Kisgyermekek ruházati boltja, avagy hogyan legyél a nyugalom szigete

Szerző: Váróczi Ákos | Gyermekruházati üzlet

Ki ne találkozott volna már kisgyermekes, várandós, fáradt nőkkel babakelengyét, vagy kisruhákat válogatva az üzletekben.

Hatalmas felelősség ez az üzletvezetőnek, és fárasztó a kisgyermekkel, vagy nagy hassal, netán mindkettővel vásárló édesanya számára.

Hogyan tehetnénk kellemesebbé ezeket az alkalmakat?

A válasz olyannyira egyszerű, mint amennyire bonyolult is.

Egyfelől gondolatban helyet kell cserélnünk a szülővel.

Babakocsi, benne a már meglévő, ellenben fáradt, unatkozó gyermekkel, anya, aki a babakocsit tolja, adott esetben állapotos, tehát fáradt, adott mellé tehát egy babakocsi, egy kosár, és hogy fokozzuk a helyzetet, egy-két szatyor, máshol vásárolt termékekkel.

Az első, amit minden esetben tudnunk kell, a szülő legnagyobb félelme egy üzletben nem az ár, és nem a rengeteg cucc. Hanem az, hogy gyermeke hogyan bírja majd a vásárlást.

Mikor veri le magát a földre, kezd el vigasztalhatatlanul sírni, vagy leverni, eldobálni valamit az üzlet polcairól. Mert unatkozik.

Ilyenkor van az, hogy a szülő nem fejezi be a vásárlást, hanem otthagyja a teli kosár árut, és sűrű bocsánatkérések közepette kihátrál a boltból.

Ez azonban megelőzhető. Hogyan? Táblákkal.

Szerezz be belőlük párat, és írj kedves üzeneteket a szülőnek, nyugtasd meg őket, hogy nálatok az eleven gyermek a jó gyerek, és történjen bármi, a ti üzletetekben biztonságban vannak.

A szülők imádni fogják az üzeneteket, és máris elindul egy pozitív visszacsatolás az üzlet irányába.

Hiszen a nyugodt vásárlás minden esetben profitot generál.

A nyugalomhoz természetesen minden esetben hozzátartozik az is, hogy a vásárló elférjen az üzletben.

Mint már említettem, a babakocsi, kosár, totyogó gyermek, és bevásárló táskák tömege nem minden esetben adja meg a szülőnek az elvárt nyugalmat. Ezért válassz olyan üzletberendezéseket, melyeket egy pillanat alatt tudsz arrébb tolni, ha a helyzet megkívánja.

Ez kiváltképp fontos akkor is, ha többen vannak az üzletedben, és kicsi az üzlet.

A tükör nem csak tágítja a teret, de minden esetben lefoglalja a kicsiket, valamint pszichológiai szempontból is fontos, hiszen általa a szülők is nagyobb biztonságban érzik magukat.

A tudat, hogy a tükör, vagy tükrök segítségével a hátuk mögé is látnak, megfizethetetlen.

Tegyél tükröt mindenhová, ahová úgy érzed, elfér, mert mindenki, gyermek, szülő egyaránt szeretni fogja.

A nyugalom, vagy dühöngés sarka, avagy foglald le a kicsiket

A kisgyermekek, legyen az csecsemő, vagy már totyogó gyermek, akkor érzi jól magát, ha van mit nézni, megfogni, tapintani.

Érdemes a hely függvényében létrehozni számukra egy olyan kis sarkot akár elkerítve, ahol biztonságban, jól érzik magukat, és egy munkatárs ott van velük, figyel, vigyáz rájuk.

Nem véletlen, hogy a nagy plázákban hihetetlen bevétel származik a gyermekmegőrzők üzemeltetéséből, hiszen a gondtalan vásárlás bevételt jelent, nem is kicsit.

Ezt alapul véve, fel lehet zárkózni ehhez az elképzeléshez, és Te is létrehozhatod az üzletedben ugyanezt, csak kicsiben.

Hiszen lássuk be, ha a gyermek jól érzi magát az üzletben, a szülő is szívesebben költ majd. Mert a nyugalom minden pénzt megér.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: