Ruhakereskedésed van? Így hozd lázba a vásárlóid!

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Most, hogy itt a tavasz, a téli lelassulás szerencsére kezd távoli emlékké válni.

A kiskereskedők új készletek bevezetésén, valamint stratégiák és promóciós kampányok kidolgozásán kezdenek el dolgozni, hogy felrázzák a fogyasztókat a téli hibernációból. És mivel a divat egy folyton változó iparág, az új trendek és stílusok már benne vannak a kereskedelmi és a fogyasztói vérkeringésbe is.

Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a vásárlások közel 50 %-a impulzusvásárlás, felmerül a kérdés:

Hogyan és milyen eszközökkel lépjenek kapcsolatba a ruházati kereskedők a meglévő és az új vevőikkel, hogy versenyelőnyt szerezzenek maguknak a konkurenciával szemben?

Írásomban arra adok tippeket, hogyan hozhatod lázba a kirakatoddal a potenciális vevőket.

Az új kollekció kiemelése a kirakatban

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a vásárlók 85 százalékára hatással van a kirakatok vizuális megjelenése.

Az emberek 68 százaléka úgy gondolja, hogy egy vállalkozás kirakata tükrözi a termékei vagy a szolgáltatásai minőségét, továbbá 76 százalékuk bevallotta, hogy olyan üzletbe megy be szívesebben, ahol korábban még nem járt.

Nyilván nem megoldás folyamatosan új üzletet nyitni, de a kreatív ruhakereskedők zseniálisan tudják a kirakatok berendezéseivel, színeivel és egyéb kijelzőivel egyik pillanatról a másikra újjá varázsolni a meglévő kirakataikat.

A folyamatosan megújuló kirakatok nem csak új vevőket vonzanak, de lojálisabbá teszik a törzsvásárlókat és mindenekelőtt növelik a forgalmat.

Mivel 2-ből 1 ember impulzusszerűen, azaz hirtelen meggondolásból vásárol, a kirakatod óriási lehetőséget kínál a vevők döntésére: azaz, hogy nálad vásárolnak, vagy máshol.

A figyelemfelkeltő módon (extravagáns, színes, életszerű, humoros, szexi stb.) elhelyezett szezonális kirakati ’divatbemutatók’ hatására előbb betérnek a ruhakereskedésedbe, mint gondolnád.

Nem elég a ruhabemutató

A kirakati megjelenítés azonban csak annyira lesz hatásos, amennyit beleraksz. Egy jól eltalált megvilágítás akár 107 %-kal is megnövelheti az eladásokat.

A világítás az üzleten belül is hatalmas erővel bír, a pultok, a vitrinek és egyéb kijelzők hatásos megvilágítása mágnesként vonzzák a vevők tekintetét.

Ahhoz, hogy betérjenek hozzád, elengedhetetlen a kirakati berendezések (fali rendszerek, kirakati babák, szabóbabák, egyéb installációk) rendszeres átrendezése és/vagy cseréje, hogy folyton újszerű legyen a megjelenése.

Válassz olyan kirakati berendezéseket, amik könnyen adaptálhatók a különböző szezonokban. A kirakati babák éljenek és mozogjanak! Legyen ülő, álló, pózoló, mozgásban lévő, és figyel arra is, hogy cseréld a parókáikat!

Ne feledd azonban, hogy a kirakat megjelenése nem egy különálló entitás, hanem az egész üzletednek a része. Tervezéskor ezért érdemes figyelembe venni az üzlet általános színeit, stílusjegyeit, logoját, amiket folyamatosan szeretnél használni.

Az üzletkialakítás és a kirakattervezés tehát kulcsfontosságú, hogy kellőképp felcsigázd az érdeklődést.

Ha ez nem megy egyedül, bízz meg egy lakberendezőt/kirakattervezőt vagy egy üzletberendezésekkel foglalkozó gyártó-tervezőt, például a VÁRÓCZI Üzletberendezést.

Egy komplett üzletkialakítási projekt keretén belül mi 3D-s látványtervet készítünk, amiben optimálisan elhelyezzük a kívánt és szükséges kijelzőket.

A tavaszi kollekciódat látványosan csábítóvá tehetsz azzal is, ha a kirakat hátteréhez egy szemet gyönyörködtető tavaszi hátteret adsz, amit az „Új tavaszi kollekció” felirattal még jobban kiemelhetsz.

A kirakati babák rétegezésével pedig több terméket is bemutathatsz a járókelőknek. A rétegezés azt jelenti, hogy különböző magasságú talapzatokon, különböző magasságú, ülő és álló kirakati babákat sorakoztatsz fel.

A lehetőségek végtelenek, az eredmény rajtad múlik!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: