

A lényeg, hogy mindig szem előtt legyen.

Cipők esetében épp ezért a fali sínes megoldások lesznek ésszerűek, és ne félj ugyanezt alkalmazni a melegítők esetében sem.

A padló is az üzlet része

Nagyon sokan elfelejtik, hogy a padló is egy marketing eszköz. Nincs annál megnyugtatóbb a vásárlók számára, ha mindent megtalálnak, legyenek ezek az exkluzív, vagy a kifutó termékek. Épp ezért tudasd velük mit, merre találnak. Erre pedig kifejezetten jó felület a padló.

Válassz olyan fóliát, mely ellenáll a folyamatos igénybevételnek, de ha a helyzet úgy kívánja, bármikor felszedheted, és mást ragaszthatsz fel. Így folyamatosan tudod váltogatni az útvonalat, és a megállító táblák mellett a padlón is feltüntethetsz minden olyan tartalmat, ami segíti a vásárlást.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: