Hogyan növeld kiskereskedésed forgalmát kültéri eszközökkel?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ha egy kiskereskedésbe több vevőt akarsz vonzani és a lehető legnagyobb forgalmat szeretnél bonyolítani, akkor a hangsúly az üzlet kültéri megjelenésén és kialakításán van! A COVID-19 megjelenésével a kijelzőknek most minden eddiginél nagyobb jelentősége lett, hogy becsalogasd a vevőket üzletedbe.

Íme 10 olyan módszer, amelyek a legalkalmasabbak az új ügyfelek vonzására és a bolt forgalmának növelésére!

1# Készíttess felejthetetlen hirdetőtáblákat és feliratokat!

A kiskereskedelmi üzletek feliratait már a járda szélén érdemes kezdeni. A hagyományos fekete tábla fehér krétával feliratozva most kevésnek fog bizonyulni.

Ha egy figyelemfelkeltő, színes, a szemet vonzó, akár humoros jelzést használsz, megúszhatod, hogy közönyösen elsétáljanak üzleted mellett. Most vesd be a digitális és LED fényeket is, amelyek akár másodpercenként váltogatják színüket! Lényeg, hogy legyél figyelemfelkeltő!

2# Beszéljen a kirakatod!

A kirakatoknak szinte beszélniük kell az emberekkel. Az üvegportál mögé rendezz be egy történetet, ami megállítja a járókelőket és becsalogatja őket az üzletedbe! Egy jól eltalált kirakat a kirakati babákkal, dispayekkel felkelti a kíváncsiságot és ösztönzi az impulzusvásárlást. Legyen olyan a kirakatod, ami megdobogtatja a potenciális vevők szívét!

3# Gurítsd ki a vörös szőnyeget!

A legjobb szállodatulajdonosok és a filmipar is tudja ezer éve, hogy semmi sem üt nagyobbat, mint a vörös szőnyeg. Egy kiskereskedés esetében ez nehezen lenne megoldható, de léteznek egyszerű és olcsó praktikák, amelyekkel bejáratod felé vezetheted az emberek figyelmét.

Egy cipőbolt előtt rajzolj például színes cipőnyomokat a bejáratig, egy kerékpár-szaküzletnél ugyanezt megteheted kerékpárnyomok felfestésével! Az emberek az esetek többségében amúgy is a földet bámulják, így ezeket a jeleket garantáltan észre fogják venni.

4# Vidd a legjobb terméket az üzlet elé!

A koronavírus hatására egyre több kiskereskedő törekszik arra, hogy termékeit kifelé vigye. Tedd ki az üzleted elé (ha jogszabályilag megteheted) a legjobb és legattraktívabb termékedet! Ha kerékpáros üzleted van, tedd ki a legmenőbb bringát egy felöltöztetett kirakati babával!

Állítsd be a jelenetet, mintha egy ember fogná a kerékpárt! És nem, most ne az olcsó termékeket tedd ki, ellenkezőleg, a drágát, az izgalmasat, ami odavonzza a tekintetet!

5# Helyezz ki egyedi parkolótáblát!

Világító oszloptáblákat már minden bizonnyal láttál gyorséttermeknél vagy benzinkutaknál.

Ha egy mód van rá, intézd el, hogy az üzleted előtt is legyen egy színes és figyelemfelkeltő tábla! Ezeknek a tábláknak nem az a célja, hogy bármit is eladjanak, egyszerűen csak mutasd be rajta a legjobb terméked és írj rá valami frappáns és rövid szöveget: „Tanulj meg varrni!”, „A tökéletes születésnapi ajándék!”, „Sétálj egész nap kényelmesen!”.

6# Helyezz az üzlet elé színes zászlókat!

A színes zászlósorok igen látványosak lehetnek egy üzlet előtti parkolóban. Még jobban vonzza a tekintetet, ha például a villanyoszlopok és az üzlet bejárata közé függeszted ki őket. Nem drága megoldás, igaz az időjárási viszonyok miatt gyakran érdemes cserélni, de megéri!

7# Használj színes festéseket az üzlet falán!

Ha a városrendészeti szabályok engedik, használd ezt a látványos és egyedi megoldást! Minél jobban árulkodik a falfestés termékeidről, annál hatásosabb, de ha ez nem megoldható, akkor sem kell kukába dobni az ötletet.

Fess színes vonalakat a tetőtől a talpazatig, írd a tetejére, hogy „MEGVAN!”, majd függessz ki látványos képeket legjobb termékeidről! A megkülönböztetés célja itt sem az ár vagy az akció, hanem a titkos kívánságok bemutatása.

Ha valamilyen oknál fogva nem tudod az épület falán kivitelezni ezt a megoldást, oldd meg az ajtónál vagy a kirakatban!

8# Megállítótábla, megállítótábla…

A megállítótáblák használatához szintén engedély kell, de ha nem túl bonyolult, akkor ne hagyd veszni a lehetőséget, mert sok vevőt hozhat az üzletednek! A szokásos termékkínálat vagy árak felsorolása helyett azonban írj rájuk frappáns üzeneteket, amik megnevettetik a járókelőket!

Egy kávézóba például így is becsalogathatod az embereket:

„Egy jó férj erőssé tesz,

boldoggá, képessé

bármire a világon.

Ja bocs. Nem. Az a kávé!”

9# Virágláda és tereprendezés

„Tiszta udvar, rendes ház.” …talán emlékszel erre a feliratra, amit régen azoknak a házaknak a falára helyeztek ki, amelyek előtt csinos volt a virágos kert. Egyre többen ismerik fel az üzletek előtti tereprendezés és virágosítás előnyeit.

Egy virágba borult, színes, gondozott terület minden esetben pozitív érzéseket vált ki az emberekből. Ha nincs lehetőség parkosításra, vásárolj nagy kaspókat és ültesd be őket a szezonnak megfelelő tűrőképességű, nagy és látványos növényekkel!

10# Azok a megunhatatlan lufik

Bizton állíthatjuk, hogy semmi sem olcsóbb, ami mozgást és figyelmet ad az üzletednek, mint a színes lufik. A bevásárlóközpontokban is előszeretettel használják ezt az egyszerű technikát, akkor miért ne lehetne előnyös a te számodra is?

Ügyelj arra, hogy sok lufit használj és gyakran cseréld őket, mert a napon könnyen leeresztenek! A lufidekorációt helyezd el a kirakatban, a bejáratnál vagy ha van korlátod, ott!

A felsorolt lehetőségek csak részben mutatják be azokat a költséghatékony módszereket, amelyekkel becsalogathatod az embereket az üzletbe és nagyobb forgalmat érhetsz el. Légy kreatív, merész, járj nyitott szemmel a világban és lesd el a bevált taktikákat!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: