Elektronikai üzletberendezés az eladók szemével

Szerző: Váróczi Ákos | Elektronika szaküzlet

Kissé körbejártuk a kérdést, annak érdekében, hogyan érzik magukat az alkalmazottak az elektronikai eszközöket értékesítő boltokban.

Hiszen ha egy alkalmazott elégedett, hatékonyabban, rugalmasan dolgozik, ami hatalmas bevétel nyereséget eredményezhet majd.

Biztosan Te is jártál már olyan üzletben, ahonnan csak azért nem vásároltál, mert azt érezted, hogy az eladókkal nem beszéltek közös nyelvet, nem értették, vagy nem is akarták érteni, mi is a célod, mit szeretnél, így átmentél egy másik üzletbe.

Hogy ez veled ne fordulhasson elő, hoztunk pár érdekes esetet, az ő szemszögükből.

Tévedés azt hinni, hogy az alulfizetettség az elsődleges szempont, amiért egy munkavállaló nem szívesen jár be a boltba dolgozni. Hatalmas tévedés.

Az első, ami kikészíti őket, az nem más, mint, hogy minden nap ugyanaz.

A monoton munkát nem mindenki szereti, sőt, ha valakinek kissé pörgősebb a ritmusa, egyenesen erőszaknak érzi minden áldott nap ugyanazokra a kérdésekre válaszolni. Épp ezért az első, hogy ismerd a nálad dolgozókat.

Lesznek csodálatos eladóid, és vérbeli kereskedőid. A kettő pedig korántsem ugyanaz.

Az eladó lesz az, aki eladja a töltőkábelt, a kereskedő pedig az, aki a kábel mellé eladja a laptopot, az alatta levő pultot, és a monitortörlőt. Ugye, hogy hatalmas a különbség?

Motiváld őket! Hogyan?

Hosszútávú pénzekkel, profittal, nyereséggel, amivel akarod, csak pörgesd fel a boltod.

Pár évvel ezelőtt hatalmas profittal zártak azok az üzletek, akik ezt a sanszot nem hagyták ki. Nem voltak tanácstalanul bolyongó vásárlók, mert mindegyik mellett eladót láttunk, mindenhol, minden kérdésre kimerítő választ adtak, a vásárlás végén pedig a pénztárhoz egy számmal mentek, mely az eladót jelezte, aki a vásárlást menedzselte.

Így aztán ezek a találékony üzletek mind, hatalmas nyereséggel zárnak a mai napig, és statisztikailag sem fáj többletpénzt kifizetni a munkavállalónak, hiszen még így is bőven megéri.

A gyerek, az unalom, és az otthagyott kosár esete

Amikor a gyermek unatkozik, kütyüket akar nyomogatni. Nincs ezzel baj ott, ahol vannak erre a célra kialakított kisebb sarkok.

Ahol a gyermek nyugodtan nyomogathat egy táblagépet, vagy játszhat a PS-el, hiszen ez mind leköti a gyermeket, míg a szülő szétnéz, nincs kavarodás, nincs hiszti, mert nincs unalom. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen játék után a gyermek is szeretni fogja a boltot, hiszen élményt kapott, ami a legtöbb esetben többet jelent, mintha a vásárlás végeztével egy nyalókát adnál a kezébe.

Apropó nyalóka

A minap figyeltem meg, hogy édes kis marketing fogásként édességet adtak a gyermekeknek, miután a szülő fizetett a kasszánál. Mindaddig járható ez az út a gyermekek felé, amíg a szülő nem épp cukor ellenes, a gyermek épp nem cukorbeteg, netán valamely összetevőjére nem allergiás.

Mert ebben az esetben bizony csak egy plusz feszültségforrást generáltunk a szülő és a gyermek között, így erre fokozatosan érdemes figyelni.

Ajánljuk, hogy az ehető kedvességre előbb a szülő figyelmét hívd fel, akár egy táblán, melyben közlöd, választhat a kasszánál. Ott pedig ismét figyelmezteted, egy másik kiírással, így nem a gyermek füle hallatára zajlik a kommunikáció, és ha jól fel is készültél a cukormentessel, a minden mentessel, akkor nem csak a gyermek imád majd, de a szülő is, hiszen figyelmes voltál.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: