Hogyan legyen a gyermekruházati üzlet ellenállhatatlan

Szerző: Váróczi Ákos | Gyermekruházati üzlet

Nincs új a nap alatt, így a gyermek ruházattal foglalkozó üzletek sem tudják kitalálni a spanyolviaszt.

Azt azonban érdemes szétválasztanunk, hány éves gyerekek számára vásárolnak termékeket a szülők, hiszen mindegyikben más és más a titok.

A 0-3 éves korú gyermekek árukészlete egészen más elvárásoknak kell megfelelni, mint az idősebb korosztályé, éppen ezért az előbbivel kezdjük ennek bemutatását.

Biztonság a gyermekruházati üzletben

A gyermek érkezése minden esetben hatalmas felelősség a szülők részéről, minden szempontból.

Fontos, hogy a várandós szülők biztonságos légkörben tudjanak nézelődni. Az állapotos anya, ha elfárad a vásárlás közben, helyet tudjon foglalni, legyen számára víz, ezáltal növelve a komfortérzetét.

Érdemes az üzletet úgy berendezni, hogy felépíted a babavárás pillanatait, majd utána szépen különválasztod a korosztályokat az első évtől háromig.

Így mindenki megtalálja a számára fontos termékeket, anélkül, hogy nagyon keresnie kellene. Az egymást átfedő termékeket pedig szintén érdemes különválasztani, ilyenek a cumi, pelenka, plédek, és egyéb kiegészítők, játékok.

Gyermekek a gyermekruházati üzletben

Arról már szót ejtettünk, hogyan várd az állapotos anyát, de a gyermek egy külön terület.

A csecsemő meglehetősen nyűgös lehet, ha éhes, vagy, ha unatkozik, így ezt a kettőt érdemes szem előtt tartani.

Külföldön már bevett szokás szoptatós fülkéket kialakítani a kisgyermekkel érkező szülők számára, ahol megtalálható a pelenkázó is. Ez egyrészt biztonságot jelent a szülőnek, másrészt több időt tölt majd az üzletben, mert nem érzi úgy, hogy a kicsi igényei miatt rohanni kellene.

De a folyton izgő-mozgó gyermekről sem szabad elfeledkezni, mint ahogy a kíváncsiról sem.

Ők lesznek azok, akik picik, de kúsznak-másznak, nehezen ülnek meg a babakocsiban, és a szülőt egyre feszültebbé teszik.

Számukra teljesen ideális leválasztani egy sarkot az üzletből, és ellátni őket mindenféle játékkal, leginkább olyanokkal, ami a boltban egyébként is megvásárolható. Hiszen, ha a szülő látja, mennyire beleszeretett a gyermek az adott játékba, sokkal szívesebben vásárolja majd meg ezeket.

Érdemes ezekre a helyzetekre egy munkatársat megkérni, felügyeljen a gyermekekre, amíg a szülő vásárol, így minden igényt kielégítve nagyobb lesz a bevétel, és a szülő biztosan visszatér majd, hiszen szép élményekkel gazdagodott ő is, és a gyermek is.

Nem utolsó sorban ez kifejezetten jó marketing táptalaj is, hiszen ki ne szeretne egy olyan helyen vásárolni, ahol mindent megtalál, és körbeveszi a nyugalom, és a szeretet a babavárás pillanatától kezdve, egészen addig, amíg cseperedik a kicsi.

Ezt már csak egyetlen dologgal tudjuk elrontani, ha a babakocsi nem fér be az üzletbe, vagy ott nehézkes a haladás.

Mindenképp válassz olyan árutartó állványokat, melyek görgősek, és ha szükséges egyetlen mozdulattal arrébb tudod tolni őket. Arról nem is beszélve, hogy az üzletberendezés a kíváncsi kis kezek mellett a kis fejeket is veszélyezteti.

Érdemes minden esetben lekerekített szélű polcokat választani, vagy ellátni őket sarokvédővel, netán eleve elérhetetlen, magasabb helyre tenni őket, hiszen a gyermek kíváncsi, így mindent meg fog nézni, meg fog érinteni. Az egyensúly azonban ebben a korban még korántsem stabil.

A kisgyermekekkel foglalkozó üzleteknek azonban nem csak a berendezést, de az empátiát is magas fokon kell szem előtt tartani, minden pillanatban.

Nagyon sok szülő lesz tanácstalan, és kevés olyan vásárló akad majd, aki biztosan tudni fogja, mit is akar majd valójában.

Az eladóknak az empátia mellet türelmesnek, és segítőkészeknek kell lenniük, kiváló termékismerettel, hogy a vásárló biztos legyen abban, hogy itt a kérdéseire valóban megoldást kap majd.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: