Hogyan találj trendi árukat a kereskedésedbe?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Nincs veszve a kiskereskedelem! A statisztikák biztató számokat mutatnak világviszonylatban, ugyanakkor az tény: hogy a győztes kereskedések változtatnak a stratégiáikon.

Az emberek egy jelentős része már átállt az online vásárlásra. Kényelmesebb, különösen a COVID-19 korlátozások és a koronavírus-járvány idején bezárt fizikai kiskereskedelmi üzletek miatt.

A digitális vásárlók száma évről évre növekszik. A Statista adatai szerint 2020-ban az e-kiskereskedelmi eladások globálisan meghaladták a 4 billió értéket.

Ugyanakkor a kiskereskedelmi piac 2021-ben elérte a 25 billió dollárt (az eMarketer statisztikái alapján).

A statisztikák szerint tehát elmondható, hogy mind az e-kereskedelmi üzletek, mind a fizikai kiskereskedelmi üzletek határozott ütemben növekednek. Az e-kiskereskedelmi piaci rés manapság fejlettebb. Ennek ellenére még mindig vannak vásárlók, akik a fizikai üzleteket részesítik előnyben.

A SCORE felmérése szerint:

  • a baby boomer korosztályok körülbelül 32%-a
  • a millenárisok 31%-a
  • az X generáció 27,5%-a
  • a Z generációs vásárlók körülbelül 10%-a
  • …inkább a helyi offline kiskereskedőktől vásárol.

A kiskereskedelmi versenyelőny sikere a felkapott termékkínálat

Ez azt jelenti, hogy a mai kiskereskedelem meglehetősen szerteágazó. Mind a fizikai, mind az online áruházak megbízható értékesítési teljesítményre számíthatnak, ha vezető termékszolgáltatóként lépnek piacra.

A riválisok megkerüléséhez és a kiskereskedelemben vagy az e-kiskereskedelemben való versenyzéshez az eladóknak olyan felkapott termékeket kell kínálniuk, amelyek iránt érdeklődnek az emberek.

A piacon lévő termékek ugyanis a folyamatosan változó választék miatt elavulhatnak.

Éppen ezért a felkapott és gyakran keresett kiskereskedelmi cikkek nyomon követése nemcsak az újonnan nyíló üzletek tulajdonosainak, hanem a rutinos eladóknak is szükséges.

Hogyan keress 2022-ben eladható felkapott termékeket?

Az új felkapott termékek a kiskereskedelmi világ arany tojást tojó tyúkjai. Ha meg tudod határozni a legkeresettebb újdonságokat, akkor a legjobb helyzetben leszel az árrések növeléséhez és a verseny leküzdéséhez.

Te leszel az első, aki valami igazán menőt kínál a közönségnek és élvezheted a magas eladásokat.

De hogyan találhatod meg a legjobb termékeket online és offline értékesítésre?

Végezz átfogó kutatást:

  • a piaci terekről
  • a SEO-elemzésekről (beleértve a keresőmotorokban végzett lekérdezéseket)
  • a közösségi oldalakról
  • és a saját árrésed trendjeiről

A mélyreható analitikai háttér és a friss betekintések segíthetnek megérteni a jelenlegi vásárlók igényeit és meghatározni a mindenki számára előnyös választékot üzleted számára.

De nézzük meg egy kicsit tüzetesebben a réspiacok kiszimatolásának lehetséges módjait!

1. Online piacterek

Érdemes megjegyezni, hogy a B2C és a B2B piaci szereplőknek eltérően kell eljárniuk az online piacterek kutatása során.

Azoknak az eladóknak, akik termékeiket közvetlenül az ügyfeleknek kínálják, javaslom, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az olyan e-kereskedelmi óriásokra, mint például az Amazon, az eBay vagy az Etsy.

Ugyanakkor a B2B üzletág képviselői egy másik piacteret is felfedezhetnek. Köztük van a Globalsources, a Toptenwhosale és az Alibaba. Lehetséges lesz olyan termékeket találni, amelyek valószínűleg hamarosan bestsellerekké válnak.

2. SEO Analitika

A Google-on legkeresettebb termékeket a Google Trends elemzésével, valamint a SEO eszközök segítségével határozhatjuk meg.

A Google Trends a kereskedők számára az őket érdeklő (érintő) témához kapcsolódó trendvonalakat kínál fel.

Lehetőség van bizonyos termékek vagy árukategóriák megadására az e-kereskedelmi projektekre vonatkozó információk elemzéséhez.

A felhasználó diagram formájában nyomon tudja követni a keresők érdeklődését az idő múlásával és megtalálja a kapcsolódó témákat és lekérdezéseket.

Például egy kereskedő, aki sportcipőket és egyéb kiegészítőket árul, beírhatja a futás kifejezést a keresőmezőbe. Ezt követően részletes információkat kap erről a témáról és kiválaszthatja a Google trendek termékeit.

3. Trendkutatás niche blogokon keresztül

A SEO elemzési megközelítések és a B2B vagy B2C online piacterek feltárása mellett lehetőség nyílik trendkutatásra niche blogok, lakossági riportok, valamint e-kereskedelmi statisztikai adatok segítségével.

Ez lehetővé teszi további előrejelzések és betekintések megszerzését, amelyek hasznosak lehetnek az új felkapott termékek kiválasztásakor.

A niche blogok általában egy konkrét és körülhatárolt réspiacra specializálódnak, amikből a KKV szektor könnyen profitot nyerhet, ha tudatosan követi őket.

4. Közösségi média és influencerek

A közösségi média vezetői fontos szerepet játszanak a mai társadalomban. Az olyan platformok, mint az Instagram, a Facebook és a YouTube a legjobb befolyásolókkal együtt közvetlenül befolyásolják az emberek vásárlási magatartását.

Fedezd fel a közösségi kultúrát és annak trendjeit, hogy megértsd a márkák és videó bloggerek által felkapott legigényesebb irányokat és aktuális trendeket.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: