Black Friday november 29. Te készülsz már?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Sokan vannak, akik már a nyáron betáblázták a nagyobb forgalmat jelentő napokat, így előre készülnek. A karácsonyi pörgést ugyanis a Black Friday, azaz a fekete péntek előzi meg, amire nem készülni nem lehet.

Csak akciókban gondolkodni veszélyes.

Mindenkinek, és számtalanszor elmondjuk, inkább egy többletszolgáltatásban gondolkodjon, mint akciós áruk tömkelegében, hiszen ez veszélyeztetheti a profitot, a Black Friday esetében azonban az árleszállítás elkerülhetetlen, hiszen erről szól.

Éppen ezért nem árt résen lenni, és megszerezni a vásárlókat, megkedveltetni a szolgáltatást, egész egyszerűen felejthetetlenné tenni a vásárlás. És erre bizony egyetlen napod van, november 29.

Mégis hogyan kezdj hozzá?

Az, hogy a termékeid hogyan akciózod, saját belátásod. Azt azonban tudnod kell, hogy nagyon sokan előre készülnek, keresnek, kutatnak a neten, mit mennyivel kevesebbért tudnak majd megvásárolni.

Időben harangozd be, hogy nálad bizony hatalmas, fergeteges akciók várhatóak. Ezekre tökéletesen alkalmas felület a Facebook, a Google hirdetés, vagy épp a hírlevél és blog, melyet szívből remélünk, mindenkinek van és használja is.

De bizony az üzletet sem árt górcső alá venni a nagy nap előtt, és elkezdeni az átrendezést, áttervezést.

Hiszen nagy forgalmat szeretnénk, sok vásárlóval, ehhez pedig térre van szükség, úgy, hogy a termékeid is kényelmesen elférjenek.

Elsősorban azt tanácsolom, használd a falat, tedd tele polcokkal, legyen szellős, de mégis elég sűrű ahhoz, hogy elférjenek a termékeid.

Sosem lehet előre tudni, mikor, mennyien lesznek.

Ahol csak tudsz, használj görgős gondolákat, amit arrébb tudsz tolni, ha szükséges, így kényelmesebbé téve a vásárlást.

Gondolj a babakocsival, tolószékekkel érkezőkre, és máris látni fogod, az üzletberendezésed elengedhetetlen kelléke minden olyan bútordarab, melyeknek görgői vannak.

Természetesen nem minden lesz ennyire harmonikus és csodálatos, hiszen minél több a vásárló, annál nagyobb az esélye annak is, hogy megjelennek a bolti szarkák, és lefölözik azt a bevételt, amiért te dolgozol meg.

Minden olyan terméket, melynek magasabb az ára, tegyél vitrinbe, világítsd meg, és helyezd jól látható helyre.

Ha így teszel, sokkal kevesebb esélye lesz a tolvajnak. Már pedig ez a cél. Arról nem is beszélve, hogy a sok tükör szintén elriasztja őket, hiszen ilyenkor minden szögből látni lehet őket. Így egyrészt jót teszel a vásárlói hangulatnak, hiszen nagyítod a teret, másrészt viszont elriasztod a tolvajokat, vagy legalább is megnehezíted a dolgukat.

A pénztár területén pedig érdemes mindenkinek kicsit tovább gondolkodnia.

Hatalmas tévedés azt hinnünk, hogy aki ott sorban áll, az befejezte a vásárlást. Ez bizony a „csatatér” utolsó harcmezője, ahol még veszíthetsz. Ha sokan állnak sorba, esélyes, hogy feladják a várakozást a vásárlók, és kihátrálnak onnan. Pirinyó trükk, mégis nagyon hatásos: foglald le őket.

Minden olyan terméket érdemes a pénztár köré helyezned, mely a célcsoportodnak szükséges lehet.

Apró, meg lehet fogni, a bolt kínálatához képest kevesebbe kerülnek, így nagy eséllyel nem fog kiállni a sorból a vásárlód, ellenkezőleg, tovább folytatja a vásárlást, a sorban is.

A Black Friday egy jelentős nap, jelentős pillanat, amikor törzsvásárlókat szerezhetsz, amikor megszerettetheted magad. Ne egyetlen napba gondolkodj, hanem az összes többiben.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: