Túlélő tippek kiskereskedéseknek a koronavírus ideje alatt

Szerző: Váróczi Ákos | Egyéb

Az elmúlt napokban számos partnerünkkel beszélgettünk a koronavírus okozta gazdasági válságról.

Sokan az alkalmazkodást és a felzárkózást választották, mások úgy érzik, hogy eljött a világvége. A két véglet között pedig számos olyan kiskereskedés van, akik egy érzelmi hullámvasútba kerültek, és keresik a kiutat.

Jelenleg egy olyan helyzet alakult ki, amikor szükségünk van a tisztánlátásra, arra, hogy számba vegyünk minden lehetőséget, de felkészüljünk a nehézségekre is.

A „miért pont engem” kérdések helyett most a hogyan-okra érdemes fókuszálni.

Mindenkinek el kell döntenie, rosszul akarja-e érezni magát, vagy a tettek mezejére lép, vagyis kidolgozza a túlélési stratégiáit, és a jövőbe tekint.

Ez most nem a sodródás időszaka

Mindannyian a bőrünkön érezzük a válság béklyóját. Meg kell mozgatnunk minden kreativitásunkat és kapcsolatrendszerünket, és meg kell tennünk minden fontos lépést a túlélésért.

Kicsit szorítsuk háttérbe a közösségi portálok folytonos vizslatását, mert a sok aggodalmat keltő hír olvasása csak elszívja az energiánkat, és nem hagy a lényegre koncentrálni.

Ebben szeretnénk a segítségedre lenni.

Összegyűjtöttük azokat a tanácsainkat, amiket a túlélésért megtehetsz, akár félárbócon üzemelsz, akár online vagy kiszállítás üzemmódra álltál át.

Túlélő tippek azoknak, akiknek nem kellett bezárni, vagy online folytatják a tevékenységüket.

Jelezd, hogy nyitva vagy

Amennyiben nyitva van az üzleted, jelezd ezt minden lehetséges formában a vevőiddel. Írd ki a kirakatba, küldj e-mailt a törzsvevőidnek, posztolj minden nap a közösségi oldalaidon.

Csökkentsd a kontaktusok számát! Jó megoldás lehet, ha az alábbiakat írod ki üzletedbe:

Vásárlóknak és csomagátvevőknek nyitva! Nézelődőknek zárva!

Add le megrendelésed 9-15 óra között e-mailen vagy telefonon, és jelezd, hogy személyes átvételt kérsz vagy házhozszállítást!

Köszönjük megértésed és együttműködésed, és minden jót kívánunk!

Alkalmazkodj a kialakult helyzethez

Ha nyitva tudtál maradni, nagy eséllyel sikerült átállnod a kiszállításra, vagy bevezetted te is a sorban állást, és csak korlátozott számú embert engedsz be egyszerre az üzletedbe.

Bármilyen meglepő, az emberek nem csak lisztet és wc papírt vásárolnak. Ahhoz, hogy átvészeljék ezt a hosszúnak ígérkező időszakot, olyan dolgokat is megvesznek, ami örömmel tölti el őket, vagy segítenek kitölteni az unalmas mindennapokat.

Ha te nem élelmiszerboltot üzemeltetsz, ne gondold, hogy nincs szükség a termékeidre! Az embereknek sokkal többre van szükségük, mint kenyérre meg vajra. Gondolj az otthon maradt gyerekekre, akiket le kell kötni mindenféle játékokkal vagy akár házimunkával. A játékokat most úgy rendelik, mint a cukrot.

Sok férfi online rendelhető virággal, csecsebecsékkel, ruhával, ékszerrel kedveskedik a gyerekekkel otthon ragadt feleségeiknek.

Mások lázasan vágnak bele a lakásfelújításba: festenek, tapétáznak, burkolnak, kertet rendeznek.

Nézd át a termékkínálatod, és gondold át, melyek lehetnek most hasznosak az emberek számára!

Értékesíts, ne legyen benned szégyenérzet, amiért kereskedsz, de legyél érzékeny, és kerüld a nyomulást.

Összpontosíts a jövőre

Ismerünk olyan női ruha üzletet, aki arra törekszik, hogy minden eladója alkalmazásban maradjon.

Elvégzik az eddig halogatott leltárt, takarítanak, csinosítgatják az üzletet, tervezik az átalakítást.

Végre tudnak jó termék és üzletfotókat készíteni, frissítik a weboldalukat, és felrobbantják a közösségi oldalukat a mindennapos posztjaikkal. Lefoglalják magukat. Mindezt mosolyogva teszik.

A hozzáállásuk elképesztő!

Legyél olyan, mint ők! Igen, az eladások csökkenni fognak, de te csak nézz előre, csináld a dolgod, keresd a pozitív lehetőségeket, hogy a dolgaid a lehető legjobban működjenek ebben a helyzetben is.

Légy előrelátó és tudatos

Korlátozd az üzletben tartózkodó emberek számát, tartasd be a 1,5 méteres távolságot, tedd kötelezővé a gyakori kézmosást és a fertőtlenítést.

Védd a kollégáid és magad a fertőzéstől, hogy a betegség ne akadályozzon a működésben.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: