Húsvét utáni vevőcsalogató ötletek

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Húsvét után, tavasszal se veszítsen vásárlókat! Ugye, minden üzletnek az a célja, hogy minél többen térjenek be és vásároljanak is.

A nyári időszámítás után adunk néhány hasznos ötletet, hogy az emberek szívesebben térjenek be a boltjába.

Nyitvatartási idő

A héten már megérkezett az igazi tavasz, az idő egyre jobb és az emberek egyre többet mennek a szabadba akár a munkaidő után is.

Mit jelent ez a “gyakorlatban”?

A délután 4-5 órakor befejeződő munka után az emberek elindulhatnak még vásárolni, és egyre többször ezt nem a fűtött plázákban teszik. Odakint éppen kellemes lesz a hőmérséklet (lassan hideg sem lesz, de még nem is lesz forróság).

Érdemes a nyitva tartási időt is ehhez igazítani. Nincs is annál bosszantóbb, amikor az ember délután szeretne még vásárolni, de az üzletek már pár órája bezártak, pedig odakint még bőven világos van. Érdemes tehát a nyitva tartási időt este 6-ig, majd a nyári időszakban akár 7-ig kitolni.

Természetesen ezt jól is kell kommunikálni!

Akciók

Lehet – és időnként érdemes is – különböző akciókat és kampányokat csinálni az üzletében, de lehetőség szerint az ne árakció vagy leárazás legyen, és ne nevezze azt “Tavaszi akció”-nak!

Inkább találjon ki valamilyen kreatív kampányt. Valami újszerű és egyedi dolgot, ami a környező 17 másik ruhaüzletben még nem volt, csak az Ön üzletére lesz (egy ideig) jellemző és a vásárlók mégis örülnek neki.

Fontos, és nagyon bevételnövelő eszközök lehetnek az olyan vásárlásösztönző akciók, ahol a cél nem csak az egyszeri vásárlási élmény biztosítása.

Bírja rá a vásárlóit, hogy legyenek visszatérő vásárlók és a következő alkalommal is Önhöz térjenek be, ha hasonló terméket keresnek.

Ezért jó ötlet lehet – forgalmazott termékeknek megfelelően persze – vásárlás után is a cégére, az üzletére emlékeztető ajándék. Ez lehet egy egyszerű prospektus a forgalmazott termékeiről, egy reklámtoll, egy hasonló repi eszköz, vagy akár egy következő alkalomra szóló kedvezménykártya is.

Kirakat

Érdemes az utcára megállító táblát kitenni bármilyen típusú üzletnél, divatáru boltoknál pedig hasonló “kötelező” elem lehet a kirakati baba.

Ha divatüzlete van, szerezzen be kirakati babákat, ha pedig egy cipőboltról vagy más terméket forgalmazó üzletről beszélünk, akkor készíttethet egyedi pultot, vagy állványrendszert a termékek bemutatására.

Fontos szabály, hogy ne csak “termékbemutató” legyen a kirakat! Minden esetben az aktuális évszaknak, ünnepnek, trendnek megfelelően kreatívan egészítse ki a kirakatot.

Rettentő fontosak a színek is. Merje használni a merészen színes és érdekes kiegészítő elemeket is. Úgy, hogy a bolt belső hangulatához is mindenképpen illeszkedjen. Például egy minimal design bolthoz nem illik egy kesze-kusza kirakat.

Keresztmarketing – hasonló ügyfélkörrel rendelkező cégek esetén egymás ajánlása

Kiváló példa a gyermekruhaüzlet és a cukrászda együttműködése egy vidéki kisvárosban.

A két üzlet közel van egymáshoz. A tulajdonosok észrevették, hogy a gyermekruhát vásárló családok szívesen mennek be a cukrászdába vásárlás előtt vagy után.

Ugyanígy a cukrászdában fogyasztó vendégek közül többen elsétáltak babaruhákat válogatni.

A megoldás kézenfekvő volt: a gyermekruha üzletben vásárláskor a blokk mellé egy kupont is adnak az ügyfélnek, amely egy ingyen kávéra, vagy szelet süteményre szól.

Mivel általában többtagú családok vásároltak az üzletben, így az ingyen termékek mellé bőven vásárolnak még plusz édességeket, üdítőket is.

Ha valaki a cukrászdában fogyaszt, akkor pedig kap egy kupont, amelyet a gyermekruha üzletben tud levásárolni (általában 10 000 Ft felett beváltható 1-2000 Ft értékű utalványt adnak).

Így szinte minimális befektetéssel (kuponok nyomtatási költsége) jelentősen meg tudják növelni saját forgalmukat anélkül, hogy árat kellene csökkenteniük.

Bízunk benne, hogy a fenti ötletekkel hasznos segítséget adtunk a tavaszi forgalomhoz.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket Facebook oldalunkon, ahol még gyakrabban olvashat hasonló, konkrét és megvalósítható ötletekről!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: