Tökéletes áruházi dizájn 7 lépésben

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Lehet, hogy nem meglepő, de az üzleted kinézetének megtervezése nagymértékben befolyásolja a nyereségét.

Nem titok, hogy a dizájn vonzza az vásárlókat, és arra ösztönzi őket, hogy hosszabb ideig maradjanak, többet vásároljanak.

A VÁRÓCZI Üzletberendezés által nyújtott ötletekkel Te is elérheted az irigylésre méltó forgalmat, és ami még ennél is sokkal fontosabb, visszatérő vásárlókat szerezhetsz. Fillérekből.

Hogyan lehet a forgalmat úgy növelni, hogy az valóban hatásos, időtálló és kifizetődő legyen, anélkül, hogy százezreket fizetnénk tanácsadásra?

Hiszen lássuk be a kiskereskedelmi szektor ezt nem minden esetben engedheti meg magának.

Íme néhány ötlet, hogy szakember segítsége nélkül is boldogulhass abban a különös világban, melyet kereskedelemnek hívunk.

  1. Használd a kirakatot

Számtalan esetben észrevettük, hogy még mindig nem teljes a kirakatok kihasználásának repertoárja. A kirakat nem más, mint egy ablak, ami a vásárlók számára ízelítőt adhat az üzletben rejlő lehetőségekről.

A boltban elhelyezett, vonzó ablakok létrehozása arra szolgál, hogy megragadja az ügyfelek figyelmét és kommunikáljon a képével.

Kerüld a rendetlenséget, és tedd egyszerűvé, áttekinthetővé. De ne feledd, ez az első lépés annak érdekében, hogy megszerezd a vásárlót! Légy merész, ötletes és kreatív.

Ha ehhez segítségre van szükséges, ehhez szükséges termékeket itt találsz.

  1. Hozz létre lenyűgöző első benyomást

Az első benyomás hihetetlenül fontos az üzlet számára. Ha meg tudod megragadni és tartani a vásárlók figyelmét nyert ügyed van.

Fontos, hogy szezonális termékekkel találkozzon a vásárló, hiszen ezek azonnal felébresztik benne a szükség iránti igényt, még akkor is, ha valójában nem az adott termék miatt tért be a boltba. Ne feledjük el azt sem, hogy a vásárló azért megy a boltba, hogy az észlelés mellett tapintson is.

Tedd ezt lehetővé. Használj alacsonyabb polcokat, állványokat, tedd szellőssé a helyet, hogy aki betér, ne csak nézhessen, de tapinthasson is.

  1. Irányítsd az ügyfeleket az óramutató járásával ellentétes irányban

Korábbi cikkeinkben is kitértünk már párszor erre a tanácsra. Nem véletlenül. Számtalan kutatás kimutatta, hogy az emberek egy üzletben először balra néznek, majd jobbra, és inkább járnak az óramutató járásával ellentétes irányba.

Érdemes az üzlet átalakításánál ezt a tényt is figyelembe venni.

  1. Használj vizuális szünetet

Semmi nem lehangolóbb, mint az „unalmas”, hosszú folyosók. A hosszú és megszakítás nélküli folyosók sosem ragadják meg az emberek figyelmét.

Így a vásárló hamar elunja magát, és a legtöbb ilyen esetben megszakítja a vásárlást.

A hatékony kiskereskedelmi üzlethelyiségek különböző megállási pontokat tartalmaznak. Meg kell fontolnod a kijelzők, táblák és a hirdetések használatát, hogy vizuális szünetet hozz létre a folyosók között.

Ezzel lehetővé teszed, hogy a vásárlóidat elegendő inger és információ érje.

Kiküszöbölve ezzel a tanácstalanságot, vagy az információ hiány okozta kétségbeesést!

  1. Ügyelj az árukészlet bemutatására

Véleményünk szerint majdnem minden képes ezen múlni. Hogyan mutatod be azt, amit árusítasz. Milyen a keret, hiszen a kép enélkül keveset ér.

Épp ezért próbálj meg vásárlói ésszel gondolkodni. Figyeld meg mit keresnek a legtöbben, mi az, ami után érdeklődnek, és tedd szem elé.

Találd meg azokat a pontokat, ahol a leginkább felfedezik, a „jaj majdnem elfelejtettem” dolgokat. Mi erre a pénztár közelében lévő helyeket javasoltuk, erről bővebben itt írtunk.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy a termékek bemutatásán hatalmas hangsúly van. Nem mindegy mire, miként van kitéve.

  1. Tedd elérhetővé a dolgokat

A tervezés számtalan esetben elengedhetetlen. Hiszen az összhang, a hangulat, ami a boltba betérő vásárlókat éri hatalmas impulzust jelent. De nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mindennek a vásárló kényelmét kell, hogy szolgálja.

Úgy kell éreznie magát a sorok között, hogy vissza akarjon térni.

Épp ezért érdemes egyedi üzletberendezésben is gondolkodni, hiszen a tágas, mégis otthonos helyeken mindig sokkal nagyobb a vásárlói jelenlét, és lássuk be a költés is.

  1. Hozz létre egy egyértelmű útvonalat a vásárláshoz

A kiskereskedelem egyik legfontosabb eleme a vásárlási út. Miután az ügyfelek olyan elemeket találtak, amelyeket meg akar vásárolni, világos és egyszerű útvonalakon kell eljutniuk oda.

A pénztár és a megjelenítések elhelyezése kulcsfontosságú szerepet játszik az eladás létrehozásában vagy megszakításában.

Fontos tudnod, amit már oly sokszor leírtunk.

Minden négyzetméter a vásárlóidért van. Épp ezért csak ott hagyj üres foltot, ahol a marketing megengedi.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: