Turbózd fel a kiskereskedésed online marketingjét a koronavírus ideje alatt

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

A koronavírus okozta gazdasági válság nem kíméli a kiskereskedéseket sem.

Amíg nyitva lehet tartani, vagy át lehet állni online üzemmódba, addig a lehető legtöbb eladást kell kihozni a tevékenységedből.

A marketing segít ebben!

Most jött el a bizalomépítés ideje, aminek az előnyeit a jövőben tudod learatni.

Maradj nyitva és told a marketinget

Amíg lehet és megéri, maradj nyitva!

Győződj meg arról, hogy a potenciális vevőid tudják, hogy elérhető vagy. Folyamatosan kommunikáld a telefonszámaid, az e-mail címed, a Facebook és Instagram oldalad, a weboldalad.

Fedezd fel azokat a lehetséges reklámhordozókat (járműreklám, online magazin, szórólap stb.), amikkel olcsón és gyorsan el tudod érni a vevőid. Keress a közeledben olyan nem konkurens üzletet, akinek hasonló a vevőköre, és ajánljátok egymást.

Vess be mindent, hogy kimaxolhasd az eladásaid.

Fejleszd a weboldalad

Ha már rendelkezel weboldallal, most nézd át, és végezd el a szükséges átalakításokat, automatizálásokat.

Sokat segíthet egy jó rendszer kialakításában, ha tanulmányozod az általad jónak vélt oldalak működését. Sosem tudhatod, hol leshetsz el egy jó ötletet.

Amennyiben nincs még saját weboldalad, érdemes most elkészíttetni, hiszen az emberek most is vásárolnak, csak az online teret részesítik előnyben.

Ne feledd, a weboldallal való foglalkozás nem csak a válságkezelés része, hanem egy új értékesítési csatorna is, ami a krízis után is termeli a profitot majd számodra. Most van idő ezzel is foglalkozni.

Kommunikálj a Facebookon

Az emberek, a vásárlóid ki vannak éhezve a gondoskodásra és a figyelemre.

Mivel sokan teljes mértékben otthon ragadtak, az Internet az egyetlen eszköze annak, hogy kapcsolatba maradjanak a külvilággal.

Készíts témákat, amik érdekelhetik az embereket, vagy egyszerűen csak feldobhatják a hangulatukat.

Most minden eddiginél nagyobb eléréseket tudsz produkálni, ha ügyesen forgatod a szavakat és humorral fűszerezett, barátságos hangvételben szólsz a követőidhez.

Ha például könyveket árulsz, kérd meg a követőid, hogy osszák meg a kedvenc kalandregényeiket, egy másik alkalommal a legutoljára olvasott horror könyvüket.

Ha egy kis humort is csempésznél a posztodba, kérd meg őket, hogy írják le hozzászólásban kedvenc könyvük címét úgy, hogy egy szót kicserélnek a koronavírusra.

A lényeg, hogy pörögjön a netes kommunikáció, és ne tudjanak megfeledkezni rólad.

Nyugodtan posztolj naponta többször is, az emberek most töménytelen mennyiségben falják az online tartalmakat.

Okosan válassz képeket

Közösségi posztjaidhoz és a weboldaladon megjelenő cikkekhez és hírekhez okosan válassz most képeket.

A fotókon ne legyen tömeg, ölelkező emberek, strand vagy tengerpart, bulizás, vagy egy önfeledt étkezés egy étteremben.

Ha a boltról, és a működésedről készítesz képeket, ügyelj arra, hogy azok azt sugallják, hogy ha nálad rendelnek az emberek, biztonságban érezhetik magukat.

Mire gondolunk?

A fotón is látszódjon, hogy betartjátok a szükséges óvintézkedéseket, használtok kesztyűt és maszkot.

Így a vevőid megbizonyosodhatnak vizuálisan is arról, hogy a csomagolás és a kézbesítés is a megfelelő higiénia mellett történik. Nem is kell feltétlenül ezt írásban közölni, elég, ha egy beszédes képet teszel a közlendőd mellé.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: