Egyre sürgetőbb lesz a zene, avagy hogyan növeld a vásárlási kedvet

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Nem kell messze menő tanulmányokba bonyolódnunk ahhoz, hogy tudjuk, a vásárlás, ezen belül is a minőségi vásárláshoz nem csak a szükség, de a vágy is kell.

Épp ezért a kiskereskedelemben hatalmas nagy harcok folynak, hogy megszerezzék a vásárlókat.

Mint megszokhattátok, igyekszünk minden apró mozzanatot feltárni a pozitív vásárlási élmény eléréséhez, és bizony egyik cikkünkben már foglalkoztunk a zene erejével, mint vásárlás ösztönző élmény.

Most ismét visszatérünk ide, hiszen lássuk be, itt az ősz, ami növeli a rossz hangulatot, esik az eső, borús az idő, így ki kell cselezni a csak szükség alapú vásárlást. Élménnyé kell tenni azt.

Mint minden, ami bennünk felmerülő igény, kívánság és akarat, az agyi ingereken keresztül tudattá formálódik. Ezt befolyásolni, irányítani lehet mind pozitív, mind negatív irányba.

A Te feladatod nyilván a pozitív vásárlási élmény kialakítás

Ennek láthatatlan, de valóban hatékony eszköze a zene, és annak helyes kiválasztása. Ehhez egyik legfontosabb ismeret, hogy biztosan tudd, ki a célcsoportod.

Ha fiataloknak árusítasz, biztosan tudnod kell, melyek most a trendi zenék, mit kedvelnek, és nem zárójelesen fontos, hogy a kirakatod is nekik szóljon. Ehhez ma már, a hatalmas kereskedelmi versenyben nem elegendő lecserélni a ruhákat, hanem divatossá, újszerűvé kell válnod.

Ehhez segítséget nyújtanak az új kirakati babáink, melyekkel biztosan felkelted majd a célcsoport figyelmét. https://www.varoczi.eu/ujdonsag-kirakati-babak

A rádió nem a legjobb megoldás

Számtalan üzletben észleljük, hogy nagyon sokan a rádiót használják a zene egyetlen forrásaként. A megoldás jobb, mint a semmi, de veszélyes is, mert eltereli a figyelmet, hírek, vicces műsorok reggelente, így nem a vásárlásra, hanem akaratlanul is oda figyelnek majd. Márpedig a cél az, hogy teljesen rád, az üzletre és a vásárlásra koncentráljanak.

Így végezz kutató munkát

Érdeklődj, végezz felmérést a vállalkozásod Facebook oldalán és derítsd ki, milyen zenének örülnének a vásárlóid.

Ne feledd, hogy az ingerek minden esetben befolyással bírnak a vásárlás során. Gondolj bele a karácsonyi időszakra, amikor a nagyobb bevásárlóközpontokban a karácsonyi zenéket hallod. Nem véletlen.

Növeli az endorfin hormon termelését, boldogságot okoz, és minden vásárló ráhangolódik a karácsonyi vásárlásra. Ezáltal többet költenek, és ha kell, hitelt vesznek fel, csak hogy örömet okozzanak. Mert a zene hatással lesz rájuk.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: